De Week van... Noa Buijs

Maandag 12 februari

"Hallo allemaal, wat fijn...” Dit liedje zit in mijn hoofd wanneer ik rond 9:30 wakker word. Ik heb dit weekend namelijk gecarnavald. Voor het eerst en het was erg leuk, maar nu op maandagochtend bevalt het toch iets minder. Omdat mijn ochtendritueel verder niet zo interessant is zal ik deze ruimte even gebruiken om mezelf kort voor te stellen. Mijn naam is Noa Buijs, ik ben 19 en eerstejaars mr.drs-studente. Ik woon vlakbij de universiteit, in Capelle aan den IJssel, met mijn ouders en zusje. Om 11 uur staat er een werkgroep macro op het programma dus ik vertrek rond 10:30 richting campus. De werkgroep is snel klaar dus anderhalf uur nadat ik vertrokken ben, ben ik alweer thuis. Nadat ik de gebruikelijke ‘Nu al terug, je deed toch twéé studies?’ in ontvangst heb genomen, ga ik voor de tv zitten om de 1500 meter vrouwen (schaatsen door vrouwen op de Olympische Spelen) te kijken. De rest van de middag heb ik half niks en half wiskunde 2 gedaan, waarbij ik erachter kwam dat ik matrices dus echt niet leuk vind. Ik sluit mijn dag af met het kijken van een serie, wat mij bij een kijktip brengt: The Good Doctor.

Dinsdag 13 februari

Vanochtend heb ik het ‘nog een uur snoozen, of op tijd opstaan om nog iets nuttigs te doen’ dilemma. Ik besluit voor een compromis te gaan, maar douche vervolgens veel te lang waardoor ik aan niks nuttigs toe kom en moet haasten om bij college te komen voordat de deuren dicht gaan. Tijdens college probeer ik schaatsen (mannen 1500 meter) te volgen terwijl ik ook iets over financiële markten probeer te begrijpen, wat erin resulteert dat ik van allebei weinig meekrijg. Hierna zit ik van 16:00 tot 17:00 in het sportcafé, waar een vriendin aan het werk is. Wanneer zij klaar is gaan we samen naar een groepsles BBB. Halverwege vraag ik me af waar ik aan begonnen ben, omdat ik al mijn BBB’s voel branden. Maar als we om 18:00 uur klaar zijn voelt het toch best goed. Eenmaal thuis kom ik aan niet heel veel meer toe dan iets eten en Friends kijken. Ik besluit te gaan slapen voordat Netflix vraagt of ik nog wel aan het kijken ben.

Woensdag 14 februari

Mijn wekker gaat om 9 uur, en om 11 uur vertrek ik richting de universiteit voor een werkgroep wiskunde. Ik moet helemaal naar boven in Mandeville, wat voor leuk uitzicht zorgt maar ook de nodige irritaties oplevert aangezien de lift op ongeveer elke verdieping onderweg naar boven stopt. Na de werkgroep is het tijd voor een college macro, waar ik gelukkig iets meer van opsteek dan de dag ervoor. ’s Avonds na het eten rijd ik naar Delft, waar mijn vriend woont. Hoewel we niks aan Valentijnsdag doen, vonden we het toch ook wel een beetje sneu om allebei alleen thuis te zitten. We gaan een film kijken, ik heb geen zin in een ‘schietfilm’. Maar na een halfuur lang te hebben gezocht wordt het toch Jack Reacher, een film over een scherpschutter. Ik moet toegeven dat de film best leuk was, dus bij deze nog een kijktip.

Donderdag 15 februari

Vandaag kan ik uitslapen, wat wel prettig is want het wordt een lange dag. Nadat ik vanuit Delft naar huis ben gereden ruim ik mijn kamer op zodat er plek is voor een luchtbed. Hierna staat er om 5 uur een werkgroep macro op het programma. Na afloop hiervan ga ik samen met 3 vriendinnen naar mijn huis. We gaan vanavond namelijk met elkaar naar het interfaculty gala en slapen daarna allemaal bij mij, want ik woon het dichtstbij. Eenmaal thuis doen we wat pizza’s in de oven, die we vervolgens met hoge snelheid naar binnen werken. Dan is het tijd om ons klaar te maken voor het gala, wat het eerste half uur vooral bestaat uit op bed liggen en ons af vragen of we echt nog de deur uit zullen gaan. Een tijdje later is het ons toch gelukt om op te staan en klaar te maken om weg te gaan (zie foto). Eenmaal op het gala hebben we het erg snel naar ons zin, want de muziek is leuk en de bar is open. De avond bestaat dan ook vooral uit dansen en drankjes drinken. En ja hoor, daar is hij weer: “Hallo allemaal, wat fijn...”. Nadat ik het laatste half uur met mijn hakken in mijn handen heb gedanst (volgende keer neem ik écht gympen mee), vertrekken we rond 3 uur richting huis. Rond 4 uur vallen we in slaap.

Vrijdag 15 februari

De wekker gaat om kwart over 9 (!), want we hebben deze ochtend gezellig een taaltoets. Deze toets is gelukkig snel klaar. Maar onder het mom van ik ben er nu toch, zit ik een college macro uit. Daarna haast ik me naar de kroeg waar ik werk, want ik ben gevraagd om in te vallen van 16:00 tot 19:00. In de kroeg wordt Chinees nieuwjaar gevierd en aangezien iedereen dorstig wordt van de hapjes moet ik flink door tappen. Na het werk ga ik uit eten met mijn vriend en zijn familie. Daarna besluit ik, na anderhalf uur twijfelen, om met een groepje vrienden mee te gaan naar Annabel (lees: Annabel de club). Er is vanavond Hitfabriek dus zo sluit ik nog een dag dansend af. Ik lig om 5 uur in bed.

Zaterdag 16 en zondag 17 februari

Zaterdag slaap ik uit. Verder doe ik niet zoveel totdat ik in de kroeg ga werken om 16:00 uur. De rest van mijn zaterdag bestaat vooral uit bier tappen, het is gezellig druk in de kroeg dus de tijd gaat snel. Wanneer mijn collega en ik om 2 uur klaar zijn met opruimen, sluiten we de kroeg af en gaan we naar huis. Op zondag doe ik niet veel meer dan uitslapen en Feyenoord kijken, dit beviel allebei goed.

Sluiten

Inloggen