De week van, Joost Cankrien

Eyoo, voor ik begin met het schrijven over mijn week, lijkt het me als eerstejaars wel zo netjes om me even voor te stellen. Ik ben Joost Cankrien, studeer Recht (verrassing) en Bedrijfskunde, ben geboren in Den Bosch, opgegroeid in Utrecht en woon nu in Rotterdam. Naast af en toe studeren ben ik druk met fitness en binnen In Duplo ben ik actief bij de activiteitencommissie. Genoeg voor nu, snel verder naar mijn week.

Maandag:

Na de negende wekker ben ik eindelijk wakker genoeg om me te beseffen dat ik toch maar eens moet opstaan, mocht ik nog op tijd willen komen voor mijn tentamen. Even snel douchen en koffie ‘adten’, en dan snel door naar de campus.

In de tentamenzaal was het weer gezellig druk. Toch heb ik het idee dat er wel een groep eerstejaars bedrijfskunde is die het studeren en behalen van dat BSA maar vast heeft opgegeven. Het tentamen methodologie zelf viel gelukkig mee. Desondanks besluit ik toch maar dat het wel mooi is geweest met dat vak voor deze week en ga ik niet naar het aansluitende college. Dus ga ik naar het Polak gebouw, waar ik rond lunchtijd toch maar eens ontbijt en mijn ICT toets van vrijdag voorbereid. Om een uur of 2 vind ik het mooi geweest en fiets ik weer naar huis, waar ik eenmaal aangekomen samen met een huisgenoot het geweldige idee kreeg om een barbeque te gaan kopen, die zou namelijk best goed staan op het dakterras. Hoewel we vol enthousiasme de stad in gingen, kwamen we een uur later toch zónder barbeque thuis, misschien ook wel tactisch om niet op de laatste zomerse dag van het jaar een barbeque te kopen. ‘s Avonds deed ik in een productieve bui nog een poging tot leren, maar dat ging al snel over in een potje Fifa, waardoor het toch nog best laat werd voordat ik richting bed ging.

Dinsdag:

Vandaag was ik tegen alle verwachtingen in, al voor de negende wekker m’n bed uit, daar is alles dan ook wel mee gezegd. Wederom zou dit een dag met helaas veel studeren worden, ik begon met een college wiskunde, wat ik deze keer zowaar begreep (denk ik). Daarna een gastcollege van Jan Kees de Jager, die tegenwoordig CFO van KPN is, dit was dan ook het enige KPN-gastcollege waar het bijna leek alsof iedereen was komen opdagen. Na een uur geboeid geluisterd te hebben begaf ik me naar de In Duplo kamer, gedeeltelijk om broodnodige gratis koffie te halen. Helaas moest ik twee uur later nog naar een verplichte mentoraatsessie, maar omdat ik al de hele dag bezig was met studie en het buiten 23°C was, was de concentratie ver te zoeken. Eenmaal terug thuis pak ik snel wat spullen bij elkaar en fiets ik naar het station om vervolgens in de trein naar Utrecht te stappen. Omdat ik nog rijles heb in Utrecht, waar mijn ouders wonen, moet ik helaas nog elke week op en neer. Voordeel is wel het gratis eten (en ja, ook wel leuk om m’n ouders, broertje en zusje te zien). Na heerlijk gegeten te hebben, mijn moeder kan toch echt wel beter koken dan ik, nog even snel naar de sportschool. Rond tien uur ben ik thuis en kijk ik samen met mijn vader nog de tweede helft van Nederland-België, (wij zouden natuurlijk perfecte coaches zijn) verrassend genoeg eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Woensdag:

Vandaag stond ik wel direct bij het afgaan van de wekker op, want je verslapen voor een rijles is een best dure grap. Tot mijn verbazing heb ik, na een maand niet achter het stuur te zitten, niemand van z’n sokken gereden, zelfs niet bijna. Na rijles sprak ik met een vriend af om rond 12 uur naar de sportschool te gaan, zo gezegd zo gedaan, dus om 1 uur stonden we vol enthousiasme in de gym. Na een niet al te efficiënte sessie, omdat we nog veel bij te praten hadden, fietsen we 2 uur later weer terug. Grappig is dat ik steeds als ik weer in Utrecht ben het gevoel krijg dat ik tegenwoordig een soort dubbelleven leid, met Rotterdam aan de ene kant en Utrecht aan de andere kant. Enfin, in de namiddag pak ik wederom de trein richting Rotterdam, wat deze week nog gewoon kan. Op het station hoorde ik dat er volgende week geen treinen rijden van en naar Utrecht, dus zal ik moeten omreizen via Schiphol #thanksNS. Eenmaal thuis op de Paradijslaan in Crooswijk loop ik nog snel langs de Aldi op de hoek om nieuwe wafels te halen (we zitten nu op een gemiddelde van 40 wafels per week), wat ook meteen het spannendste van deze avond was.

