Winteractiviteit: Schaatsen!

Woensdag 10 januari

Het weer zat, zoals wel vaker, niet helemaal mee. Toch stonden net na de kerstvakantie 30 dappere In Duplo dodo’s stipt om 15:00 voor het Polak. Op het programma stond deze keer de winteractiviteit: Schaatsen!

Na een gemoedelijke wandeling richting RSV Antibarbari was het tijd om de schaatsen aan te trekken. Voor de meesten was het ijs weer even wennen, voor sommigen voelde het als thuiskomen. Terwijl de een zijn balans met moeite wist te behouden, zoefde de ander als een olympisch kunstschaatser over het ijs (met de een bedoel ik Ramon en met de ander Willemijn en Jan). Dit leverde dan ook hartverwarmende taferelen op.

 

Na anderhalf uur hetzelfde rondje gezien te hebben was het hoog tijd voor een heerlijke warme chocomel met slagroom. Eindelijk even zitten en uitrusten.

 

Na de welverdiende pauze kwamen we op het geniale idee om met z’n alle de kinderschaatsbaan te terroriseren. De oefenzeehonden moesten eraan geloven. Plotseling waren ze niet langer enkel door schattige kindertjes in gebruik, maar door 30 jolige studenten. Gevolg: Een polonaise op het ijs, levend curling en ontzettend veel (al dan niet opzettelijke) botsingen. Gek genoeg nam het aantal kinderen op het ijs tijdelijk af.

 

Nadat het slopen van kinderspeelgoed oud was geworden werden er nog wat rondjes geschaatst. Langzaamaan liep de middag op z’n eind en zo ook de winteractiviteit. Al met al een zeer geslaagde middag!

 

Sluiten