Activiteitenverslag, tweedejaarsactiviteit

Activiteitenverslag, tweedejaarsactiviteit

In de warme namiddag van woensdag 10 oktober verzamelde een groep enthousiaste tweedejaars zich voor het gebouw van brouwerij ‘de pelgrim’ in het historische Delfshaven. Voor velen van deze studenten was het de eerste keer in dit deel van Rotterdam en de Middeleeuwse gebouwen waren dan ook al snel onderwerp van gesprek. In het heerlijke zonnetje werd er gewacht op de traditionele laatkomers om vervolgens de ietwat bijzondere geur in de brouwzaal tegemoet te treden.

De nazomerse zon en de tropische temperaturen in de brouwkamer had menig In Duplo’er dorstig gemaakt en bij het zien van de proefglazen, lees proefglaasjes, ontstond er dan ook enig rumoer. Voordat de dorst gelest kon worden werd er een introductie gegeven over het doen en laten van de brouwerij. Hierbij bleef het niet bij louter oppervlakkige feitjes, de rondleider in kwestie wist waar hij het over had en bracht menig In Duplo’er een bachelor geschiedenis bij. Nadat we uit de geschiedenisles hadden begrepen dat we ons eigenlijk op Delfts grondgebied, what’s in the name,  begaven werden de glaasjes gevuld met het eerste biertje. Het formaat van de glazen bracht een enkeling op het idee het voorgeschotelde biertje als een waar shotje naar binnen te gieten en daarmee het deskundige proeven achterwege te laten. Zonde want dit eerste ‘stoombier’ was een ware dorstlesser.

Na de eerste smaaktest werd er meer verteld over het brouwproces van verschillende bieren. Bijzonder was dat er tijdens het aandachtig luisteren daadwerkelijk een brouwer aan de gang was met het creëren van een nieuw sort Pelgrim bier. Het tweede biertje waar we ons aan waagde dankte zijn naam aan de boot waarmee de Pelgrims uit het Verenigd Koninkrijk in de 17e eeuw naar het huidige Amerika vertrokken, Myflower. Deze mayflower viel door zijn bittere afdronk goed in de smaak en de rondleiding zette zich voort in de laatste brouwkamer. Hier lag het vloeibare goud opgeslagen en werd er ondanks een ware Indian Summer een bockbier ingeschonken. Na het legen van het glas en het bedanken van de deskundige gids rolde we de brouwerij uit.

Verderop in de straat, aan de gracht van Delfshaven, branden de lampen van het Libanese restaurant Le Souq. In mediterrane sferen werd lief en leed onder de tweedejaars studenten gedeeld. Vragen als: “Hoe gingen het eerste tentamen? Woon je inmiddels in Rotterdam? Wat bestel jij vega, kip of gehakt? Wat vind jij van de nieuwe fractievoorzitter?” Passeerde de revue. De goede gesprekken werden onderbroken door de rijkelijk gevulde Libanese wraps. Degene die na de proeverij nog dorst hadden kwamen helaas bedrogen uit, de Libanese keuken was een groep studenten niet gewend en In Duplo had zo waar de voorraad opgedronken. Echter werd er ook onder het genot van een glas fris geproost op het aankomende jaar!

Sluiten