De week van... Floris van den Bosch

Hoi! Ik heb deze week van Naftali het stokje overgenomen en zal jullie dus ook een kijkje in mijn leven verschaffen. Ik ben Floris van den Bosch, derdejaars student inmiddels en ben op dit moment bezig om mijn Bachelor Economie te ronden. Het is een vakantieweek geweest, dus beken ik op voorhand al dat ik qua studie redelijk heb stilgezeten.

Maandag
Okee, ik zei dan wel vakantieweek, maar maandag was een werkdag. Ik verbleef in Leiden om vervolgens een dagje bij te springen bij de eindexamencursussen van SSL die deze weken natuurlijk erg populair zijn. De dag stond geheel in het teken van het begeleiden van leerlingen op weg naar hun M&O-eindexamen. Normaal gesproken is een cursus drie dagen, maar ik had er een uitgebreid weekend op zitten, dus werkte ik slechts één dag. Na het werk ben ik richting Delft afgereisd om aan te schuiven bij een pokertoernooi met m’n jaarclub. De uitslag: niet gewonnen, wel gelachen. Een lekker avondje biertjes drinken was een feit en uiteindelijk ben ik dan ook in Delft gebleven.

Dinsdag
Dinsdag stond in het teken van NS-bussen. Er was een aantal dagen geen treinverkeer rond het immer gezellige Gouda, dus kost een ritje Delft-Gouda ineens zo’n 2 uur. ’s Avonds stond clubeten op de planning, het was immers dinsdag, dus kon ik met even mooie bussen weer richting Rotterdam, en vervolgens weer naar huis. Laten we het erop houden dat ik blij ben dat de treinen weer rijden, want het was mij iets te veel busverkeer. Deze avond ben ik bijtijds gaan slapen, met het oog op de oranjenacht die voor de boeg stond.

Woensdag
Na eerst lekker uit te hebben geslapen heb ik een (heel) klein beetje aan m’n studie gedaan. Soms moet het hè… Goed, de afleiding kwam snel om te hoek toen ik me bedacht dat ik de laatste Resident Evil nog niet gezien had, waar ik dan ook maar snel voor ben gaan zitten. Na het eten had ik met twee vrienden in de binnenstad van Gouda afgesproken, waar we vervolgens uit zijn geweest. De Foute DJ draaide, dus dan weet je al wel ongeveer wat voor een avond het gaat worden. Na heel veel foute hits, polonaises en ongeveer evenveel pilsjes zijn we rond een uur of 4 bij de plaatselijke dönertent beland.

Donderdag
Deze dag kon je in principe afschrijven. Lekker lang blijven liggen om vervolgens het jaarlijkse rondje vrijmarkt te lopen. De middag heb ik rustig doorgebracht, een beetje gelezen. ’s Avonds stond Premier League Darts op het programma en ben ik met m’n vader lekker achter de TV gaan zitten. Go MVG!

Vrijdag
Een heel rustig dagje. Klein beetje gestudeerd, beetje opgeruimd, weinig bijzonders meegemaakt. Dat is op zich ook wel eens lekker natuurlijk, het blijft immers een soort van vakantie. ’s Avonds ben ik met m’n vader en m’n zusje naar mijn grootouders geweest om daar gezellig een hapje te eten en even bij te kletsen.

Zaterdag
Deze dag had ik mij voorgenomen om een begin te maken met een Moederdagcadeau. Normaal heb ik nooit een idee wat ik zou moeten doen, maar dit jaar had ik besloten om als verrassing een redelijk dode heg uit de tuin weg te halen, gezien ze nu op vakantie is. Met enige inspanning en een beetje hulp van mijn vader is de heg vakkundig weggehaald.

Zondag
Opnieuw in de tuin bezig geweest, aangezien ik me ook had voorgenomen om ons schelpenpad een beetje op te knappen en aan te vullen met nieuwe schelpen. Lekker in de zon in de weer geweest, daarna natuurlijk een paar biertjes verdiend. We hebben nog niet veel mooi weer gehad, dus ik heb ervan genoten en het merendeel van de dag heb ik in de tuin doorgebracht. Daarna naar Leiden gegaan voor de legendarische SSL-cursusborrel. Afgekocht bier en allemaal toffe collega’s op Quintus, dus daar hebben we goed van genoten, om het zo maar te zeggen.

Niet de meest productieve week, maar goed, vakantie hè ;)

Naf, nogmaals dank voor het doorgeven. Zelf ben ik nu al benieuwd hoe de week van pokerkampioen Job Lutjens eruitziet. We zullen er volgende week achter komen

Sluiten