Opstartproblemen? De Duplomaat helpt!

Als de welverdiende zomervakantie weer voorbij is en studenten weer aan de bak moeten, spelen er vaak een aantal opstartproblemen op. Er moet weer zelf gekookt worden, de wasjes moeten worden gedraaid en bovenal: er is weer een volle agenda met colleges. De leden van de Mediacommissie hebben een rijtje met hun beste opstart-tips opgesteld; maak er gebruik van!

Er is een tactiek om ‘s ochtends sneller je bed uit te kunnen komen: stop met snoozen! Als die vervelende wekker gaat, wees dan sterk en spring meteen uit je bed. Blijf niet nog een kwartier liggen. Als je moe bent, dan ben je over vijftien minuten nog steeds moe; snoozen maakt je zelfs nog vermoeider. Studenten zijn nu eenmaal niet altijd gemaakt om vroeg op te staan; pak gewoon een bakje koffie. Dit wonderlijke goedje is gelukkig ergens rond de zevende eeuw uitgevonden door een aantal Afrikanen. Heb je moeite met het wennen aan je vroege ritme en kun jij in het begin van het academisch jaar ook zo moeilijk je bed uit? Verban die snooze-knop en neem een extra kopje koffie. Of kom langs op de In Duplo-kamer voor een praatje en een gratis bakje: je verdient het.

Voor de mensen die ‘s ochtends ook altijd tijd te kort komen: weet hoelang je nodig hebt om de deur uit te kunnen. Reken je tijd ‘s ochtends net wat ruimer dan je nodig hebt, en wees niet eigenwijs: misschien heb je nu eenmaal meer tijd nodig dan je denkt (of hoopt). Deze tip komt zelfs nog van toepassing bij een van de leden van de Mediacommissie; we zullen geen namen noemen, maar mocht je je afvragen of de commissievoorzitter afgevallen is: de arme stakker heeft de afgelopen drie weken nog niet één keer tijd gehad om ‘s ochtends lunch klaar te maken.

Tijdens de vakantie onderneem je zoveel leuke dingen. Hoewel de studententijd een tijd is om nooit meer te vergeten (ja, dit is een cliché, maar het is écht waar!), ervaar je tijdens het ‘saaie’ studeren vaak toch wat throwbacks over alle ervaringen die je tijdens de vakantie opgedaan hebt. Ga er niet bij zitten treuren dat de vakantie voorbij is, maar gun jezelf even een paar minuutjes tijd om terug te denken en weer wat energie te vinden om door te gaan tot de volgende vakantie. Een foto op Instagram plaatsen is daarbij geen schande; je volgers een heel klein beetje jaloers maken is ook wel weer goed voor je ego.

Een van de grootste struggles van de student is koken. We hebben er nooit tijd voor en eigenlijk hebben we er vaak ook geen zin in. Om te voorkomen dat je elke dag een pizza bestelt of binnenkort dagelijks gebruik gaat maken van de McDonald’s-bezorgservice kun je beter profiteren van die ene dag waarop je wél zin hebt om te koken; ga voor de voordeelpakken en kook voor een heel weeshuis in één keer. Dit bespaart je geld, kost je niet veel meer tijd dan het maken van één portie en vult je vriezer met een aantal bakjes en zakjes aan (hopelijk) gezonde avondmaaltjes. Ideaal voor de dagen waarop je geen tijd of zin hebt om in de keuken te staan.

Als je dan toch bezig bent met het koken van gezondere avondmaaltijden, verander jezelf dan meteen in een fitboy of fitgirl en ga af en toe eens sporten. Een groot deel van de studenten is tijdens de vrije uurtjes niet vooruit te branden, maar sporten kan enorm enerverend zijn. Het lezen van dit artikel heb je hoogstwaarschijnlijk zittend gedaan, dus pak die sportschoenen en ga ervoor!

Sluiten