Comfort Food

Coverphoto by The Creative Exchange 

Ontbijt

 

Lillith

Als je van pancakes houdt, ben je verplicht hier minstens één keer te gaan eten. Een beter begin van de dag kan je niet krijgen. Naast de gezellige sfeer en het super aardige personeel is alles hier op de menukaart gemaakt voor de ontbijtliefhebber. Als je geen zin hebt in Pancakes hebben ze genoeg keuzes uit smoothiebowls en verscheidene soorten toast. Als je toch nog twijfelt kijk een keertje op hun Instagram account en je bent verkocht. whitney-wright-356665.jpg

Photo by Whitney Wright

 

Picknick

Deze tent heeft een beetje een huiskamersfeer. Je kan er met een gerust hart een keertje in je eentje gaan zitten om te ontbijten als je geen ochtendmens bent. De menukeuzes die je hebt voor ontbijt variëren van een klassiek ontbijt met een eitje tot exotischere keuzes zoals een Marokkaanse pannenkoek.  

 

Lunch

 

Baker&Moore

In deze urban setting is een groot assortiment aan salades en sandwiches beschikbaar. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je je lunch samenstelt. Ideaal dus voor de kieskeurige eter. Deze formule is een succes gebleken en daarmee is Baker & Moore één van de meest bekende lunch tentjes van Rotterdam. Tot slot zijn hun zelfgemaakte limonades ook zeker het proberen waard.

diego-duarte-cereceda-340520.jpg

Photo by Diego Duarte Cereceda

 

Tosti Club

Speciaal voor een zekere commissie is deze tent net gevestigd in Rotterdam. Hier is het maken van een tosti uitgeroepen tot een kunst die ze hebben geperfectioneerd. Het concept komt uit Breda en na zich verspreid te hebben in Brabant komt het eindelijk de Randstad opzoeken. Het enige nadeel is dat ze ‘s nachts niet open zijn. Een lekkere tosti na het uitgaan is immers een favoriet van velen.


 

Tussendoor

 

NOCNOC

Misschien wel de beste koffiebar van Rotterdam. De naam staat voor Not Only Coffee. De rest van de dranken die je er kan bestellen zijn dan ook zeker niet mis. Verder kan je er ook terecht voor een lekker stuk taart van Urban Bakery.

 

YoghurtBarn

Helaas moeten we nog even wachten op de opening want die is pas in december. De andere vestigingen in Nederland zijn in elk geval een groot succes. Dit is ook niet vreemd, want je kan er zelf je eigen yoghurt samenstellen met de lekkerste toppings. Verder serveren ze ook lekkere koffie en thee en kun je er terecht voor een high tea. In de wintermaanden is er ook vaak havermout verkrijgbaar met bijvoorbeeld stoofperen en kaneel.

alisha-hieb-227577.jpg

Photo by Alisha Hieb

 

Diner

 

Spirit

Spirit is het enige biologische buffetrestaurant van Nederland (de meeste plekken in dit artikel serveren trouwens biologisch eten). Daarnaast is het ook vegetarisch. Voor de goede eter is het begin van het buffet dan ook even schrikken omdat daar alle salades staan. Toch hoef je niet te vrezen voor een hongerige maag. Integendeel als je bij de warme afdeling aankomt vind je er kroketten, lasagne, saté, tempura, gefrituurde rijst en nog veel meer. Hoe verleidelijk het ook is, schep je bord er niet helemaal vol mee want de toetjes staan aan het einde. De toetjes variëren van pancake en taartjes tot chocolademousse. Als je alles hebt opgeschept wordt je bord gewogen en betaal je voor het gewicht van het eten. Daarna kun je een plekje zoeken want het is er vaak erg druk tijdens lunch en avondeten.  

 

Sugo

Bij Sugo kan je terecht voor pizza, heel veel pizza. Je betaalt per stuk en het is lekker binnen het studentenbudget. Een stuk is niet erg groot, maar het leuke is juist dat je zo allemaal verschillende smaken kan proberen. Daarom kom je er ook interessante combinaties tegen zoals pizza met pompoen en noord-Italiaanse kaas.

brenan-greene-229562.jpg

Photo by Brenan Greene

 

Ayla

Voor een speciale dag of als je een keer iets luxer wilt eten dan een studentenhap kan je terecht bij Ayla. Het is een restaurant met een uitgebreide mediterrane keuken. De sfeer en het eten zijn uitstekend. Zo serveren ze onder andere heerlijke tapas. Bovendien zijn ze er goed in het maken van cocktails waar je lekker van kan genieten na het eten. Natuurlijk kan je daarbij dan nog een lekker hapje nemen.

brooke-lark-175184.jpg

Photo by Brooke Lark 

Sluiten