De week van, Justus Mater

Zondag

Om negen uur gaat de wekker al, vroeg voor mijn weekenden. Gelukkig lag ik gisteravond niet heel laat in bed, ik ben met de laatste trein naar huis gegaan. Gisteravond had ik een feestje, wat dus duidelijk niet geëscaleerd is, ik moest ook wel representatief zijn. Het was het achttiende verjaardagsfeestje van de zus van Iris waar ik zowaar bijna niemand kende. Uiteindelijk was het wel een erg gezellige avond. Enfin, door met vandaag. De rest van de dag stond in het teken van het voorbereiden van mijn sollicitatiegesprek van morgen. Ik solliciteer bij Lothgenoten en bij het gesprek zullen een professor en twee bestuursleden aanwezig zijn, genoeg reden om jezelf goed voor te bereiden. Na me verder ingelezen te hebben op de website, een aantal vragen voorbereid te hebben en nog even kort overlegd te hebben met mijn ouders neem ik er genoegen mee. ’s Avonds reis ik vanaf mijn ouderlijk huis terug naar Rotterdam, waar ik voor de zekerheid nog even mijn pak pas. Lichtelijk gespannen ga ik naar bed en vertrek ik gelukkig snel naar dromenland.

Maandag

Waar ik gisteravond nog lichtelijk gespannen was, ben ik nu de wekker om acht uur gaat toch wel aardig nerveus. Ik word rustig wakker met een ontbijtje en het Financieel Dagblad en neem mijn voorbereiding nog een keer door. Na de lunch hijs ik mezelf in mijn pak en vertrek ik, ruim op tijd, naar de universiteit. Veel te vroeg kom ik aan op de universiteit en ga ik even langs op de In Duplo-kamer om de tijd te doden, mijn gesprek is toch ook in Sanders. Ik vertrek na een tijdje naar de zevende verdieping en na een goed gesprek van een halfuur keer ik vanzelfsprekend weer terug naar de kamer om daar de rest van mijn middag te verdoen met onder andere Stibbe Monopoly (een aanrader). Bij sluitingstijd van de kamer worden we eruit gekickt en vertrek ik op de fiets naar Iris voor het avondeten. Na hamburgers gegeten te hebben kom ik eindelijk weer thuis, tijd om wat te drinken met huisgenoten. Aangezien het voorgaande lichtelijk geëscaleerd is besluit ik toch maar niet meer naar onze traditionele avond (met Quint, Douwe en Milo) te gaan: ik haak af.

Dinsdag

Na gisteravond waardeer ik het heel erg uit te kunnen slapen, de wekker gaat om 9:30 uur. Na alweer wakker geworden te zijn met het FD en een kop koffie waag ik me aan het terugkijken van een rechtencollege. Na me een aantal uurtjes verwonderd te hebben over de werking van algemene voorwaarden (ik volg verbintenissenrecht) besluit ik dat het genoeg geweest is, morgen weer een dag. Na een korte Netflix-sessie waarin ik tracht eindelijk Peaky Blinders een keer af te kijken herinner ik me dat ik me nog moet voorbereiden op de werkgroep Fiscale Economie van later die dag. Daarna vertrek ik naar de universiteit. Daar aangekomen ga ik vanzelfsprekend weer even koffie halen op de kamer, waar ik door Patrick bijgepraat word over zijn meeting met de Beleidsadviescommissie van Ex Duplo. Handig voor de vergadering met de Alumnicommissie die daarna zal volgen. Na een uur vergaderd te hebben over de mr.drs.-slotceremonie, Fit for the Future en nog veel meer leuks haak ik eerder af, ik moet naar mijn werkgroep. Na mezelf uitgesloofd te hebben bij de werkgroep door mijn voorkennis van Fiscaal Recht te etaleren betreffende een casus over of iemand een werknemer of zelfstandige is komt de tijd er dan eindelijk. Het is tijd voor de Actievenborrel! Het moment om kennis te maken met je mede-actieven onder het genot van een lekker aantal gratis biertjes en bittergarnituur (veel beter wordt het niet). Na de borrel uitgespeeld te hebben vertrek ik naar huis. Ik haal uit gemak wat eten bij de snackbar en gebruik de rest van de avond om nu dan eindelijk Peaky Blinders af te kijken (weer niet gelukt btw….).

