Stelling: ‘Fight clubs’ moeten legaal worden

Op 18 april vindt het Duplomaatdebat plaats. Tijdens dit debat zullen twee kampen tegenover elkaar staan en zal er gedebatteerd worden over vijf verschillende stellingen. Onze vakkundige jury, bestaande uit leden van de Mediacommissie, beoordeelt elke ronde welke redenaren door mogen naar de volgende ronde. Zin in? Meld je nu aan via https://www.induplo.nl/agenda/info/99-duplomaatdebat!

De komende week zullen wij jullie van stellingen voorzien met daarbij wat achtergrondinformatie, maar dit is uiteraard niet te veel. Je succes in het debat wordt natuurlijk mede bepaald door feitelijke kennis en dus ook voorbereiding!

In de wereld is de laatste jaren een trend te zien. De opkomst van het populisme in Europa en in de rest van de wereld. Denk hierbij aan de verkiezing van Donald Trump,  een toename in populariteit van partijen als de PVV hier in Nederland en partijen als Front National en de AfD in Frankrijk en Duitsland. Er zijn genoeg redenen aan te wijzen voor deze trend, maar de kern van alle redenen is: de gemiddelde burger is boos. De rijken worden steeds rijker terwijl de rest met de problemen zit, om maar een veelgehoorde tekst te noemen. Daarom is mijn voorstel: ‘Fight clubs’ moeten legaal worden.

cOtoimZSuLMQYzrG14FqwXNKiThnXtpwxEScK-lehvBc2CS7OAyK_qGiOS0TJsxz0WlE5fbbQe2_1tY7mqd77c5oJdfpH3k1LzSRNK-g-QXyMjC3usASCtHd52uVP-jrhC-5xjCj

De film Fight club met Brad Pit en Edward Norton is waarschijnlijk wel bekend. De hoofdpersoon heeft een saai leven en noemt zichzelf ‘a slave of consumerism’. Om zijn frustraties uit het dagelijks leven te luchten ontstaat uiteindelijk de Fight Club. Hier komen mensen uit alle lagen van de samenleving samen om met elkaar op de vuist te gaan. Het gaat hier niet puur om het vechten, maar vooral om verlost te zijn van de dagelijkse sleur en even volledig vrij te zijn.

De boze burger kan dit misschien wel heel goed gebruiken. Als men de mogelijkheid heeft al zijn frustraties kwijt te raken in een activiteit als een Fight club zou iedereen misschien wel een stuk gelukkiger zijn. De vraag is wel of mensen de verantwoordelijkheid aankunnen, het is namelijk een soort mishandeling zonder straf.

Kan een fight club de oplossing zijn voor de gemiddelde boze burger? Op 18 april kunnen jullie hierover discussiëren!

Sluiten