20 jaar zoeken met Google: de leukste zoeksuggesties

Morgen bestaat de Google-zoekmachine 20 jaar en dat is een mooi moment om een ode te brengen aan deze fantastische redder in nood. Want wees eens eerlijk: hoeveel interessante feitjes had je gemist als Google niet bestond? Deze zoekmachine helpt iedereen. Het is een encyclopedie in je broekzak en werkelijk alles is er te vinden. Daarom gebruiken veel mensen het ook voor vragen die ze in het echt niet durven te stellen. Google helpt graag met het voorspellen van je zoekopdracht en dat leidt dan soms tot hele bijzondere zoeksuggesties. Ik heb er een paar gevonden die op z’n minst merkwaardig zijn te noemen.

1. Mensen hebben soms hele bijzondere vragen over zichzelf gesteld en dat leidt dan ook tot bijbehorende zoeksuggesties.

2. De kerstman is ook populair. Of het volwassen mensen zijn of kinderen die dit hebben opgezocht laat ik in het midden, maar Google komt daardoor wel met handige zoeksuggesties.

3. Hetzelfde geldt voor onze eigen Sinterklaas.

4. Verrassend dat sommige In Duplo-studenten willen weten hoe je met zo min mogelijk moeite het mr.-drs.-programma kan halen. Positief is wel de hoeveelheid zoeksuggesties!

5. De strijd tussen Nederland en België zal altijd blijven bestaan.

6. Vragen over de tijd hebben altijd wel een filosofisch karakter.

7. Een huwelijk kan natuurlijk veel druk met zich meebrengen, en daarom is het ook niet zo gek dat ‘Why am I married’ maar liefst ongeveer 40.500 keer per maand wordt opgezocht.

8. Dit vinden we toch allemaal heel vervelend?

Laten we hopen dat de Google-zoekmachine nog lang blijft bestaan zodat we nog decennialang met al onze levensvragen bij iemand terecht kunnen, en kunnen blijven lachen om deze suggesties!

Sluiten