Joepie het jaar is weer voorbij: de Eindejaarsactiviteit

Je houdt een barbecue in de zomer, omdat het dan vaak goed weer is. Dit is een van de meest simpele wijsheden die er is. Toch had de zomer lak aan deze wijsheid toen de Eindejaarsactiviteit, een barbecue, werd natgeregend en bekogeld met bliksemschichten en donderslagen. Thanks, AC ;D

Niet dat je hen de schuld kan geven natuurlijk. Lag het dan aan de locatie? Nee, die kan het ook niet geweest zijn, aangezien deze drie keer is veranderd. Arme Nino, Iris en Kelly stonden voor in de regen bij Woodz de studenten op te vangen die op het laatste moment Woodz in hun Google Maps hadden ingetikt. Dat vijf uur niet voor iedereen vijf uur betekent, was al duidelijk geworden uit eerdere activiteiten. Gelukkig hadden zich bij de barbecueplek, dicht bij een open grasveld onder een paar metershoge bomen (zoals je op de basisschool leert, de veiligste plek tijdens onweer), al een aantal In Duplo’ers verzameld.

De tent moest worden opgezet. Zonder al te seksistisch te willen overkomen, kan dit perfect worden beschreven als een mannenklusje. Het was dan ook niet heel gek dat ik langs de kant aan een Fantaatje stond te nippen terwijl ik het broekjurkje van Linde becomplimenteerde. Toen er uiteindelijk gesjouwd moest worden met palen was ik natuurlijk wel van de partij. De tent was een fijne schuilplek voor de wisselvallige regen, en het was dan ook erg fijn toen deze vol trots opgezet stond.

Er was een aantal slimmeriken dat vooruit had gedacht en een deken mee had genomen. Deze mensen verdienen een trofee. Vooral als de dag daarvoor een Marketing/Almanak/Media-uitje, maar dan zonder de Almanakcommissie, Ramon en met alleen Eugénie van de Marketing van de partij, plaatsvond in de Efteling en de beentjes zuur waren. Toen de barbecueman kwam, die tot de verbazing van velen in de regen kon barbecueën, en het brood op tafel kwam, werd het een stukje stiller. Er was huzarensalade (hoezee) en komkommersalade (komkommaar bij Joepie) en zelfs satésaus (dat word je ook nooit zat hé)! Het vlees was ook erg goed, iets dat meestal wel fijn is bij een barbecue. De broodjes waren tot spijt van Nino wel erg snel op.

Feitje: Als Ramon gaat twerken, heb je een gezellig feestje. Daaruit volgt ook de conclusie dat deze activiteit erg geslaagd is. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zó vals het Rotterdamlied gehoord heb, zelfs niet in de Eurekaweek, maar dat ik dat lied nog een keer hoorde dit jaar was zeker mooi meegenomen. Ondertussen was het al wat later, en waren de meeste mensen, op de vreetzakken (je weet wie je bent) na, en waren de eerste lijpe bliksemschichten ook al uit de hemel geschoten. Sommige mensen vinden het dan een goed idee om rondjes te gaan rennen rond een tent. Sommige mensen vinden het dan een goed idee om naar de openbare wc, die eruit zag als een mobiele gevangeniscel, te lopen. En dan zijn er natuurlijk nog de mensen die het een strak plan lijkt om allemaal in de buitenlucht op de parkeerplaats te gaan staan. Ook hier geldt, je weet wie je bent.

De barbecue was een mooie en soms spannende afsluiting van het jaar. Ik wil graag namens de hele Mediacommissie de Activiteitencommissie bedanken voor het organiseren van de leuke activiteiten dit jaar. Ook een klein bedankje van mijzelf naar alle mensen die de moeite hebben genomen artikelen van De Duplomaat te lezen dit jaar, het wordt zeer gewaardeerd. Dan rest mij nog een ding te zeggen: Joepie! Het jaar is weer voorbij!

Sluiten