De week van... Naftali Feddes

Hoi allemaal, ik ben Naftali Feddes, 21 jaar, en studeer net als Lizzy voor mijn derde jaar in Rotterdam. Een aantal van de tweedejaars zal mij allicht ook kennen, ik heb namelijk in al mijn wijsheid besloten om iets langer over mijn studie te doen…
Deze week heb ik de eer om jullie een kijkje in mijn dagelijks leven te geven, dus ik wens jullie alvast veel leesplezier toe (of niet, maar het is vast spannender dan Handelsrecht).

Maandag
Zoals gebruikelijk slaap ik uit tot minimaal 9 uur, waarna ik altijd zeker nog een halfuur nodig heb om op te starten. Als ik eindelijk wakker en scherp ben, begin ik aan een van mijn vaste rituelen voor de dag: muziek maken. Ik speel sinds een jaar of wat gitaar, en sinds kort probeer ik mijn ritmegevoel wat te versterken door op een cajon te trommelen. Mijn onderbuurman doet zo nu en dan enthousiast mee met zijn bezem, wat het tot een gezellig geheel maakt.
Na de muziek is het tijd voor het beantwoorden van wat mailtjes en telefoontjes. Inmiddels ben ik alweer meer dan een jaar voorzitter bij mijn reddingsbrigade in Rockanje en aangezien het zomerseizoen weer voor de deur staat, betekent dat dat er werk aan de winkel is.
De middag verdoe ik mijn tijd met wat lezen (momenteel bezig in Fluent Forever, een absolute aanrader voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van talen!) en het internet.

Na het eten is het tijd voor een uurtje zwemmen, en daarna voor een multiple-choice practicumdeadline voor Handelsrecht (ugh)… Aangezien ik me er maar moeilijk toe kan zetten om er goed voor te gaan zitten handel ik de boel af op de door mij wel meer gebruikte manier: De eerste ronde overal a invullen, de tweede ronde b bij de vragen die ik fout had en tegen de tijd dat ik bij c kom zit het er alweer op. Trots en voldaan van het harde werk klop ik mezelf op de schouder en besluit ik om naar bed te gaan. Was het tentamen ook maar zo makkelijk!

Dinsdag
Normaal gesproken heb ik vandaag een practicum voor Methoden & Technieken, maar vandaag moet ik in Rockanje zijn om mijn oude scooter te verkopen. Na een lange zit in het OV kom ik op de bestemming aan en lacht het zonnetje mij al tegemoet. Als de verkoop eenmaal geslaagd is, besluit ik om toch in te geven aan het zielige koppie van mijn hond Cesar, en nog geen 30 seconden later vliegt de frisbee alweer door de tuin (en hij erachteraan!).
’s Avonds kijk ik nog een film en lees ik nog wat, daarna duik ik redelijk bij tijds mijn bed in, want morgen is het vroeg dag.

Woensdag
De wekker gaat om 8 uur, wat is dat nou? Oh ja, ik mag vroeg op want vandaag moet er een boot verkocht worden in IJmuiden. (Eerlijk waar, normaal verkoop ik niet zoveel dingen, dat is pure toeval deze week, maar nu ik toch bezig ben: Heb nog een oude fiets staan die ik niet meer gebruik, iemand interesse?) Aangezien het toch al gauw meer dan een uur rijden is heb ik afgesproken om samen met een vriend te gaan. De Roadtrip playlist gaat aan, de feloranje auto met boot erachter draaien de snelweg op en voor ik het weet sta ik weer in Rockanje en is onze vereniging een paar centjes rijker.
’s Middags heb ik nog een overleg met de brandweer, kwam toevallig perfect uit omdat ik toch in de buurt was, en na een kort bezoek aan het strand achteraf is het alweer bijna etenstijd.
Zwemtraining bij Ragnar is vanavond om 18:30 uur, dat ga ik met geen mogelijkheid meer halen…

’s Avonds staat Stirr op de planning. Gelukkig moet een van de vrienden die mee gaat uit Tinte (naast Rockanje) komen, dus ik ben verzekerd van een ritje naar Rotterdam. Na een paar uitstekende cocktails en wat minder uitstekende potjes pool besluit ik dat het mooi geweest is, tijd om richting mijn kamer te gaan.

