De meest bijgebleven vakken van dit jaar

Met de laatste tentamenweek lopende kunnen we langzamerhand gaan terugkijken op afgelopen collegejaar. Wat waren de meest bijgebleven vakken van de leden van de Mediacommissie? Ondervind het in dit artikel! Ben jij het met een van de Mediaco'ers eens? Of heb je hele andere meningen over de vakken van het mr.drs. programma of de double degree? Laat het ons dan weten middels een reactie!

Karsten

Goh, ik vind de meeste van mijn vakken altijd interessant. Dus ik maak er lekker een andere verkiezing van: namelijk het vreselijkste vak van het jaar! In in mijn B1 Economie was deze keuze gemakkelijk: marketing by far. Ik vond dat het vak net iets te veel jeukwoordjes bevatte. Je kunt daarom wel stellen dat mijn ‘customer journey’ als student in het vak niet optimaal en vol ‘commitment’ is ‘uitgekristalliseerd’. B1 Rechten idem dito: rechtssociologie denk ik. Maar dit vond ik wel erg nuttig. In B2 economie had ik niet zozeer een vak dat ik vreselijk vond, maar als ik dan moet kiezen ga ik denk ik voor Intermediate Accounting. Daar zat gewoon net wat te veel herhaling in, hoewel dat wel chill is zo aan het einde van het jaar. En ik hoor u denken, welke B2-rechtenvak was het vreselijkst? Nou geen, maar ik heb ook niet alles gedaan. ;)

Letthe

Omdat mijn voorganger geen vervelend B2-rechtenvak kan noemen, neem ik hiervoor wel de eer. Ik heb ze namelijk allemaal gevolgd (veel niet gehaald). Veruit het meest breinbrekende vak was Goederen- en Insolventierecht. Het is een speciaal soort niche van het privaatrecht waar ik mezelf niet doorheen geworsteld kreeg. Uit verveling maakte ik het practicum over erfdienstbaarheid maar over Doornroosje die haar rozenstruik onder controle moest houden zodat de buurman over haar erf kon oversteken. Zoals te verwachten viel liep dit vak niet goed voor mij af.

Om toch over te schakelen naar de positieve dingen had ik dit jaar verrassend veel plezier in veel vakken van economie. Vooral Toegepaste Micro-economie vond ik echt geweldig. De colleges sluiten ook naadloos aan op de podcasts van bijvoorbeeld Freakonomics en Planet money. Het ‘puzzelen’ bij het vak met de wiskunde en interpretaties van uitkomsten intrigeerde me enorm. Wat ik ook erg kon waarderen waren de voorbeelden uit de praktijk die je dan weer kan vergelijken met jouw eigen kennis die je hebt van de maatschappij.

Iris

Het vak dat mij het meest bijgebleven is dit collegejaar, is Handelsrecht. Dit vak was zoveel leuker dan ik had gedacht! Zo op z’n tijd heb ik mijn creatieve buien. Ik vind design en ontwerpen erg interessant en leuk om naast mijn studie te doen (goh, waarom zou ik Commissaris Marketing bij In Duplo geworden zijn?) en het was voor mij daarom een positieve verrassing dat het intellectuele eigendomsrecht onder het vak Handelsrecht viel. Bij dat onderdeel van het vak merkte ik dat ik enthousiast werd en dat ik daar wellicht mijn beroep van zou willen maken. Dit neem ik daarom mee in de keuze voor welke rechtenmaster ik later in het mr.drs.-programma wil gaan doen. Nuttig dus dat ik dit vak gedaan heb!

Mats

Breek me de bek niet open over vreselijke vakken, ik kan zo een hele reeks opnoemen: Accounting, M&T, Statistiek, Finance (waarom doe ik deze studie ook al weer?). Voor mijn bloeddruk is het misschien beter om het positief te houden. Gedragseconomie vind ik verreweg het leukste vak van dit jaar: eindelijk eens afstappen van de onrealistische ‘rationele mens’ en kijken naar de échte. Geen abstracte ver-van-mijn-bed-show maar concrete interessante materie. Daar kan je mij wel voor wakker maken. Jammer dat het maar een vierpunts vak is met één college per week; in mijn ogen verdient het meer. Over rechten mag ik dit jaar niet heel veel zeggen… Als ik me iets van de vakken kan herinneren is het wel dat de meeste professoren erg bevlogen waren, dit maakt het een stuk beter te volgen. Helaas was dit niet terug te zien in m'n behaalde punten.

Douwe

Ik ben het helemaal met de mannen hiervoor eens dat marketing echt een verschrikkelijk vak is. Veel te veel termen, wekelijkse deadlines en een verschrikkelijk project waar we veel te veel tijd aan kwijt waren. Toch wil ik het nog enigszins positief afsluiten en dan moet ik meteen aan mijn eerste college denken. Iedereen was keurig op komen dagen, maar wist niet zo goed wat ze konden verwachten. En toen stond daar Bouwer. Het is één van de weinige vakken die ik qua colleges helemaal heb gevolgd, mede dankzij zijn bijzondere manier van presenteren en zijn soms wel grove moppen er tussendoor. Door Bouwer zijn de andere professoren toch wel heel erg saai en ik vermoed dat daarom het opkomstpercentage per vak steeds verder daalde.

 

Sluiten