De week van... Job Lutjens

Hallo allemaal. Ik ben Job, 21 jaar en inmiddels derdejaars student. Een paar weken terug hebben we gezien hoe weinig Floris in zijn vakantieweek heeft gedaan. Deze week zullen jullie kunnen lezen wat ik allemaal heb uitgevoerd afgelopen week. Bedankt Floris dat ik de pen heb gekregen en veel leesplezier allemaal.

 

Maandag 1 mei

Na een week vakantie waarin ik heb geprobeerd om zo min mogelijk aan studeren te denken, is het altijd lastig om weer in het ritme van studeren en op tijd opstaan te komen. Dit blok volg ik het nieuwe vak Rechtseconomie, met elke maandag een college om 9:00 uur, maar dit bleek uiteindelijk een beetje te vroeg. Mijn bed lag wel erg lekker, uiteindelijk werd ik pas rond tien uur wakker. Helaas! Nu ik toch al het college had gemist, kon ik lekker rustig aan doen en rond twee uur vertrok ik richting de uni. Hier heb ik twee uur lang mijn best gedaan om de Investment Week & Symposium van B&R Beurs te promoten (op 1 juni is het symposium, dus schrijf je snel in! J). Dit jaar ben ik ambassadeur voor de Investment Week & Symposium, waardoor ik een paar keer per week moet flyeren en zoveel mogelijk studenten naar deze week moet lokken. Vandaag was het echter erg rustig en was er niet veel te doen. Waarschijnlijk hadden veel studenten hetzelfde probleem als ik en namen ze nog een extra dagje vakantie.

Uiteindelijk was het zelfs zo rustig dat ik een half uurtje eerder kon vertrekken. Dit kwam stiekem wel heel goed uit, want nu kon ik lekker op mijn gemakje reizen richting Harderwijk. Nu hoor ik jullie denken: wat heeft een Amsterdammer (of inmiddels halve Rotterdammer) nou weer te zoeken zo’n dorp als Harderwijk?! Nee, ik ging niet naar het dolfinarium, maar speelde vanaf 19:00 uur een pokertoernooi in deze uithoek. Sinds ruim twee maanden ben ik flink aan het pokeren geslagen, en speel ik wekelijks een of meerdere (online) toernooien samen met Ewoud, een vriend uit Amsterdam. Tot nu toe gaat het me best goed af, zelfs zo goed dat ik een paar weken geleden de poker series Amsterdam wist te winnen, door 114 spelers uit te schakelen! Aan het eind van het jaar mag ik meedoen aan de grote finale, waar leuke prijzen en een sponsorcontract zijn te winnen. Spannend! Vanavond in Harderwijk ging het helaas wat minder goed, ik had wat pech, en na drie uur spelen lag ik eruit en kon ik weer twee uur met de trein naar huis. Balen, maar na wel een gezellige avond lag ik uiteindelijk rond een uur of één weer lekker in mijn bedje.

 

Dinsdag 2 mei

Ook op dinsdag kon ik weer lekker uitslapen en was ik rond 12 uur op de uni. Tot mijn grote schrik kwam ik erachter dat vanavond het practicum voor het vak Omzetbelasting moest worden ingeleverd, dus het grootste gedeelte van de dag ben ik hiermee bezig geweest. Vervolgens moest ik wederom twee uurtjes flyeren voor B&R Beurs, en wederom was er niet veel te beleven. Een huisgenoot was deze week met de auto naar Rotterdam en dit gaf ons de gelegenheid om eens buiten de deur te eten. Beiden zijn we fan van de KFC en de keuze was dan ook snel gemaakt. Na een grote bucket vol met hotwings en als toetje een McFlurry konden we met een volle maag en een voldaan gevoel weer naar huis. Na nog even de Champions Leaguewedstrijd Real – Atletico te hebben gekeken ging ik op tijd naar bed.

 

Woensdag 3 mei

Woensdag was een dag waarop ik, voor mijn doen, best wel vroeg moest opstaan. De wekker ging namelijk al om 9:00 en dit ben ik de laatste tijd niet meer gewend. Ook vandaag stond weer twee uur flyeren op het programma, en de rest van de middag heb ik doorgebracht in de UB. Dit blok heb ik me voorgenomen om alles goed bij te houden (en dit keer ook echt!) zodat ik niet weer in de week voor de tentamens in de problemen kom. Ik ben in ieder geval goed op weg, want ik heb tot nu toe elke dag deze week een paar uur gestudeerd, en de week is nog maar halverwege. Sinds een paar weken heb ik ook elke woensdagmiddag Italiaanse les op de universiteit. Ik doe dit niet alleen maar omdat ik het een hele mooie taal vind, maar ook vooral omdat ik in september naar Italië vertrek om 3 maanden aan de universiteit van Bologna te studeren. Italiaans blijkt toch wel een erg moeilijke taal te zijn, maar na 5 lessen kan ik inmiddels al een leuk verhaaltje over mezelf vertellen.

