De week van... Vera van Meel

Hallo allemaal! Ik ben Vera, derdejaars Mr. Drs. – student en in deze ‘week van’ geef ik jullie een kijkje in mijn week. Deze begint saai met een tentamen, maar gelukkig staan er later in de week leukere dingen op de planning!

Maandag 12 maart

Maandagochtend. Ik ben nog in het Brabantse land te vinden en dus word ik alweer op tijd wakker om de polder te verruilen voor de stad, een ritueel wat zich eigenlijk iedere maandagochtend voordoet. Ik kom uit een klein dorpje in de buurt van Breda (écht heel klein, 800 inwoners) en aangezien het OV hier natuurlijk niet zo ver ontwikkeld is als in Rotterdam, brengt mijn vader of moeder me eigenlijk altijd naar het station in Zevenbergen. Eenmaal ‘de brug’ over en mijn spullen naar mijn kamer gebracht, zit ik om 11:00 uur alweer in college. Ik volg dit blok het werkcollege Externe Verslaggeving en tot nu toe doen we eigenlijk alleen maar dingen die je bij normale vakken nooit doet: veel papers lezen, presenteren en discussiëren. Vooralsnog vind ik het interessant! Na dit college haast ik me alweer snel naar mijn kamer… vanavond staat het tentamen Goederen- en Insolventierecht op het programma. Eigenlijk heb ik veel te weinig tijd gehad om dit fatsoenlijk te kunnen voorbereiden dus vertrek ik op hoop van zegen rond 18:00 uur naar de campus. Met een dubbel gevoel loop ik de zaal uit, maar aan de gezichten van een aantal andere In Duplo’ers te zien ben ik hierin niet de enige. Ik kijk nog wat tv en kruip hierna lekker mijn bed in.

Dinsdag 13 maart

Vandaag heb ik eens een keer geen wekker gezet en ik word heerlijk uitgerust wakker rond een uur of half 10. Eigenlijk ben je na zo’n tentamen gewoon toe aan weekend, maar goed het is pas dinsdag. Je bent eigenlijk ook toe aan een dag niks doen. Ook dit zat er helaas niet in. De volgende deadlines voor het werkcollege volgen namelijk alweer snel en aangezien ik dit weekend weinig tijd heb, wil ik alvast wat vooruitwerken. Dit kost meer tijd dan gepland en dus ben ik hier wel een aantal uurtjes mee zoet. Later in de middag ruim ik de zichtbare chaos van de afgelopen tentamens op, doe ik weer veel te veel boodschappen (maarja Bonus) en rond kwart voor 6 begeef ik mij richting Erasmus Sport. Ik heb namelijk afgesproken om te gaan spinnen. Dit probeer ik iedere week eigenlijk wel een keer te doen, maar dit betekent niet dat het er iedere week ook echt van komt. Na ongeveer vijf keer mijn benen opgeblazen te hebben zit ik rond 8 uur aan een heerlijke pastamaaltijd. ’s Avonds wint Netflix het van het werkcollege, ik kom namelijk aan het einde van de serie ‘How to Get Away with Murder’. Degenen die dit ook kijken weten precies hoe ik me voel. Degenen die het niet kijken: tip!!!

Woensdag 14 maart

06:45 en mijn wekker gaat, vandaag moet ik werken. Na de nodige moeite met het opstaan zit ik rond 8 uur toch echt alweer op het kantoor in Capelle aan den IJssel. Waarom zo vroeg? Op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel dat de tijd ’s ochtends sneller voorbijgaat dan ’s middags. Ik werk bij een administratiekantoor en de taken bestaan vooral uit het op een boekhoudkundig en fiscaal juiste manier verwerken van facturen en deze dan ook weer te koppelen aan bankafschriften. Dit klinkt vast heel saai maar het is wel leuk om dingen die je in de collegebanken leert, terug te zien in de praktijk! Rond half 4 is er eigenlijk geen werk meer dus keer ik weer huiswaarts. Ik ben best een beetje gaar van het werken dus pak ik een heerlijk verfrissende douche. Gelukkig ga ik nog een leuke avond tegemoet. Mijn vriend Jasper komt eten en ’s avonds brengen we een bezoek aan de bioscoop. ‘Bankier van het verzet’ is zeker ook een aanrader!

