Even voorstellen, de Consultingcommissie 2018-2019

Hallo allemaal! In dit artikel zullen wij, de Consultingcommissie 2018-2019, ons voorstellen en onze plannen voor het komende collegejaar bespreken. 

De Consultingcommissie (CoCo 2.0) is dit jaar ontstaan uit de Charitycommissie. Waar de Charitycommissie zich het afgelopen jaar vooral bezig hield met het adviseren van kleine stichtingen/verenigingen zullen wij ons komend jaar bezighouden met grotere consultingprojecten binnen zowel de corporate als de non-profit sector. Mr.drs.-studenten kunnen met hun brede kennis ontzettend waardevol zijn voor deze organisaties. We zullen dan ook win-winsituaties creëren: voor organisaties een mooie kans om nieuwe inzichten te krijgen in hun organisatie en voor In Duplo’ers een uitstekende kans om ervaring op te doen binnen consultancy.

Naast de consultingprojecten zullen we ook andere evenementen omtrent consultancy organiseren. Hierbij valt te denken aan trainingen en workshops om de vaardigheden bij te spijkeren, maar ook andere activiteiten.. stay tuned! Veel leuke dingen staan dus op de planning. Maar wie zijn wij eigenlijk?

De commissie bestaat dit jaar uit Luuk Teeuwen, Vera van Meel, Karsten de Neve en Sjoerd van Kerkhof. Daarnaast zullen de Secretaris, Noud Eysink, en Commissaris Interne Zaken, Kyra Hanemaayer, ook meewerken. Kortom, een erg leuk gezelschap afkomstig uit verschillende jaarlagen. Wij hebben elkaar al beter leren kennen gedurende enkele dinertjes en iets meer biertjes in In Duplo-huis Huize Hoog, waarvan er zeker nog meer zullen volgen.

De eerste projecten zullen al op korte termijn starten. Wij zijn sinds de zomer hard aan het werk om verschillende, gevarieerde projecten binnen te halen en we zijn dan ook erg trots om ons eerste project aan te mogen kondigen. In de tweede week van oktober zal gestart worden met het eerste consultingproject bij Stichting Thuis Op Straat. Thuis Op Straat is een krachtige en slagvaardige organisatie die zich inzet en werkt voor een prettig en veilig leef- en speelklimaat in de wijken van Rotterdam. Gedurende 8-10 weken zal een groep van 5 In Duplo’ers zich gaan inzetten voor deze stichting en een advies ontwikkelen. Dit advies zal met name betrekking hebben op de marketing en de organisatie van de stichting. Een erg leuk en uitdagend project!

Ervaring opdoen in consultancy?

Ben je enthousiast geworden over consultancy? De inschrijvingen voor het project bij Stichting Thuis op Straat staan nu voor alle leden open op de website. Gedurende 8-10 weken zul je hier gemiddeld 2-3 uur per week mee bezig zijn. Het project zal medio oktober starten en eindigen in december. Schrijf je snel in! De sollicitatiedeadline is zondag 30 september!

Sluiten