De week van, Willemijn Olree

Hoi lieve allemaal. Het is aan mij de eer om jullie deze week een kijkje te geven in mijn (niet zo super spannende) leven. Natuurlijk is het eerst even tijd voor een voorstelrondje: ik ben Willemijn olree, 20 jaar, derdejaars mr.drs-student en dit jaar maak ik deel uit van de Alumnicommissie. Nu jullie weten wie ik ben, is het tijd om aan ‘de week van’ te beginnen en wens ik jullie veel leesplezier!

Maandag

Zoals gebruikelijk vind ik het altijd een verstandig idee om ’s avonds zo’n 10 tot 15 wekkers te zetten die vervolgens om de 5 minuten afgaan. Zo gaan er dus ook deze maandagochtend eerst zo’n 8 wekkers af voordat ik mijzelf dwing mijn ogen open te doen en mijn warme bedje te verlaten. Als je even snel een rekensommetje maakt, wordt duidelijk dat ik behoorlijk lang heb liggen snoozen..as always. Na deze moeilijke start van de week begin ik toch enigszin vol frisse moed aan mijn dag. Snel spring ik op de fiets en ga ik in een recordtempo naar mijn werk waar ik bijna te laat kom. Gehaast stap ik die ochtend iets na negenen binnen bij Backx & Ripmeester verzekeringsadvocaten en ben ik toch wel behoorlijk toe aan mijn eerste bakje koffie van de dag. Sinds een aantal weken ben ik twee dagen in de week te vinden bij Backs & Ripmeester verzekeringsadvocaten en ik moet zeggen dat het mij hier zeker bevalt. Het werk bestaat vooral uit administratieve werkzaamheden, maar omdat het allemaal over rechten gaat is het toch wel interessant. Het is vooral fijn dat ik eindelijk ook in de praktijk een beetje bezig ben met rechten in plaats van domweg wetsartikelen en arresten in mijn hoofd te stampen wanneer ik weer eens 3 dagen voor het tentamen begin met leren. Na een lange werkdag tot half 7 stap ik behoorlijk gaar de deur uit op mn werk. Thuis aangekomen warm ik nog een restje eten op van afgelopen weekend en plof ik op de bank neer. Ondanks dat ik het voornemen had om er nog een nuttige avond van te maken blijft dit alleen bij een goed voornemen. De rest van de avond lig ik How I Met Your Mother te kijken en duik ik vroeg mijn bed in met hoofdpijn. 

Dinsdag

Rond een uur of negen sta ik in de keuken bananenpannenkoekjes te bakken, want ja ik ben weer even voor een paar dagen de healthy fitgirl aan het uithangen. Na een rustig ontbijtje is het tijd om te gaan kijken naar de vervangende schrijfopdracht van het vak Rechtssociologie. Doordat ik tijdens het vak Rechtssociologie een beetje in tijdsnood (totaal geen last van uitstelgedrag natuurlijk) was gekomen door andere tentamens in dezelfde periode heb ik toentertijd besloten het rechtssociologie werkstuk en tentamen niet te maken, maar te gaan voor de herkansing in de zomervakantie. Dit heeft gelukkig goed uitgepakt, maar natuurlijk moest de ESL nog wel even kijken of mijn schrijfvaardigheid wel op een goed niveau was. Dus, zo’n 3 maanden later dan beloofd , heb ik eindelijk de schrijfopdracht ontvangen. De rest van de ochtend ben ik dan ook bezig met een betoog te schrijven over waarom de Limburgers een demonstratie mogen houden om onafhankelijk te worden van Nederland. Lijkt mij geen probleem toch? Daarna is het tijd om mij naar de uni te verplaatsen waar ik een meeting met mijn studiemanagers van SlimStuderen heb. Onder het genot van een drankje in het Erasmus Paviljoen vindt er een goede evaluatie plaats van de samenvattingen van blok 1 en twee uur later sta ik dan ook tevreden in een overvolle metro op weg naar mijn ouderlijk huis. Elke dinsdag reis ik namelijk heen en weer naar het Zeeuwse dorpje Bruinisse om daar een training met mijn volleybalteam mee te kunnen pakken. Na anderhalf jaar in Rotterdam wonen, speel ik toch nog steeds bij mijn ouderlijke volleybalteam omdat ik het daar veel te gezellig heb. Het voordeel is wel dat ik elke dinsdag van mijn moeders kookkunsten kan genieten in plaats van dat ik zelf in de keuken hoef te staan. Na een gezellige maaltijd bij mijn ouders thuis en weer even bijgekletst te hebben met mijn ouders en broertje ben ik de rest van de avond in de sporthal te vinden. Na een behoorlijk zware training ben ik rond half 12 weer terug in Rotjeknor waar ik dan ook direct mijn bed in ga. 

Woensdag

Vandaag ben ik van plan om er een productief dagje van te maken, dus rond een uurtje of 8 begin ik dan ook al mijn dag met een ontbijtje en het lezen van de krant. Daarna ga ik aan de slag met wat dingetjes voor mijn werk als Seniormanager bij SlimStuderen waar ik jullie voor de rest niet al teveel lastig mee zal vallen. Behalve dan met al mijn SlimStuderen promotie gestalk in de facebookgroepen, dus maar alvast sorry daarvoor! Om 11 uur heb ik met een vriendin afgesproken in Breda om even een paar uurtjes gezellig bij te kletsen. Deze uren vlogen voorbij en voor ik het wist was ik alweer terug in Rotterdam en onderweg naar de uni. Halverwege de middag hadden Justus (of moet ik zeggen: Justice?) en ik namelijk een afspraak met het Erasmus Paviljoen om het een en ander te bespreken voor de mr. Drs. – slotceremonie. Na de afspraak tevreden afgesloten te hebben, ben ik thuis verder gegaan met nog wat werk te doen voor de Alumnicommissie. De avond kan ik niet spannender maken dan dat ik 3 uur lang college van Goederen- en Insolventierecht heb gekeken. Na mijzelf verbaasd te hebben over alle regeltjes die gelden bij een pandrecht, een faillissement, een eigendomsvoorbehoud en ga zo nog maar even door, was het tijd voor wat ontspanning. Nog even wat tijd besteden aan mijn verslaving voor How I Met Your Mother en daarna slapen. 

