Daten in Rotterdam

Zoals wij Rotterdamse studenten allemaal weten – en zoals ook in de andere artikelen van de Rotterdamweek naar voren zal gaan komen – is Rotterdam een leuke, hippe en levendige stad. Dit is ook zo wanneer het op daten aankomt: in Rotterdam zijn tal van verschillende mogelijkheden voor wat je kunt gaan doen. Van een romantisch diner of een wandeling tot aan een sportieve uitdaging, er is voor ieder stel wat wils!

 

Dinertje voor twee

Een diner doet het op een (eerste) date altijd goed! Lekker eten, ondertussen gezellig kletsen om elkaar beter te leren kennen en met een beetje geluk zit je romantisch bij kaarslicht. Voor een goed diner moet je natuurlijk wel weten waar je moet zijn. The Fast Italian aka Happy Italy is natuurlijk handig als je even gauw wat wil eten, maar voor een echt geslaagde date – en een wat rustigere eetomgeving – kan je beter een ander plekje opzoeken. Houd je toch van Italiaans? Probeer dan eens Mangiare. Dit restaurantje zit in zowel de Pannekoekstraat als de Van Oldenbarneveldtstraat. Wat dit restaurantje bijzonder maakt, is dat geen gebruik wordt gemaakt van een menukaart: de ober komt je persoonlijk vertellen wat die avond op het menu staat. Er wordt namelijk gekookt met seizoensgebonden producten en alles wordt dagelijks versbereid. Dit heeft iets verrassends, en daarnaast weet je ook dat alles wat je eet dagvers is. En daarbij, het is heerlijk! Houd je (of je date) meer van de Franse keuken? Dan is Soit, aan de ’s Gravendijkwal, misschien meer iets voor jullie! Van buitenaf – misschien mede door de omgeving, laten we zeggen: het ‘gras’ is bij de buren groener – lijkt dit restaurantje niet een ideale dateplek. Je zult echter worden verrast vanaf het moment dat je binnenkomt. Het is een klein, maar ontzettend sfeervol restaurant, met een hele goede keuken. Klassiek Frans, dat zie je en dat proef je! Zin in een wat meer chique diner onder het genot van een heerlijk wijntje? Probeer dan Vineum – ja, het zit hem in de naam. Dit restaurant is perfect voor een niet al te zwaar meer-gangendiner. Vergeet vooral niet aan de ober te vragen welke wijn hij je aanraadt: ze hebben namelijk voor elk gerecht een wijn die hier perfect bij past. In het restaurant zelf hangt ook een fijne sfeer en door de grote open ramen op de eerste verdieping kan je nog mooi uitkijken op het groen en de bomen aan de Eendrachtsweg.

 

Kralingse Bos

Op een zonnige dag is het Kralingse Bos bij uitstek een plek waar je zelf, met vrienden en zo ook met je date op aangename wijze tijd kan doorbrengen. Het Kralingse Bos biedt ook een breed scala aan mogelijkheden voor een date: ga bijvoorbeeld gezellig wandelen door de bossen. Beide erg sportief aangelegd? Een rondje hardlopen in deze mooie omgeving of een leuk rondje op de (race)fiets is dan ook zeker een aanrader. Maar dit is nog lang niet alles wat je in dit Rotterdamse natuurgebied kan ondernemen! Ga bijvoorbeeld gezellig picknicken op het grasveld midden in het Bos. Of houden jullie meer van het water? Dan kan je natuurlijk ook besluiten om te gaan zeilen op de Kralingse Plas.

 

Film, muziek en kunst

Ben jij, of is je date, een liefhebber van film, muziek of kunst? Dan zit je goed in Rotterdam! De filmliefhebber kan zich uitleven in Rotterdam: Rotterdam heeft wel meer dan 10 bioscopen. De favorieten, en gewoon de leukste qua sfeer en gezelligheid, blijven natuurlijk Pathe Schouwburgplein of Pathe de Kuip. Naar de bios gaan is natuurlijk altijd goed, maar voorkom dat het cliché wordt! Breng variatie aan door bijvoorbeeld naar Roffa mon Amour te gaan (19/30 juli): een filmfestival dat wordt gehouden op het dak van de Hofbogen. Daarnaast biedt Rotterdam gelukkig als het aankomt op cultuursnuiven nog vele andere mogelijkheden: trek je samen terug in De Doelen en ga naar een prachtig klassiek concert, een swingende Jazz Session of luister naar een levendige symfonie gespeeld door het ‘thuisorkest’, het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Houden jullie meer van techno, dance of house of simpelweg een leuk feestje? Festivals zijn er gelukkig ook genoeg in Rotterdam! Zo komt Rotterdam Rave 2017 er ook al weer aan en daarnaast vindt van 25/29 juli weer het zomercarnaval, Rotterdam Unlimited, plaats! Zoek je samen liever de rust op en kijk je liever in plaats van te luisteren? Rotterdam heeft zo ook een aantal interessante musea als het Maritiem Museum, Wereldmuseum en het Natuurhistorisch Museum.

 

Rotterdamse Highlights

Rotterdam blijft natuurlijk een van de grotere en bekendere steden van Nederland en dat is zeker te zien als je er rondloopt. Een ‘Rotterdamtour’ is dan ook – zeker als je date zelf niet Rotterdams is of er niet vaak is gekomen – een toffe en aangename bezigheid voor een date. Maak een wandeling door Rotterdam en loop ook – wat vooral mooi en romantisch is als het al wat donker is – over de Erasmusbrug. Begin bijvoorbeeld bij het Wilhelminaplein en loop via de Leuvehaven richting de Witte de With. Trek je terug in NRC of neem samen plaats achter de bar – of achter een tafeltje, ook hier kan je erg goed eten – van altijd sfeervol en gezellig Bazar. Zin in een iets langere tocht? Stop dan hier voor een ijsje bij De Ijssalon en ga hiermee richting de Oude Haven. Zoals al bekend is van de vele In Duplo borrels, zijn hier ook tal van cafétjes en terrasjes waar je gezellig een drankje kan doen, zoals Stockholm of Kade 4. Geen zin in drankjes en wandelingetjes, maar wil je je date op een wat uitdagendere wijze laten kennis maken met Rotterdam? Het is dan erg gaaf om samen te gaan abseilen van de 185 meter hoge Euromast! En p.s.: mocht het fout gaan, het Erasmus MC ligt op kruipafstand (;

Sluiten