Na de les ben ik als een speer naar huis gegaan, want mijn favoriete cluppie speelde in de halve finale van de Europa League. Ik was nog net op tijd voor de tweede helft, en heb een prachtige wedstrijd gezien, die alle kanten opging, en waarin Ajax uiteindelijk ruim won. In een jubelstemming keek ik hierna ook nog de CL-wedstrijd van mijn andere favoriete club Juventus, die óók won! Een hartstikke mooie voetbaldag dus.

 

Donderdag 4 mei

Op donderdag heb ik eigenlijk niet heel veel gedaan. Lekker uitslapen, een paar potjes FIFA, en aan het eind van de middag vertrok ik richting mijn ouderlijk huis in Amstelveen, om hier het weekend door te brengen. Lekker gegeten bij de snackbar en ’s avonds – na de twee minuten stilte – nog even met vrienden van mijn middelbare school een biertje gedronken. Het werden steeds meer biertjes en uiteindelijk stond ik midden in de nacht best wel dronken in de Paradiso, waar elke donderdagavond een feest voor studenten is. Rond 4 uur vond ik het wel mooi geweest, en ging ik lekker naar huis en mijn roes uitslapen.

 

Vrijdag 5 mei

Rond een uur of 11 werd ik wakker, toch iets brakker dan ik had gehoopt. Omdat het toch niet super lekker weer was, en ik bovendien helemaal geen zin had, liet ik alle bevrijdingsfestivals maar aan me voorbij gaan. In plaats daarvan sprak ik met een maat af om op de VU een middagje te gaan studeren. Na een paar uur was ik er wel weer klaar mee en ging naar huis om de finale van de eerste etappe van de Giro d’Italia te kijken. Voor mij als wielrenner is deze tijd van het jaar heerlijk, want elke middag kan ik naar de koers kijken. Vrijdagavond ging ik weer uit, dit keer met vrienden van wielrennen. Ik had me voorgenomen om iets rustiger aan te doen en iets minder te drinken, maar dit was helaas niet gelukt. Zo lag ik uiteindelijk toch weer pas om half 5 in mijn bed, terwijl zaterdag een drukke dag zou worden.

 

Zaterdag 6 mei

Ik weet niet wat er deze ochtend aan de hand was, maar opeens werd ik al om half 8 wakker en kon niet meer in slaap komen. Super moe, maar de brakheid viel gelukkig mee. Het was eindelijk eens mooi weer, dus we besloten met een groepje vrienden een rondje te gaan wielrennen. Ik ben allang niet meer zo fanatiek als vroeger, toen ik nog elk weekend een wedstrijd reed, dus was ik blij dat we halverwege ergens stopten om een bakkie koffie op een terrasje in de zon te drinken. Na het fietsen stond alweer snel de volgende activiteit op het programma, namelijk een pokertoernooi in Lisse. Bovendien was de toernooidirecteur jarig en had Ewoud, mij en onze pokervriend Hans uitgenodigd om voorafgaand aan het toernooi een hapje mee te eten in Lisse. Het werd een erg gezellig avond, en er werd ook weer serieus gepokerd. Helaas had ik weer geen geluk, maar Ewoud wist de finaletafel te halen. Pas om 2 uur was het toernooi uiteindelijk gespeeld (Ewoud had helaas niet gewonnen) en dus lag ik ook vandaag weer laat in mijn bed.

 

Zondag 7 mei

De zondag stond eigenlijk helemaal in het teken van Ajax. En het werd een hele mooie dag! Ik werk eigenlijk elke thuiswedstrijd van Ajax in de Arena achter de bar, en zo ook vandaag. Het werk zelf is niet heel leuk, maar de gezellige collega’s, en het feit dat je de wedstrijd mee kan kijken, maakt het toch erg leuk. Vandaag had ik er eigenlijk niet zo’n zin in, ik was moe van de afgelopen dagen, en het zou toch een saaie wedstrijd worden, want Ajax speelde nergens meer om. Maar het tegendeel bleek waar. Vanaf de tweede helft heb ik misschien nog nooit zoveel sfeer in de Arena meegemaakt, en zelf vond ik het natuurlijk ook wel mooi dat Feyenoord niet kon winnen van Excelsior. Na het werk heb ik nog met twee vrienden een broodje doner gegeten in de stad en even met hun bijgepraat, iets wat wij eigenlijk wel bijna wekelijks doen. Ik hoop niet dat het opvalt dat ik deze week bijna alleen maar ongezonde dingen heb gegeten, maar normaal eet ik ook wel eens gewoon thuis een salade of een simpele pasta. De zondagavond heb ik niet meer zoveel gedaan en een beetje voor de tv gehangen.

Dit was mijn week, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Ciao!

Sluiten