Yin Yang

Coverphoto by Raphael Schaller 

Donderdagnacht was het dan eindelijk zo ver: het jaarlijkse In Duplo-feest! Het thema: Yin-Yang. De locatie: S.S.R Rotterdam. Heel In Duplo was uitgerukt in het zwart-wit. Bier voor één euro. Dit kon niets anders dan een mooie avond worden. Alvast een spoiler: de foto’s zijn prachtig geworden.

De oorsprong van yin en yang ligt duizenden jaren terug, het zijn Chinese begrippen die verwijzen naar dualiteit en complementariteit. Yin staat onder andere voor vrouwelijkheid en het donker, yang voor mannelijkheid en het licht. Het zijn geen absolute polen als goed en kwaad, beide bestaan slechts in verband met de ander. Je kan bijvoorbeeld alleen iets lang noemen als er iets anders kort is. Het principe van yin en yang is tegenwoordig nog steeds de basis van de Chinese cultuur. Het is heel duidelijk terug te zien in bijvoorbeeld de architectuur en de alternatieve geneeskunde.

De oorsprong van het In Duplo-feest ligt iets minder ver terug. Toch is het net zo goed traditie geworden om elk jaar bij de In Duplo-activiteiten flink uit je pan te gaan. ‘In’ en ‘Duplo’ zijn Latijnse begrippen die verwijzen naar onze mooie studievereniging en het dubbele bachelorprogramma. Donderdagnacht ging het in de geest van yin yang ook om complementariteit. Patat(geen friet) met mayo, dansen en muziek, bier en meer bier. Bovendien bleek ook alles weer relatief te zijn. Op het moment dat je denkt redelijk nuchter te zijn, kom je commissaris marketing Iris tegen. Wanneer je denkt flink scheef te lopen, zie je iemand vol op z'n bakkes gaan en valt het toch wel weer mee. Ook werd ik zelf weer herinnerd aan de twee gezichten van bier: ’s nachts ruikt het heerlijk, maar de volgende ochtend lijkt je doorweekte shirt toch iets anders te beweren

Nu is de vraag wat voor persoon jij was donderdag. De meeste zullen ‘s nachts voldoen aan yang: warm, actief, vol liefde en in beweging. Je broek was nog mooi wit, maar hoe langer de avond voortduurde, en hoe meer bier er rondvloog, hoe donkerder hij werd. Ik weet wel dat ik medelijden heb met alle Skadi-leden die elke week hun witte kleding opnieuw schoon kunnen maken. De volgende dag zal yin de trend zijn geweest: heel passief en in stilte bijkomen van het feest, in de kou terug naar huis en een vurige haat voor je kater.

Al met al was het een zeer geslaagde avond waar de komende weken nog veelvuldig over gesproken zal worden. Ik kijk persoonlijk al weer uit naar het volgende feest! Credits naar de activiteitencommissie!

Sluiten