Donderdag

Na weer heel wat gehaast in de ochtend ben ik weer netjes rond 9 uur op kantoor te vinden en zal ik jullie niet vermoeien met de komende 8 uurtjes. Deze bestaan namelijk vooral uit dossiers ordenen en archiveren, kopieren, inscannen en nog 100 andere administratieve dingen. Om half 6 stap ik snel op mijn fiets richting huis, om mijn spullen te dumpen en door te gaan naar de uni. Het belooft vanavond een gezellige avond te worden. Vanavond heb ik de eerste ‘officiele’ meeting van Floryn vrouwen. Een paar weken geleden ben ik namelijk lid geworden van B&R beurs. Na de introductieborrels met de etentjes bij de disputen was mijn keuze al snel gemaakt en ben ik voor Floryn vrouwen gegaan. Gelukkig was de klik wederzijds en hoorde ik vorige week dat ik voortaan deel uit mocht maken van het dispuut. Na wat algemene puntjes besproken te hebben op de uni onder het genot van een wokgerecht en een biertje zijn we doorgegaan naar de Oude Haven voor nog meer drankjes. Na een hele gezellige borrel wist ik mijn ruggengraat te behouden en ging ik rond 1 uur netjes naar huis in plaats van uit te gaan. Een avondje uitgaan overslaan gebeurt natuurlijk niet zonder reden..de wekker zou namelijk weer vroeg gaan. 

Vrijdag

Rond een uur of 9 zat ik alweer in het OV richting Zeeland voor niets minder dan een afspraak bij de logopedist. Met mijn op dit moment nogal hese en slechte stem kost lang praten mij nogal veel moeite en ook een avondje borrelen of uitgaan betekent zo’n 2 dagen nauwelijks meer geluid te kunnen produceren. Nu is dat wel lekker rustig voor zo’n kwebbelkont als ik, maar toch niet helemaal gewenst. De logopedist probeert hier verandering in te krijgen door mij de meest gekke oefeningen te geven waarmee ik vervolgens weer dagen zoet ben. Als jullie mij bezig zouden zien met al deze gekke oefeningen zouden jullie nog uren dubbel liggen van het lachen denk ik. De rest van de dag besluit ik de goede kleindochter uit te hangen en ga even langs bij mijn beide opa en oma’s. In de avond besluit ik nog wat te studeren om vervolgens op de bank te eindigen met een zak chips en The Voice of Holland (het gezonde leven wel 2 hele dagen volgehouden, top!).

Zaterdag

Na wat uitgeslapen te hebben, sta ik toch wat nerveus op. Om mijn tijd te doden ga ik ook nog maar even de goede zus uithangen en kijken bij een voetbalwedstrijd van mijn broertje. Inmiddels zijn mijn zenuwen ook wat gezakt en is het tijd om richting Groot-Ammers te gaan. Samen met een teamgenootje ben ik namelijk bezig met het behalen van mijn officiele scheidsrechterslicentie voor de Nevobo, ofwel de volleybalbond. Vandaag staat mijn eerste wedstrijd fluiten als eerste scheidsrechter op de planning. Dit is een wedstrijd bij de heren in de Derde Divisie. Nu zegt dat jullie vast niet veel, maar het is redelijk hoog en in het heetst van de strijd kan het er soms nogal heftig aan toegaan. En daar sta ik dan als 20-jarig meisje oudere mannen met nogal veel adrenaline de les te lezen. Maar het viel gelukkig alles mee, het ging allemaal goed en na een tijdje begon ik er zelfs plezier in te krijgen. Opgelucht gingen wij na deze wedstrijd snel door naar onze eigen volleybalwedstrijd. Laat ik daar maar niet teveel op in gaan en het erop houden dat we verloren hebben. Gelukkig konden we ons verdriet wegeten bij Shabu Shabu, ofwel 2 uur ongegeneerd sushi eten voor het leven. Samen met twee teamgenootjes was dat dan ook precies wat we gedaan hebben. Heerlijk avondje gekletst en gegeten, 2 dingen waar ik onwijs van houd. Voor ik het wist was het een uurtje of 1 en ben ik doodmoe in mijn bed beland. 

Zondag 

Na eindelijk even goed uitgeslapen te hebben en een heerlijk uitgebreid ontbijtje was het tijd om weer een dagje te werken aan Goederen- en Insolventierecht. Aankomende week zou weer een drukke week worden waardoor het toch wel belangrijk was om vandaag aan de bak te gaan. Ondanks nogal wat SOG-momentjes moet ik zeggen dat ik toch wel aardig veel gestudeerd heb. Na deze dag leren had ik totaal geen zin om te koken, dus heb ik maar een pizza in de oven gegooid en de rest van de avond heb ik niks meer uitgevoerd. Niet zo’n hele spannende dag om deze week mee af te sluiten, maar ach studeren moet ook zo af en toe gebeuren. 

 

Sluiten