Activiteitenverslag: Actievendag

Nadat we in de collegezaal hadden aanschouwd dat de consul van de Verenigde Staten goed is in het niet beantwoorden van vragen die politiek gevoelig zijn, kon de Actievendag rond een uurtje of drie beginnen.

Er waren verscheidende spelletjes neergezet waar iedereen aan kon deelnemen. Omdat mijn ervaring met poker niet verder komt dan het liedje van Lady Gaga, ging ik maar snel bij Thirty Seconds zitten. De Commissaris Marketing floreerde bij het poker, nadat ze diverse leningen moest aangaan om in het spel te blijven en een riante erfenis kreeg nadat ze 5 leningen had verkwanseld. Het gerucht gaat echter ook dat ze puur op doorzettingsvermogen en daadkracht zeven mannen versloeg, fake news.

Tegelijkertijd was ik helaas wat minder fortuinlijk met Thirty Seconds, aangezien mijn IQ samen met dat van mijn teamgenoot snel daalde. Het was me een raadsel hoe mijn teamgenoot kwijt kon zijn waar het Midden-Oosten ligt en hoe ik kon vergeten wie Neil Armstrong was. Aan onze tafel leek het erop dat alleen Linde en Ramon niet in de steek waren gelaten door hun verstand. Nadat zij een ruime overwinning hadden geboekt, besloten we de teams groter te maken om de schade in het volgende potje binnen de perken te houden. Ramon en Joar besloten met dobbelstenen te gaan spelen en daar was al snel duidelijk dat Ramon de overhand had.

Nadat alle spelletjes weer in de doos waren gestopt, vetrokken we naar café Concordia voor een driesterrenmaal. De hamburgers en kip vielen erg in de smaak bij de groep. Het was er erg gezellig en er werden levendige gesprekken gevoerd die varieerden van skiën tot politiek. Vanwege de akoestiek was voor mij alleen conversatie weggelegd met de persoon tegenover me en naast me, als ze me aankeken. Dus haalde ik een goed staaltje glimlachen en knikken tevoorschijn bij de rest van de conversaties.

Hierna trokken we verder naar de bierproeverij, waar het ene biertje beduidend lekkerder werd gevonden dan het andere biertje. Nu iedereen wat moed had ingedronken, konden we ons verplaatsen naar de hipste karaokebar van Rotterdam. Er werden zoveel briefjes met muzieknummers en namen ingevuld dat we makkelijk tot de volgende dag hadden kunnen blijven zingen. De Activiteitencommissie opende de zangcompetitie en mocht het eerste lied inzetten. Iedereen deed erg enthousiast mee en Joep had zichzelf een permanente plek met microfoon bezorgd. De bestuursleden klonken als engeltjes met gouden keeltjes bij Sultans of Swing. Toch was de concurrentie van de vaste klandizie groot met echte publieksentertainers, zoals Kees, die het voor elkaar kreeg dat iedereen uit volle borst meezong.

Toen de meesten geen stem meer hadden, vertrok de groep naar de Skihut. Hier bereikte de muziek en het publiek een nieuw hoogte- of dieptepunt. Het mocht de pret echter niet drukken en iedereen danste en zong enthousiast mee. Een tip: het is erg leuk om er een keer op iemands verjaardag naar toe gaan, zolang het maar niet die van jezelf is. De echte diehards feestten nog een tijdje door, maar met een werkgroep om 9 uur de volgende morgen koos een aantal actieven, waaronder ik, eieren voor hun geld en breide een eind aan de avond.

Al met al was het een leuke en ontspannende dag waar een gezellige sfeer hing. Er is veel gelachen (of gehuild, afhankelijk of je goed bent in spelletjes) en iedereen heeft de mede-actieven leren kennen. Een geslaagde Actievendag die zeker voor herhaling vatbaar is!

Sluiten