Activiteitenverslag, de openingsactiviteit

De Kralingse Plas. Een schitterend water, gelegen in het fraaiste en meest geliefde stukje Rotterdam. Op deze plek werd vanuit de zeilboot een veelbelovend In Duplo-jaar afgetrapt.

Bij aankomst was het droog weer, zoals voorspeld. Het bleef echter bij een voorspelling, want enkele minuten later kwam de regen met bakken uit de lucht. Door deze regen viel het eerste uur van de zeilsessie in het water en konden de aanwezigen zich vermaken met stressvolle spellen als ‘Halli Galli’ en ’30 Seconds’.

Gezelschapsspelletjes dus. Maar ondanks dat de term ‘gezelschap’ het begin van dit woord is, was er van gezelligheid geen sprake. De hitte van de genuttigde warme chocolademelk trof niet alleen de smaakpapillen, maar blijkbaar ook de spelbeleving. De deelnemers streden voor de winst alsof ze voor de eer van In Duplo vochten. Deelnemers van het spel 30 Seconds waren bijvoorbeeld (zeer terecht) verontwaardigd vanwege ofwel de hoeveelheid wind in de zeilen ofwel het valsspelen van een niet nader te noemen team. Het was zeer aannemelijk dat zij de dobbelstenen hadden gemodificeerd, maar de onderste steen is helaas nooit boven water gekomen. Aan deze storm binnen de muren van Zeilschool De Lelie kwam, gelijktijdig aan die boven de plas, gelukkig op tijd een einde.

Vervolgens mochten dan eindelijk de kapiteins van de zeilboten, die uiteraard een strenge selectieprocedure doorliepen om die rol te krijgen, aantreden en hun bemanning verzamelen. Uit angst voor een nieuwe storm ging iedereen daarna beschermd door poncho’s aan boord.

Bij vlagen bereikten de valkjes hoge snelheden en het uitzicht was prachtig. Onervaren zeilers kregen daarnaast masterclasses van de kapiteins. De meeste In Duplo’ers genoten van de rust die het klotsen van het water en de kalme wind gaven. Dit gold echter niet voor de bemanning onder leiding van kapitein Hasker. Zij leken de strijdlust tijdens het spelletjes-uur nog niet verloren te zijn, wat zich uitte in pogingen om andere boten te kenteren. Dit gelukkig zonder succes.

Na het aanmeren werd de groep warm ontvangen door enkele leden van de Lelie, waaronder twee wolfachtige viervoeters. Na een kort aai-intermezzo vertrokken de aanwezigen gezamenlijk per fiets naar café Avenue Concordia om te eten.

Daar genoot iedereen van een heerlijke maaltijd; een hamburger, gecompleteerd met lekkere groenten en frieten. Het was zoals verwacht erg gezellig. Er werd genoten van biertjes, de leden brainstormden en maakten al plannen voor het komende verenigingsjaar. Het belooft op basis daarvan dan ook een topjaar te worden, zeker voor De Duplomaat.

Er bleek bij Concordia nog niet genoeg vloeibaar goud genuttigd te zijn, dus begaf een groot gedeelte van de groep zich richting Campus Woudestein, waar het Heartbeat Festival al even aan de gang was. Daar werd er volop gedanst op deuntjes waarvan de hartjes van de In Duplo’ers sneller gingen kloppen. The Dirty Daddies leverden een energiek optreden met veel nummers die elkaar in rap tempo opvolgden. Dit echter tot ongenoegen van één aanwezige, tevens de schrijver van dit stuk. Het was namelijk zonde om die prachtige oude hitjes abrupt halverwege af te kappen. Desondanks was het festival een groot succes.

De openingsactiviteit was alles bijeen zeer geslaagd. Nieuwe leden hebben de vele mooie kanten van de vereniging leren kennen, en er is genoten van het eten en de zeilronde. Hiervoor veel dank aan zeilschool de Lelie en café Concordia! Kijkend naar de sfeer van deze dag moet het wel een schitterend verenigingsjaar worden.

Sluiten