De Week van... Quint Linderman

Maandag

Maandagochtend word ik opvallend vroeg wakker, ondanks mijn vermoeidheid van het actievenweekend daarvoor. Nadat ik mijn cafeïne-niveau met de nodige kopjes koffie heb gestabiliseerd, valt het me toch op dat mijn kamer een ontzettende bende is, doordat ik de middag ervoor alles snel in een hoek had gegooid. Hierop besluit ik maar een grote lenteschoonmaak te houden en nadat het eindelijk schoon was, de stad in te gaan om mijn fiets op te halen. Deze stond na de biercantus van de donderdag daarvoor nog met een achterband die niet meer wilde draaien ergens in het centrum. Dus ga ik met schroevendraaier in de aanslag naar het centrum en na zorgvuldig (met mijn twee linkerhanden) mijn band weer aan de praat proberen te krijgen door vooral heel hard tegen de band aan te slaan, til ik de achterband op en begin maar aan de 4km terug: voor zover de sport van deze week. De rest van de middag doe ik vooral pogingen om te beginnen met leren voor mijn marketing tussentoets van woensdag, maar ja ook “Black Mirror” was wel een goede tijdbesteding. Mijn huisgenote bleek de griep te pakken te hebben, dus als goede daad van de dag, kook ik maar even voor ons beiden. ’s Avonds ga ik weer verder met pogingen voor marketing, maar ook nu wil het nog niet zo lukken en kijk ik maar het Nederlands elftal.

Dinsdag

Weer word ik vroeg wakker en weer staat marketing op het programma. Omdat ik er eindelijk een beetje goed in zat, zet ik mijn wildcard in en ga ik niet naar de werkgroep marketing van vandaag. Het blijkt een gouden zet te zijn, want achteraf bleek het dat de werkgroep toch waardeloos was en daarbij had ik, na deze saaie middag, de stof voor de tussentoets eindelijk een beetje op orde. Na de restjes van gisteravond opgegeten te hebben, kan ik het huis weer uit. Ik was uitgenodigd voor een spontaan avondje poolen in Delfshaven met wat oude vrienden. Dankzij de training van het pooltoernooi, lukte het op de één of andere manier om iedereen te verslaan. Hier was ik extra blij mee, omdat het bowlen in het actievenweekend nou niet echt lekker ging bij mij. Omdat ik vrij dicht bij Delfshaven woon, nodigde ik hen nog even uit bij mij en werd het eigenlijk iets te laat, maar ja eindelijk was er wat gedaan aan de tussentoets, dus het mocht ook wel.

Woensdag

Na een redelijk korte nacht, merk ik dat ik echt veel koffie nodig heb en maakt mijn koffiemachine overuren. Rond 12 uur ga ik richting de Uni om nog even in de UB te strijden. Eigenlijk was de stof voor de tussentoets vrij weinig, dus schrijf ik maar alvast een klein begin aan de opdracht voor academische vaardigheden van vrijdag. Verderop in de middag was er een werkgroep van statistiek, waar mijn groepje eigenlijk gewoon 2 uur lang bezig is met discussiëren over de opdrachten die we moeten maken. Hierna gingen Justus, Douwe en ik even naar de In Duplo kamer om weer wat koffie te drinken en om te lachen om de foto’s van het actievenweekend. Nadat we met zijn drieën als avondeten maar tosti’s zijn gaan eten, hadden we de tussentoets van marketing. Gelukkig ging deze tussentoets aardig goed en die avond konden we weer wat drinken bij de after-exam borrel. Blijkbaar was ik niet de enige die van de gratis borrel gebruik wilde maken, want het hele café puilde uit van In Duplo eerstejaars. Zoveel eerstejaars waren voor mij en Jasper natuurlijk ideaal om de eerstejaarsactiveit van de dag erna last-minute te promoten. Dus ging ik met mijn verkooppraatjes en de blonde lokken van Iris de strijd aan met slechte smoesjes en ja hoor, de activiteit zat helemaal vol. De rest van de avond was super gezellig met zo’n grote groep en hierna wilden we toch nog naar de Vibes gaan. Maar tot mijn grote verdriet, besluit één goede ‘vriend’ dat een meid belangrijker is en een ander dat de EFR belangrijker is. Dus zit ik rond 11 uur gewoon in de tram weer op weg naar huis.