Donderdag:

Donderdagochtend bestond voor mij uit sportschool en studeren, dus die zal ik snel overslaan. In de middag stond de actievendag op de planning, die ik als lid van de activiteitencommissie mede heb georganiseerd. De middag begon bij de Dijk, waar de sfeer bij het ‘30 seconds toernooi’ er al snel goed in zat, na een tijdje leek het bij sommige teams meer een wedstrijd om wie het hardst kan schreeuwen dan om wie de meeste woorden goed had. Na een meer dan acceptabele saté werd de finale van 30 seconds gespeeld. Zelf liep ik al iets eerder dan de rest naar Locus aan de overkant om de eerste munten voor de kroegentocht te regelen, daarna leek de avond steeds sneller te gaan. Na Locus kwamen we nog langs Bokaal, de Gele Kanarie en eindigden bij Melief Bender. Helaas moet ik daar na een gezellige avond al afhaken en kan ik niet meer mee naar Vibes, omdat ik vrijdag vroeg op moet.

Vrijdag:

Deze keer gaat de wekker al om 7 uur, opstaan voor ICT toets, wat eigenlijk al een te fancy naam is voor een paar getallen berekenen in Excel. Na de toets ga ik weer naar de In Duplo kamer omdat we nog een officiële commissie foto moeten maken, waarna ik nog een paar uur blijf hangen voordat ik weer naar Utrecht moet. Tip voor de In Duplo’ers die zin hebben om een uur lang non-stop te lachen, ga de ochtend nadat een grote groep naar Vibes is geweest naar de kamer. Je zult de geweldigste verhalen horen en waarschijnlijk ook een paar hilarische filmpjes te zien krijgen (deze keer had het iets te maken met een kapsalon). Eenmaal in de trein lees ik in een efficiënte bui wat mailtjes terug en bel ik een paar locaties voor de voorbereiding van de In Duplo spelen. Aangekomen in Utrecht vertrek ik snel weer naar mijn inmiddels toch wel tweede huis, de sportschool. In de avond pak ik nog een terrasje met Utrechtse vrienden tot we weg worden gestuurd, best een rustige vrijdag deze week.

Zaterdag:

Helaas veel deadlines en tentamens volgende week, dus over zaterdagochtend en -middag is niet veel interessants te vertellen, tenzij iemand nog iets zou willen weten over de huidige strategie, typering en jaarresultaten van Shell. Gelukkig was mijn avond wel interessanter dan studeren, want ik ging na lange tijd weer eens naar een voetbalwedstrijd met m’n vader. Vandaag FC Utrecht tegen AZ meestal een leuke wedstrijd, maar na drie minuten leek een of andere AZ’ter (is dat een woord?) al roet in het eten te gooien, het werd 0-1. Gelukkig zaten we in een vak met fanatieke supporters die al snel wisten hoe het wel beter zou moeten. Klein voorbeeld van een gesprek achter me: ‘Nee John, hij moet gewoon harder renne’ ‘NEE ik heb je toch gezegd dat ze Advocaat [de coach] moeten wegpleuren, hij had allang moeten wisselen’ ‘Hee scheids waar is je bril?!’ ‘Nou dat wordt weer huilen vanavond dus, ik ga bier halen’. Na een half uur scoorde Utrecht de gelijkmaker en begon het spannendste uur van de wedstrijd waarin helaas niet gescoord werd, toen in de blessuretijd Utrecht toch nog won hoorde ik de ‘coaches’ achter me nog net zeggen dat ze dat toch al hadden voorspeld. Omdat er natuurlijk niets beters is dan dat Utrecht wint (afgezien van Feyenoord), sluit ik hiermee dan ook mijn week af, altijd stoppen op je hoogtepunt.

Sluiten