Donderdag
Statistiek is niet echt mijn ding (helemaal niet voor de tweede keer), maar tijdens de tutorial op donderdagmiddag begint toch langzaam een en ander te dagen, wat me toch een beetje vertrouwen geeft. Tot het eten lees ik verder nog wat en probeer ik wat stof door te nemen.

’s Avonds is het tijd voor een rugbytraining. Ik had afgelopen dinsdag al gemist, en zondag is alweer de laatste wedstrijd van het seizoen dus ik moet in vorm zijn. Na een intensieve training drink ik nog een biertje op de club en daarna haak ik af.

Vrijdag
Vandaag weinig te doen wat betreft colleges of andere werkzaamheden. Ik start langzaam op en pak mijn tas in om me weer naar Rockanje te begeven. Ik word hartelijk ontvangen door mijn hond, die mij overhaalt om de rest van de middag met hem door de tuin te rennen. Lang leve het voorjaarszonnetje!

In de avond is het weer tijd voor sport, ditmaal zwemmen met mijn vrienden van de reddingsbrigade. Achteraf drinken we nog wat en praten we wat na, en er worden vast plannen gemaakt om de dag erna de strandtenten met een klein bezoekje te vereren.

Zaterdag
Ah, weekend. Al is sinds ik student ben geworden het onderscheid tussen weekend en doordeweeks flink aan het vervagen, maar goed. Het weer leent zich nog steeds uitstekend voor een bezoek aan het strand, dus niet veel na het middaguur zit ik met mijn voeten in het zand en een Desperado (of 2) in de hand, een van mijn vele talenten. Ik probeer zo weinig als mogelijk inspanning te leveren vandaag, nog iets waar ik bijzonder goed in ben.
Na het avondeten wordt het tijd om me weer naar Rotterdam te verplaatsen. Mijn neef uit Leeuwarden is toevallig in de stad, dus onder het genot van een biertje en wat hot wings praten we bij.

Zondag
Matchday. De Kickoff is vandaag om 14:30 uur en we spelen thuis, dus ik heb alle tijd van de wereld. Binnen ons team is het gebruikelijk dat elke week iemand ‘De Mand’ verzorgt, een verzameling lekkere hapjes voor na de wedstrijd. Deze week ben ik een van de verantwoordelijken. Nadat de hapjes gemaakt zijn wordt het tijd om richting de club te gaan, samen met mijn neef die komt kijken. Natuurlijk had ik geen rekening gehouden met de marathon die op dat moment voor mijn deur plaats vond (de route liep uiteraard tot voor het rugbyveld), maar nu kan ik toch zeggen dat ik heb gekeken. Na een kleine vertraging komen we aan. Onze tegenstander, de ongeslagen nr. 1 uit de competitie, staat al klaar, en na een korte warming up zijn wij er ook klaar voor.
Na 80 minuten bezig te zijn geweest in het zonnetje helaas geen winst eruit weten te slepen, maar het was een leuke wedstrijd! De rest van de dag blijf ik op de club om samen met mijn maten een biertje en een BBQ te nuttigen (en natuurlijk het mandje), ik hoef vandaag helemaal nergens meer heen.
Laat op de avond lees ik nog wat voordat het licht uit gaat. Alweer een week voorbij.
 

Lizzy, bedankt voor het doorgeven van de pen en je immer trouwe bardienst op 1 april!
Volgende week laat Floris jullie zien hoe een Laurentius lid zijn dagen door brengt, ik ben benieuwd.

Naf out.

Sluiten