Donderdag 15 maart

Het is 11 uur en ik zit weer in het werkcollege. Gelukkig volgt Nordin dit ook, wat zorgt voor de nodige gezelligheid. Na weer een hoop gediscussieerd te hebben over onder andere IFRS 15, ga ik om 13 uur vergaderen met de leuke alumnicommissie. Helaas kan Elianne er niet bij zijn en dus bespreek ik met Noud en Patrick de plannen voor de rest van het jaar. Eigenlijk zitten onze belangrijkste taken er als commissie al op, maar we zijn altijd wel druk met nieuwe dingen verzinnen en plannen! Een ander belangrijk agendapunt: wat gaan we doen met het commissie-uitje. Zwemmen met haaien wordt snel van de baan geveegd en we besluiten dat karten en lasergamen toch beter is.

Helaas geen borrel voor mij vanavond... ’s avonds ben ik namelijk alweer te vinden in Brabant. Ik voetbal hier nog en de trainingen waren de afgelopen weken door het weer ook al niet doorgegaan. Uiteindelijk baal ik want ik heb voor niks de borrel gemist: de velden worden last minute toch nog afgekeurd door de regen. Balen! Ik spendeer de avond daarom gezellig bij mijn ouders en ik maak de case af die morgen ingeleverd moet worden voor het werkcollege.

Vrijdag 16 maart

Vandaag kan ik heerlijk uitslapen en hier maak ik dan ook gebruik van. Vandaag is een dag waar Kelly en ik al een tijdje naar uitkijken, vanavond gaan we namelijk naar The Script in de Ziggo Dome! Na een paar hachelijke situaties tijdens de kaartverkoop was het ons toch gelukt om nog kaartjes te bemachtigen. Rond 16 uur sta ik met Kelly op Kralingse Zoom om te vertrekken naar Amsterdam. Onderweg maken we in Utrecht een tussenstop om even wat te eten. ‘Wat’ wordt uiteindelijk best veel en een hoop friet later zitten we alweer in de trein naar Amsterdam. Eenmaal uitgestapt komen we Nordin en Annelot tegen, hartstikke gezellig natuurlijk! Zij hadden nog niks gegeten dus we belanden ergens in de Bijlmer bij een Mac. Uiteindelijk zitten Kelly en ik rond 8 uur op ons plek en kan het concert dan eindelijk bijna beginnen. Ik kan eigenlijk niks anders zeggen dan dat het echt een super tof concert was! Een gelukje was ook nog dat de zanger ineens onder ons in het publiek stond en we dus nog even eerste rang zaten. De terugreis is te beschrijven als een barre tocht van Amsterdam naar het Zuiden, waarbij we heerlijk stopten bij ieder tussengelegen station. Uiteindelijk om half 2 op station Zevenbergen weer aangekomen was gelukkig Jasper daar om mij op te halen en voordat ik mijn bed zag, lag ik volgens mij al te slapen.

Zaterdag 17 maart

Matchday. De zaterdag staat bij mij altijd in het teken van voetballen en ook vandaag staat er een wedstrijd op het programma. Tegen onze favoriete concurrent dus ik heb er eigenlijk heel veel zin in. Totdat ik buiten kijk. Er ligt een lekker laagje sneeuw en dus weet ik al hoe laat het is: de wedstrijd afgelast. Ik duik daarom nog maar heel even heerlijk mijn bed in, ook niet verkeerd! Een tijdje later worden we weer wakker en we besluiten om in Breda te gaan winkelen. Even tussendoor, deze stad biedt met 100% zekerheid een leuk actievenweekend! Na de nodige (en onnodige) dingen gekocht te hebben keren we weer huiswaarts en ik schuif thuis bij het eten aan, mijn moeder heeft namelijk voor een heel leger aan pannenkoeken gebakken. ’s Avonds ben ik weer te vinden in Rotterdam, mijn schoonzus en haar vriend hebben zich namelijk ook sinds kort gesetteld in de mooiste Rotstad en hier hoort natuurlijk een housewarming bij!

Zondag 18 maart

Vandaag slaap ik heerlijk uit en ’s middags ga ik in Breda chocoladefonduen met twee vriendinnen. Na een ware suikerbom besloten we nog een lekker biertje te drinken in de stad en natuurlijk horen hier Nacho’s bij. Zo sloot ik de week niet heel gezond, maar wel lekker, af! ’s Avonds leverde ik nog een opdracht in voor het werkcollege en hierna plofte ik heerlijk op de bank.

Weer een week voorbij, hopelijk vonden jullie het leuk om deze ´week van´ te lezen!

Liefs, Vera

Sluiten