De Week van... Stef van Veldhoven

Môhge allemaal! Leuk dat jullie even de tijd nemen om dit te lezen. Om te beginnen zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Stef, 18 jaar en ik ben een eerstejaarsstudent van het double degree programma Bedrijfskunde en Rechtsgeleerdheid. Bovendien ben ik nog thuiswonend in Maasland, maar daar gaat verandering in komen…

 

Maandag

Na het paasweekend doorgebracht te hebben in Gelsenkirchen (thuisbasis van Schalke 04), heb ik 2e paasdag aan familie en vrienden besteed. Het begon al vroeg met mijn kleine zusje van drie jaar die haar eitjes in de tuin niet kon vinden, de paashaas had ze natuurlijk weer net iets te goed verstopt voor haar… Na het traditionele paasontbijt ben ik met mijn twee zusjes en broertje op pad gegaan richting de grootouders. Helaas stonden we hier voor een dichte deur aangezien ze al plannen hadden gemaakt. Helaas! Gelukkig werd dit in de middag weer gecompenseerd door de gezelligheid van een oom en tante die even kwamen borrelen. Een maat is een paar weken geleden 19 jaar geworden en dus hadden we besloten om dat met de groep te gaan vieren door een hapje te gaan eten bij de Hofnar in Vlaardingen. Na een heerlijke maaltijd kwamen met het geweldige idee om deze avond af te sluiten in het beste Heinekencafé van Nederland, genaamd ‘ ‘t Wapen van Maeslant’. Het was een mooie avond.

 

Dinsdag

Helaas voor mij ging de wekker om 7:00 uur. Er moet namelijk ook brood op de plank kommen! Vandaag is Annefleurs aan de beurt, het bedrijf van mijn moeder. Om eerst nog even op kracht te komen, gooi ik een paar bakjes koffie achterover om vervolgens in de auto te stappen en de kwartaalwisseling van de bloemstukverhuur te gaan doen (Het bedrijf maakt zijden bloemstukken voor bedrijven en particulieren). Dit brengt mij in de gelegenheid om de omgeving weer is een beetje te verkennen aangezien de klanten zo’n beetje overal in Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn gevestigd. Zo ben ik dus heel de dag lekker bezig geweest door een met een volle auto verschillende klanten weer blij te maken. Na een mooie werkdag van 9 volle uurtjes was het dan toch wel tijd voor een beetje ontspanning. Gelukkig was er Champions League in de avond. Ik heb het prachtige schouwspel tussen Juventus en Real Madrid mogen aanschouwen.

 

Woensdag

Opnieuw een werkdag, de wekker gaat weer om 7:00 uur… Deze keer is het niet Annefleurs, maar Flowerforce waarbij ik lekker aan de slag kan, het bedrijf van mijn vader. Hier ben ik logistiek medewerker wat inhoudt dat ik heel de dag orders aan het pikken ben en bloemen sta in te pakken zodat ze vervolgens verzonden kunnen worden naar het buitenland. Ik doe dit pas sinds een paar maanden, dus elke dag leer ik weer wat extra’s wat het ook wel interessant houdt. Doordat ze vanwege 2e paasdag een werkdag hadden gemist, is er vandaag nog enorm veel te doen wat resulteerde in een werkdag van 13 uurtjes! Hierdoor was ik precies op tijd om met twee vrienden de Champions Leaguewedstrijd Liverpool – Manchester City te kijken.

 

Donderdag

De laatste werkdag van deze week. Vol moed stap ik mijn bed wederom uit om 7:00 uur. Vandaag is het een wat rustigere dag en ben ik dus al klaar om 15:45 uur. Na drie dagen gewerkt te hebben, besloot ik om een beetje stoom af te gaan blazen in de sportschool. Ja dat moet natuurlijk ook gebeuren. Op deze avond staat de In Duplo ‘lenteborrel’ op de planning. Als één van de weinigen van Bedrijfskunde en Rechtsgeleerdheid ben ik onze aanwezigheid toch nog omhoog komen krikken. Na flink wat potjes te hebben ‘gemext’ werd het tijd om de avond voort te zetten op de sociëteit van Laurentius. Hier vond namelijk Goudkoorts plaats en tja dat feestje kun je natuurlijk niet missen.

 

Vrijdag

Na het mooie nachtelijke avontuurtje werd ik toch al om 10:30 uur gewekt door de schoonmaakster. Balen! Gelukkig is dit de eerste dag dat het mooi weer is in Nederland en daar moest ik dus optimaal gebruik van maken. Om te beginnen ben ik mijn doorgewinterde en dus een beetje verwaarloosde boot op gaan knappen. Na drie kwartiertjes met een emmer het water uit de boot gehoosd te hebben, was het toch weer mogelijk om in de boot te gaan staan en de schade te bekijken. Helaas voor mij werkt de motor van de boot niet meer en zijn de boxen verzopen. Om dit op te lossen heb ik een goede vriend opgebeld om mij te helpen met het repareren van de motor. Zelf heb ik hier natuurlijk totaal geen verstand van. Na een mooi uurtje gesleuteld te hebben en we de moed bijna op hadden gegeven werkte de motor tot onze verrassing toch weer! Nu moeten alleen nog de boxen vervangen worden en een nieuwe radio ingebouwd worden en dan kan ik toch wel zeggen dat ook voor mij het vaarseizoen geopend is! Omdat dit allemaal erg uitputtend was heb ik in de middag toch besloten om een lekker powernapje te doen in het zonnetje zodat ik weer in de avond met een paar maten naar Maassluis kon om een paar biertjes te drinken.

 

Zaterdag

Het is weer zaterdag! En dat betekent een lekker potje voetbal op de vroege ochtend. We trappen af om half 11 tegen Rockanje, de onderste uit de competitie met 0 punten. Dat moet toch wel een beetje vertrouwen geven. Ik mocht echter de eerste helft langs de kant in het heerlijke zonnetje beginnen wegens het verzuim van de training. Al snel merkten we dat we de tegenstander goed hadden onderschat. Na 5 minuten kwamen we al op een 1-0 achterstand, vervolgens lukte het niet om de schade te herstellen. Eindstand 5-0. Gelukkig hebben we de 3e helft wel gewonnen. Na flink verbrand te zijn, nam de kracht van de zon af en staken we de barbecue aan. Dit is natuurlijk iets wat niet mag ontbreken bij zo’n mooie dag. Om de avond compleet te maken hebben we nog een kampvuurtje gebouwd en gefeest bij een plaatselijk feestje.

 

Zondag

De dag begon weer goed met een uurtje sporten om vervolgens nog een beetje bij te komen van de vorige avond. Het nieuwe trimester begint morgen en dus moet ik ook nog wat noodzakelijke voorbereidingen doen. Om deze week nog even mooi af te sluiten heb ik nog mijn wekelijkse rondje hardgelopen en in de avond een balletje getrapt met een aantal vrienden.

Sluiten