Activiteitenverslag, actievendag

Op 18 oktober 2018 was het zo ver, de actievendag. De middag begon om vijf uur bij de Dijk waar de strijd van het ’30 seconds toernooi’ onder het genot van een drankje al snel losbarstte. De algemene kennis van de actieve leden werd ernstig op de proef gesteld maar er konden maar drie teams door naar de finale; het fanatieke team van Noa en Ize - met Twan als invaller , het strijdlustige team van Joep, Quint en Lucas en het machtige team van Luuk T, Luuk K en Linde.

Ondertussen hadden de leden zich naar binnen verkast omdat de wind toch guurder was dan verwacht. Hier wachtten de leden geduldig op een overheerlijke saté, hamburger, pasta of fish-and-chips terwijl de gesprekken zich vrolijk voortzetten. Na het eten was het tijd voor de spannende ’30 seconds’-finale, die overduidelijk werd gewonnen door het team van Joep, Quint en Lucas.

Maar, de activiteitencommissie had nog veel meer in petto voor de leden, namelijk een mooie en sfeervolle kroegentocht. We begonnen deze aan de overkant van het Oostplein, bij bierlokaal Locus Publicus. Deze kroeg wordt gekenmerkt door zijn karakter en zijn studentikoze sfeer, die de groep overduidelijk met zich mee bracht. Hierna maakten wij een avontuurlijke reis naar Bokaal, een levendig stadscafé aan de nieuwe markt. In deze kroeg vloeide niet slechts een koud biertje want ook de ijsthee, met zijn fruitige smaak en lichtelijk fanta-achtige kleur, werd geschonken. De kroegentocht werd voortgezet in de Gele Kanarie, die met zijn ‘urban’ interieur en swingende live muziek toch erg goed in de smaak viel. Maar ook het oudste café van Rotterdam, Melief Bender -die overigens als enige kroeg in Rotterdam niet zijn eigen consumptiemuntjes heeft- was niet veilig voor de groep.

Samenvattend, een fanatiek en ouderwets gezellige avond waarna menig actief lid de avond nog afsloot met dansjes en drankjes in de Vibes!

Sluiten