Stelling: Pizza Hawaii moet verboden worden

Het is alweer tijd om de laatste – en tevens de finale – stelling van het Duplomaatdebat te introduceren. Misschien dat jullie je nog de ‘pizzaproeverij’ van de mediacommissie herinneren. Omdat onze commissie dit erg leuk vond om te doen, en tevens omdat alle deelnemers na afloop van het debat pizza zullen krijgen, hebben wij besloten om de laatste stelling ook in het teken te houden van deze Italiaanse lekkernij.

 

Er zullen niet veel mensen zijn die niet houden van pizza. Vrijwel iedereen houdt van deze Italiaanse deegbodem met kaas, tomatensaus en beleg waarmee je eindeloos kan variëren. Of je nou van vlees, vis of groente houdt, er is voor ieder wel wat wils op de menukaart. Er is echter een belegsoort waarover de nodige controversie bestaat. Is het namelijk acceptable om fruit op een pizza te leggen? Deze controversie slaat natuurlijk op de Pizza Hawaii: een pizza met gekookte ham en ananas.

 

De Pizza Hawaii is vernoemd naar eiland Hawaii, waar ananas een specialiteit is. De eerste Pizza Hawaii werd echter niet voor het gemaakt op Hawaii zelf, maar in Canada. De combinatie werd al snel populair in een kleine plaatselijk pizzeria en steeds meer pizzeria’s in de omgeving gingen deze pizza serveren. Uiteindelijk zette deze trend internationaal door en heden ten dage vinden wij de Pizza Hawaii terug op de menukaart van vrijwel elke pizzeria.

 

Sommige personen – zij die houden van de combinatie sweet and sour vinden Pizza Hawaii een puur genot. Zo is deze pizza vaak gerankt als een van de meest verkochte pizza’s en ananas heeft zelfs de top 3 van meest geliefde pizza toppings behaald in een Amerikaanse enquête in 2016. Maar toch, lang niet alle pizzaliefhebbers zijn het hiermee eens. Check deze post van Buzzfeed maar eens, waarin de Pizza Hawaii ‘the most instulting and offensive pizza’ wordt genoemd

 

Dit jaar nog liet de IJslandse president weten dat hij een sterke afkeur heeft tegen de Pizza Hawaii en dat, als hij dit kon, ananas op pizza’s zou verbieden. Dit wakkerde een enorme discussie aan op social media, waarbij veel personen hun mening over deze pizza deelden.

Een enorm aantal personen vindt dat fruit simpelweg niet op een pizza kan. Het argument dat hiertegen naar kan worden gebracht is dat tomaat ook in feite een fruit is. Ook mensen die tomaat als fruit erkennen echter, blijven van mening dat ananas maar bewaard moet blijven voor een fruitsalade.

Vind jij dat de Pizza Hawaii verboden moet worden ? Of durf jij er eentje te bestellen na afloop van het Duplomaatdebat ? Laat jou mening horen en schrijf je snel in via induplo.nl !

Sluiten