Ode aan de Kroegsport

Aanstaande donderdag is het eindelijk weer zover: het jaarlijkse In Duplo pooltoernooi! Een mooi moment om twee standaard kroegsporten - pool en darts - even in het zonnetje te zetten.

                                            BdiN4Q8ogRMHiiX3DIOFnLeP3hO2rSnMyw-nYkRu

                                                      In Duplo Pooltoernooi 2017

Sinds jaar en dag vermaakt men zich in de vrije uurtjes graag in kroegen of andere uitgaansgelegenheden. Even weg van de beslommeringen van het dagelijks leven. Afleiding van de zorgen thuis of op het werk. Gewoon samen met vrienden en/of vreemden een biertje doen. Ik kan tientallen redenen noemen waarom iedereen wekelijks zou moeten poolen en darten in de kroeg, maar er steken vier redenen bovenuit!

Sporten tijdens het uitgaan

Het klinkt te mooi om waar te zijn: uitgaan en tegelijkertijd sporten. Toch is het café dé plek waar je tijdens al deze gezelligheid kan ‘sporten’. Je prestaties lijken er zelfs op vooruit te gaan als het later op de avond is (lees: er meer alcohol in het spel is). De pessimisten die darts en pool geen echte sporten noemen kunnen gemakkelijk de mond worden gesnoerd: Een vlugge blik op de gemiddelde darter leert ons dat het je wel degelijk in goede vorm houdt.

                                            WEwQv7nClVGAW4zNUZpXki9Qhg-xD3Kzo7k8rSba

Leren tijdens het uitgaan

Oké, misschien zijn het geen sporten waar je fitter van wordt. Je leert echter wél een hoop terwijl je bezig bent. Ervaring is de beste leermeester, zeggen ze. Ooit gehoord van ‘hoek van inval is hoek van uitval’? Blijkt iets natuurkundigs te zijn… Dit en nog veel meer leer je als je een avondje staat te poolen. Als je je wetenschappelijk goed wil voorbereiden op aanstaande donderdag, hier een mooie website.

                                            3gWg0OkHv049EBNimwyWS9RDNAxTiDZ2zK3EjlwE

Toekomstperspectief

Als je toevallig heel goed blijkt te zijn in darten en/of poolen, beide stellen een zeer mooie carrière in het vooruitzicht! Neerlands trots Michael van Gerwen verdiende de afgelopentwee2 jaar alleen aan prijzengeld al bijna 2 miljoen euro. Dit is natuurlijk wel de beste ter wereld, maar als Mighty Mike uit Boxtel Noord-Brabant het kan, wie houdt jou dan tegen? Ook aan pool kan je prima verdienen, al is het een stuk minder dan met darts. Volgens professional Ray "Razor" Schultz kan je met een goed jaar makkelijk 250.000 euro verdienen!

                                            _HmDW_PpZi3w00_Ah4km-GL5pQF55AymtRaKa7vJ

Plezier

Oké oké, misschien is het geen ‘echte’ sport en leer je er niet echt heel veel van… Het belangrijkste blijft dat het gewoon ontzettend leuk is. Het is beide niet moeilijk om te leren maar wel om er écht goed in te worden. Weinig activiteiten zijn zo goed te combineren met de favoriete bezigheden van de gemiddelde student: bier drinken en bijpraten.

Tot donderdag!

Ik hoop dat jullie na het lezen van dit artikel al zin hebben gekregen in aanstaande donderdag, wij van de Mediaco in ieder geval wel!

Sluiten