De week van... Nordin de Korte

Maandag 13 maart

De week begon heel erg mooi. Ik had een extra controle voor mijn knie, omdat ik vanaf oktober 2015 niet meer fit ben geweest in verband met twee kruisbandoperaties. De dokter dacht dat er een scheurtje in de meniscus zat, dus daarom moest er een MRI-scan worden gemaakt. Aansluitend had ik gelukkig een afspraak bij de dokter voor de uitslag. Daaruit bleek dat ik wel een heel klein scheurtje in de meniscus heb, maar dat die niet zodanig is dat er geopereerd moet worden; de kans is groot dat het vanzelf herstelt.

Met de opluchting in het achterhoofd, reed ik terug naar Tholen, waarna ik naar mijn opa en oma ging om op het gemak middag te eten. De warme broodjes en eitjes stonden al klaar, zoals meestal eigenlijk.

Eenmaal thuis, mocht ik weer een geweldige paper lezen voor de seminar Economics in the Public Sector. Het is interessant, maar de wiskunde ligt mij niet helemaal. Ook deze paper was weer een behoorlijke uitdaging om te lezen… Uiteindelijk was het zes uur en heb ik er een eind aan gebreid. Toen ben ik op het gemakje gaan eten en heb ik het debat Rutte-Wilders bekeken. Ik vond het nogal een tegenvallend debat, weinig inhoudelijk en veel geschreeuw.

Daarna moest ik nog wat koken, want mijn ouders zijn een weekje op vakantie en m’n zusjes wilden het niet voor mij doen.

 

Dinsdag 14 maart

Ik moest om half zeven opstaan, want ik geef dit blok Marketing en de tijden daarvoor zijn negen en elf uur in de ochtend. Enerzijds sluiten de tijden lekker op elkaar aan, anderzijds moet ik daardoor wel verrekte vroeg op. Ik heb echter leuke werkgroepen, dus het is ook best gezellig. Toen het tweede practicum afgelopen was, heb ik twee uur een beetje gechilld, want ik had van drie tot vijf uur seminar, samen met Kyra. Daarna ben ik snel naar huis gegaan, want het reizen duurt altijd twee uur. Vervolgens heb ik bij mijn opa en oma wat gegeten en om negen uur ben ik echt naar huis gegaan. Daar heb ik het heerlijke potje Champions League gezien, oftewel Leicester-Sevilla. Toen ben ik maar naar bed gegaan.

 

Woensdag 15 maart

’s Ochtends ben ik om acht uur opgestaan, want ik moest nog gaan stemmen voordat ik naar de universiteit ging. Vervolgens ben ik naar Rotterdam gereisd, waar ik van elf tot één mijn seminar had. Daarna heb ik nog even gesproken met Kyra over het een en ander. Vervolgens ben ik doorgegaan naar Zuidplein, waar ik met Ab had afgesproken. We gingen samen met zijn zusje in het stembureau werken. Er waren niet heel veel mensen, maar het was wel heel erg gezellig tot negen uur. Daarna begon het minder leuke werk, namelijk het tellen van stemmen. Gelukkig hadden wij er maar 700, dus we waren rond half één wel klaar. Toen hebben we nog even gekeken naar de uitslagen, maar rond half drie was ik alweer aan het slapen.

 

Donderdag 16 maart

Ik moest er alweer uit om acht uur, want ik moest weer twee heerlijke practica geven. Nadat ik nog wel even naar de AH geweest was voor wat eten en een krantje, heb ik weer keurig lesgegeven (hoewel ik wel eens energieker voor de klas heb gestaan); vervolgens heb ik met Kyra (ja, we zijn dit blok BFF’s) in de zon wat gepraat en zijn we bezig geweest met de nog te schrijven paper. Nadat we genoeg gedaan hadden, ben ik snel naar huis gegaan, want na het avondeten stonden de twee absolute hoogtepunten van de week op het programma: om te beginnen had ik mijn eerste voetbaltraining op het veld sinds augustus. In feite stelde het niet veel voor, maar het was toch weer heel erg lekker om bezig te zijn op het veld samen met mijn vaste fysio en vooral om bezig te zijn met een bal.
Daarna gingen we weer heel snel naar huis, want we moesten Nederlands trots, te weten AFC Ajax, kijken tegen Kopenhagen. Na een heerlijke wedstrijd waarin wij met 2-0 wonnen en ons kwalificeerden voor de kwartfinale van de Europa League, konden we zeer tevreden gaan slapen en het slaaptekort van afgelopen dagen een beetje inhalen.

 

Vrijdag 17 maart

Vandaag kon ik uitslapen, maar toen ik eenmaal was opgestaan, merkte ik dat de eerste training me toch nogal wat spierpijn had opgeleverd. Vervolgens was het alweer de loting voor de kwartfinale van de Europa League voor ons Ajax, dat ons koppelde aan Schalke(voor de geïnteresseerden: we spelen om 13 en 20 april). Daarna ging ik naar de fysio voor een afspraak, maar het was geen fijne afspraak.

Het was daarna alweer bijna avond, dus ik besloot wat rustiger aan te doen. Die avond heb ik tv gekeken (aangezien ik nogal fan ben van The Big Bang Theory en die uitgebreid wordt uitgezonden op Veronica, stond die zender op) en rond een uurtje of twaalf ben ik weer naar bed gegaan.

 

Zaterdag 18 maart

Vandaag heb ik weer uitgeslapen tot een uurtje of elf. Daarna heb ik Harry Potter 2 gekeken ben ik begonnen met marketingplannen nakijken. Ik ben hier alleen niet erg ver mee gekomen. ’s Avonds heb ik gekeken naar PSV, het Duits voetbal en Engels voetbal.

 

Zondag 19 maart

Ook deze dag staat in het teken van voetbal. Om half 1 heb ik eerst Heerenveen tegen Feyenoord gekeken, daarna om half 3 Excelsior-Ajax. Het zag er tot half twee heel erg gunstig uit, omdat Heerenveen voor stond, maar de tweede helft hadden ze er geen zin meer in (ik zet mijn geld op enkele belchinezen). Toen Ajax vervolgens in de schaduw van onze universiteit ook een inzet van 0.0 had en in niets leek op de mooie ploeg van donderdag, moest ik aan het eind van de dag concluderen dat mijn nachtmerrie toch wel heel erg dichtbij aan het komen was, namelijk dat de Coolsingel gevuld wordt om eens een echte prijs te vieren…

 

Dit was mijn week. Tot slot: in deze week was de politiek van Nederland erg belangrijk; daarnaast zou ik jullie aandacht ook nog even op de universiteitspolitiek willen vestigen. Ik ben tussen 18 en 25 april verkiesbaar voor de ESE Faculteitsraad, en ik hoop uiteraard op de steun van alle geweldige In Duplo-leden!

Andere leden die (naar mijn weten) zich verkiesbaar stellen, zijn: Ab (Abdurrahman Calkin), ook bij de ESE Faculteitsraad; onze voorzitster, Alycia, wil onze belangen gaan behartigen bij de ESL Faculteitsraad en Samir Oassem wil dit gaan doen bij de ESL Universiteitsraad.

Hopelijk worden we allemaal verkozen met jullie hulp!

Sluiten