Word jij lid van de Mediacommissie 2017-2018?

Het collegejaar begint al langzaam aan zijn einde te komen. De laatste tentamens worden gemaakt, scripties worden afgerond en – terwijl iedereen natuurlijk eerst uitkijkt naar een heerlijke zomervakantie – worden keuzes gemaakt over hoe je je volgende jaar gaat inrichten. Het nieuwe bestuur van In Duplo is gekozen en dat betekent dat het nu tijd is voor de commissiesollicitaties. Ga jij voor een plek in de nieuwe Mediacommissie? Hier zijn in ieder geval vijf reden waarom je dat zeker moet doen!

 

  1. Taart

Het lijstje kan natuurlijk niet anders beginnen dan met taart, zo begint de Mediacommissie namelijk iedere vergadering: met een heerlijk stuk –voor de liefhebbers zijn het zelfs stukken – taart. Na een jaar op deze wijze elke vergadering te hebben geopend ken jij alle smaken taart van de Multivlaai en heb je misschien zelfs nieuwe en lekkere taartrecepten geleerd en je baking-skills verbeterd.

 

  1. Creatief denken

De Mediacommissie is een van de creatieve commissies van In Duplo en je zal binnen deze commissie bij uitstek leren om creatief te denken. Om de week moet je een artikel schrijven en hier moet je natuurlijk een onderwerp voor hebben. In het begin is dit misschien een beetje zoeken, maar gaandeweg zal je merken dat je steeds gemakkelijker creatief gaat leren denken en van de simpelste dingen een goed onderwerp kan maken voor een artikel. Of dat je op creatieve wijze een nieuwe invalshoek leert te geven aan een onderwerp dat door verschillende media al onder de loep is genomen. Ook bij het maken van video’s en het afnemen van interviews komt veel creativiteit kijken. Hoe houd je een video leuk, spannend en verrassend? En hoe kan je een bestuursinterview een bijzonder en persoonlijk karakter geven? Dat leer je bij de Mediacommissie!

 

  1. Professioneel te werk gaan en interviewen

Als Mediacommissielid ben je niet alleen bezig met andere In Duplo’ers en werk je niet altijd in een informele sfeer: het is zo ook de taak aan de Mediacommissie om bedrijfsspecials te maken. Dit jaar heeft de Mediacommissie contact gehad met verschillende sponsoren van In Duplo – als DNB, Houthoff Buruma en de ACM – om een bedrijfsspecial in elkaar te zetten. De Mediacommissie zal hiervoor – geholpen door de Commissaris Externe Zaken – contact moeten opnemen met de desbetreffende bedrijven en samen moet een passende invulling worden bedacht voor de bedrijfsspecial. Daarnaast streeft de Mediacommissie ernaar om interviews af te nemen met deskundigen op economisch en juridisch gebied. Zo is dit jaar een interview afgenomen met professor Jaap van Duijn. Dit soort interviews dienen natuurlijk ook een professioneel karakter te hebben. 

 

  1. Leren werken met foto, video en film

Dit jaar is de Mediacommissie flink bezig geweest met vernieuwen op het gebied van video en film. Bijna alle bestuursinterviews zijn op video vastgelegd. Daarnaast zijn ook andere filmpjes gemaakt zoals een aftermovie van Highlight your Night en de pizzaproeverij. Ook zijn de nieuwe videoreeksen 'Joepie de maand is weer voorbij' en 'Duplomaatdilemma's' geïntroduceerd. Het maken van deze filmpjes vereist uiteraard meer dan het aan- en uitzetten van de camera: de video moet worden gemonteerd, er moet binnen de filmpjes worden geknipt en geplakt, animaties en geluid moeten worden bijgevoegd en noem maar op. Hoe dit allemaal moet en hoe je een leuke en spraakmakende video in elkaar zet, is tevens iets dat je leert bij de Mediacommissie. Daarnaast leer je ook fotograferen: het is immers de taak aan de leden van de Mediacommissie om foto’s te maken tijdens borrels en andere activiteiten.

 

  1. Teamwork met andere In Duplo’ers

Binnen de Mediacommissie – en eigenlijk alle andere commissies van In Duplo – staat teamwork centraal. Ondanks dat taken worden verdeeld, sta je er nooit alleen voor. Op de vergaderingen bedenken we altijd gezamenlijk een plan van aanpak voor de activiteiten die ons te wachten staan en de andere commissieleden staan altijd klaar om je te helpen. Zo helpen we elkaar om onderwerpen te bedenken voor artikelen, mocht iemand hier zelf niet uitkomen. Het leukste is dat je dit alles gezamenlijk doet met andere leden van In Duplo en dat je hen echt goed leert kennen – beter dan na een paar praatjes op een borrel. Binnen de commissie is een hechte band en je zal ook enkele malen met je commissieleden een leuk uitstapje maken. Ook kunnen echte, goede vriendschappen ontstaan met andere commissieleden. De Mediacommissie is daarnaast een van de grootste commissies van In Duplo, waardoor je veel contacten zal opdoen!

 

Ben jij al overtuigd om te solliciteren voor een plek in de Mediacommissie 2017-2018? 

Sluiten