Woensdag

Woensdag begint mijn dag weer met het FD en een ontbijtje. Na dit dagelijkse ochtendritueel besluit ik weer verder te kijken aan het rechtencollege. Weer verwonder ik me, ditmaal over allerlei aspecten van overeenkomsten. Na hierna een documentaire te hebben gekeken over gerrymandering (het hertekenen van kiesdistricten in de VS) ga ik toch maar boodschappen doen, ik heb geen lunch meer in huis… Na een hele late lunch besluit ik maar eens te gaan typen aan het stuk wat je nu leest, mijn ‘de week van’. Hierna vertrek ik naar de universiteit, de nieuwe ESL-bibliotheek om precies te zijn. Hier meet ik Quint en Laura, waarmee ik de rest van de avond zal gaan spenderen bij een ambassador-training van ESE. Onderweg maak ik nog even een praatje met Patrick en Emma die zich beiden aan het verbijten zijn aan finance. Ik verwonder me ook over hoe mooi deze nieuwe ruimte is geworden. Na wat gepraat over samenvattingen en de algemene politieke beschouwingen vertrekken we naar het Paviljoen waar hamburgers voor ons klaar staan, geen slecht maaltje voor bij een training van de universiteit. Aan tafel schuiven onder andere nog Karsten, Tessa en Ramon aan. Bij de training van de onvermoeibaar enthousiaste Rokus en Bastiaan wordt weer veel gepresenteerd en feedback uitgewisseld. Zelfs de vice-decaan van ESE schoof nog even aan om onze antwoorden op inhoudelijke vragen te beoordelen en aan te vullen. Al met al was het weer een vermakelijke en leerzame avond, ik ga om 22:30 uur weer richting huis en kruip na een lange douche in bed.

Donderdag

Waar ik mijn dag mee ben begonnen is ondertussen aardig voorspelbaar verwacht ik, ik zal het niet nog een keer noemen… Na mijn ochtendritueel vertrek ik naar de universiteit om naar een hoorcollege van Fiscale Economie te gaan, de miljoenennota wordt besproken. Vooral het eerste deel van het college was echt interessant, zo weet ik nu dat er een nieuwe regeling komt voor het bepalen van de verschuldigde belasting over het privégebruik van een fiets van de zaak (ja, als in auto van de zaak maar dan met een fiets). Wat zou ik toch zonder die info moeten? Maar het was wel echt een interessant college, ik ben dan ook blij dat ik gegaan ben. Na college ben ik toch maar weer naar de In Duplo-kamer gegaan, waar anders krijg je zo veel gratis koffie en gezelligheid? Na lang geouwehoerd te hebben, wat werk gedaan te hebben voor de Alumnicommissie en meegenoten te hebben van galgje (zwembad is een heel goed galgje woord btw) was het tijd om te gaan. Na kort thuis geweest te zijn besluit ik naar de B&R-borrel te gaan. Hier aangekomen loop ik meteen Wouter tegen het lijf, gezellig om even een praatje te maken voordat het grote rondvragen en voorstellen begint. Na van iedereen gehoord te hebben dat hun dispuut toch echt de perfecte mix had tussen gezelligheid en beleggen ga ik naar huis, ik heb gezien wat wel bij me past en (misschien nog wel belangrijker) wat niet. Ik haal tegenover mijn flat een pizza en kijk Expeditie Robinson van de vorige week terug. Ik verdiep me hierna nog in Internationale Economie. Tot mijn verrassing komt Iris laat op de avond nog langs en na Expeditie Robinson van die avond teruggekeken te hebben kruip ik in bed. Het is al laat.

Vrijdag

Oeps, iets te lang in bed blijven liggen vandaag. Het is ineens 13:00 uur, toch blijft mijn ochtendritueel hetzelfde: FD en ontbijt. Ik ga snel op pad om op tijd bij de fysiotherapeut te zijn, ik moet nog één keer langs komen voor een laatste check. Gelukkig is er niks meer over van mijn zwaar gekneusde pols. Het heeft even geduurd (opgelopen op de middag van de bestuursbekendmakingsborrel). ’s Avonds kijk ik Robinson (nog een keer) terug met mijn ouders, daarna ga ik al vroeg slapen.

Zaterdag

De wekker gaat alweer vroeg voor mijn weekenden, vanaf tien uur snooze ik tot half twaalf. Om de dag, als ik eenmaal uit bed ben, goed te beginnen zoek ik een nieuwe serie op Netflix. Het wordt Narcos. Ik kijk meteen de eerste twee afleveringen. Wanneer mijn vader vraagt of ik hem even wil helpen met iets had ik niet verwacht zo lang bezig te zijn. Ik help hem namelijk twee uur lang met zijn nieuwe hobby rode wijn maken van druiven uit eigen tuin. Ergens in de afgelopen twee uur is het gaan regenen, wat fijn! Nu kan mijn goede voornemen om vandaag nog hard te gaan lopen van tafel. Na het avondeten vertrek ik naar Den Bosch om op de markt wat te gaan drinken met een VVV’tje die ik al veel te lang niet gezien had. Omdat hij met de laatste trein naar huis moest was het echter van korte duur. Ik ga weer naar huis en ga slapen na nog een aflevering Narcos gekeken te hebben, het was een mooie week.

Sluiten