Activiteitenverslag: Pooltoernooi!

De grootste originaliteit is het gehoorzamen aan de traditie zonder dat iemand het merkt.     

                              – Simon Vestdijk

 En daarom nam menig jong en oud In Duplo’er op 8 februari de moeite om af te reizen naar Rotterdam west voor het jaarlijkse pooltoernooi. Dit is tevens DE AVOND waarop de Casual Friday outfit nog eventjes in de kast blijft liggen om helemaal in thema te verschijnen, in editie 2018  Junglebook. Om deze reden liep er onder meer een ananas rond die jullie deze avond vanuit ananas-perspectief zal laten herbeleven. Het is immers zo dat als je een appel met iemand deelt jullie allebei een halve appel hebben. Maar als je kennis deelt hebben jullie allebei de volledige kennis.

Om 20:00 uur werd de poulefase dan ook gestart om snel genoeg het kaf van de koren te scheiden. Een uurtje lang konden sommige teams een beetje opwarmen, andere teams zich voorbereiden op het bier drinken en concluderen dat hun carrièrepad toch elders ligt. Zo mochten de mooi verklede Carrièretijgers en Jungle Broekies terug de Jungle in. Maar niet getreurd, ook de ananas zat na deze ronde met de gebakken peren. De appel valt immers niet ver van de boom. Dus dan alle tijd om op je krent te zitten en om de strijd in de gaten te houden. De achtste finales vlogen voorbij onder het genot van een drankje en een hapje.

Toen bleven de laatste vier teams over en was de spanning steeds meer om te snijden. Aan de eerste tafel had team Kaarig & Baloeder nog wel een appeltje te schillen met Skir Khan. Bij tafel twee was het voor de Muppets appeltje-eitje om het team De Tros te trotseren.

En daar was dan finale 2018: Team Kaarig & Baloeder (William Ponsteen en Nils Beukers) tegen de Muppets (Nicolette van den Bosch en Brenno Baas). Alle borrelaars hadden nu een en al oog voor de wedstrijd, waarin het erop aankwam dat het team dat uiteindelijk het eerst de zwarte bal in het juiste pocket schoot ging winnen. Dit werd team Kaarig & Baloeder. Voor de tweede maal in hun In Duplo carrière mogen William en Nils zich koningen van de pooltafel noemen! Daarnaast won team Tros (Yashvir en Wouter) de schoonheidswedstrijd met hun outfit met banaantjes voor de dorst. Hierop werd gedronken, waarna In Duplo weer wat oostelijker ging om de binnenstad nog even onveilig te maken.

Voor de ananas was het toen ook tijd om terug te keren naar de fruitschaal, waar die thuishoort (zoals jullie in dit stuk konden lezen).

Sluiten