Activiteitenverslag, de eerstejaarspubquiz

Café Lusthof. Een prachtige, typisch Rotterdamse stamkroeg in het mooie Kralingen waar de deuren altijd openstaan tijdens een wedstrijd van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Maar op de avond van 19 september stonden zijn deuren wijd open voor een nieuwe lichting Mr. Drs.-praatjesmakers.

Bij aankomst werden de eerstejaars hartelijk verwelkomd door het twintigste bestuur en reeds aanwezige vroege vogels. Er werden teams gevormd en onder het genot van een koud pilsje werd het al snel gezellig. De pubquiz kon echter niet vergeten worden en zo stond een passievolle strijd op het punt om los te barsten.

Er werden meerdere rondes gehouden met elk hun eigen thema. Zo werd er extra aandacht gevestigd op de stad Rotterdam, film en tv, muziek en zelfs op het thema bier – wat overigens een hele leerzame ronde was voor de meeste van ons. Het fanatisme van de eerstejaars was duidelijk aanwezig; antwoorden werden weggegeven door het volume van sommige stemmen, er werd meerdere malen gejuicht bij de tussenstand en er werd vooral veel gelachen.

Maar uiteindelijk kon er bij deze felle strijd maar een de allerbeste zijn. Met een flink voordeel op de andere teams pakte team drie de winst en daarmee een bescheiden beker en een mooie vette plastic plak – echter was de winst vooral mentaal te voelen want de andere deelnemers werden frequent gewezen op hun verlies. Dit verschil mocht de pret echter niet drukken. Tot laat in de avond werd er vloeibaar goud geschonken en gedronken terwijl een ieder zich vermaakte met het leren kennen van elkaar.

Ook mag de grote lading heerlijke bitterballen niet vergeten worden. De passie en energie die in het proberen te winnen van de pubquiz was gestoken, moest gevoed worden en zo is er na een paar verbrande monden -wat op een of andere manier een neveneffect van een warme bitterbal blijft zijn- rijkelijk genoten van de bitterballen en tal van andere hapjes.

De eerstejaars pubquiz was alles bijeen een groot succes. De frisse studenten hebben naast wat opgestoken te hebben, elkaar en de vereniging leren kennen. Hiervoor wil ik graag zowel de activeitencommissie voor hun inzet, als Café Lusthof en zijn medewerkers voor de oneindige gastvrijheid bedanken. De eerstejaars hebben zowel van elkaar als van de activiteit genoten en zijn zodoende hopelijk onwijs benieuwd geworden naar alle andere mooie dingen die dit verenigingsjaar brengen gaat.

Sluiten