Donderdag

De verkeerde prioriteiten van mijn vrienden van gisteren brachten toch één voordeel met zich mee. Na een week slecht slapen, heb ik eindelijk een fatsoenlijke nacht gehad. Nu ik de tussentoets gehad had, was er niet veel meer wat ik kon doen voor de Uni. Ik schreef een klein stukje verder aan het werkstuk, maar ging daarna verder in het boek dat ik aan het lezen ben. Die avond maakte ik - ja wat anders dan - mijn legendarische lasagne. Hierna ging ik op weg naar Rotterdam Noord voor de eerstejaarsactiviteit. Ik was er als eerste en zag de spanning van iedereen op het feit dat ze waarschijnlijk vol blauwe plekken terug zouden keren, we gingen dus paintballen. Nadat het voor ons als eerstejaarscommissie heel moeilijk bleek om teams uit te tellen, konden we eindelijk de arena in om elkaar overhoop te schieten in 3 rondes. In de eerste ronde had ik uiteindelijk een mooie sniper plek gevonden en lag ik op de grond op jaargenoten te schieten. Ik had een mooi zicht op een doorgangroute van de tegenstanders en raakte onder andere Wouter. Hierop had hij me helaas door, waarop hij heel stiekem achter mij langs sloop om me de volle laag in de rug te geven. Het begin van een oorlog waarbij ik Yashvir aan mijn zij had. Zo ging deze strijd verder in ronde 2 waar Wouter uitgleed en ongedekt in de hoek lag. Tja, ondanks de regels twijfelde ik geen moment en opende het vuur misschien iets langer dan toegestaan was. Na deze spannende, maar ook pijnlijke activiteit, gingen we met veel leden de stad in. Eerst nog even wat drinken bij een vriend, maar daarna op naar de Vibes. Of dat was het plan tenminste. Uiteindelijk maakten we vlak voor Vibes rechtsomkeert en belandden we op aandringen van Jasper bij het open feest van S.S.R. Na iedereen kwijt te zijn geraakt kwamen Milo en ik terecht bij de silent disco op de bovenste verdieping en eindigden we met zijn tweeën bij de dönertent, waarbij ik mijn favoriete midnight-snack, dürüm döner, vrolijk zat te eten.

Vrijdag

Goede vrijdag, traditionele uitbrakdag. Gelukkig had ik niet echt een kater en werd ik zelfs om 9 uur al wakker. Het enige wat ik wel merkte waren een paar grote blauwe plekken van het paintballen. Ik besloot er maar uit te gaan, 4 koppen koffie te drinken, een goed ontbijt te maken en maar op weg te gaan naar het mooie Twente. In de 3 uur durende treinreis had ik alle tijd om de opdracht voor academische vaardigheden af te schrijven en eenmaal thuisgekomen, ging ik natuurlijk eerst even bijpraten met mijn familie over de afgelopen weken. ’s Avonds hoefde ik gelukkig niet zelf te koken en werd ik rond 8 uur opgehaald om een verlaat verjaardagscadeau (ik ben jarig in December) in te wisselen. Samen met Fabian ging ik karten in Nijverdal. Het karten ging wel aardig, maar ik durf eerlijk te bekennen dat ik niet echt een natuurtalent ben. In heat 1 twee keer gespind, maar dat lag natuurlijk aan de kart. In heat 2 weet ik zeker dat ik een record heb gevestigd, alleen niet zeker of het een positief record was. In het eerste rondje werd er namelijk op mij ingereden door een meid (uiteraard niet seksistisch) toen ik haar wilde inhalen. Hierop heb ik een rondetijd neergezet van ruim 110 seconden, terwijl een gemiddeld rondje 54 seconden duurt, toch best trots dus. Hierna nog even wat gedronken bij mij thuis.

Zaterdag

Zaterdag ben ik ’s ochtends wezen kijken bij de voetbal van mijn broertje. Verder heb ik ’s middags, op bingewatchen en mijn boek lezen na, vrij weinig gedaan. ’s Avonds stond er gelukkig wel weer wat op de planning. Het plan was om eerst wat te gaan drinken met vrienden en daarna uit te gaan in Hengelo. Het eerste deel van het plan slaagde gelukkig. We konden, na lang overleg, toch bij een vriend terecht. Het tweede deel van het plan ging ietsje minder goed. Om 2 uur ‘s nachts zaten we nog midden in een spel en besloten we dat het net zo gezellig was om gewoon wat langer te blijven bij hem.

Zondag

Eerste paasdag is altijd super bij mij, een combinatie van familie overdag en vrienden ‘s avonds. Na een paasontbijt met heel veel ei en ja ik houd van ei, kwam mijn familie uit Brabant langs. Ik zie hen eigenlijk veel te weinig, dus is het altijd weer lachen als zij er zijn. Met mijn neef keek ik hoe Twente weer eens gelijk speelde en daarop gingen we zelf maar met de familie een spel spelen: ticket to ride (echt een aanrader trouwens). Ik won en ondanks dat de winst niet heel relevant is voor dit stuk, wilde ik het toch graag even aan jullie vertellen. Een paar uur, die we vooral tafeltennissend hebben besteed, later was het tijd voor het paasbuffet. Die avond was het weer tijd voor mijn oude vrienden. Op de fiets langs alle paasvuren (wat een schitterende traditie hè, Randstedelingen) op naar een vriend. Eerst wat drinken met zijn allen en daarna natuurlijk een nieuwe poging doen om uit te gaan.

Sluiten