Bestuursinterview Hidde Bos

Op 8 maart 2017 verscheen het bestuursinterview met Hidde Bos, Commissaris Interne Zaken bij In Duplo. Tijdens dit interview werd er gekookt voor de Mediacommissie in de keuken van Hidde. Wil jij net zulke lekkere gerechten maken als Hidde? Hieronder zijn de recepten van de gerechten te vinden die tijdens het interview zijn gemaakt. Veel kookplezier! Heb jij het interview met Hidde Bos nog niet gezien, kijk dan snel hier: https://www.youtube.com/watch?v=JZpw_jjqYsk

 

Recept: Tom Kha Kai - Thaise kippensoep met kokos

Recept voor 4 personen. 

Benodigdheden:

750 ml kokosmelk

60 gram Tom Kha Kai pasta

300 gram kippendijfilet, in stukjes

150 gram kastanjechampignons

1 hele limoen voor het sap

0.5 kippenbouillonblokje

300 gram taugé

Wat korianderblaadjes, om te garneren

 

Bereidingswijze:

Doe de kippendijfilet in een wok en breng alles op matig vuur aan de kook. Voeg de kastanjechampignons toe. Het is belangrijk dat je de kastanjechampignons niet te lang bakt . Voeg hierna de Tom Kha pasta toe in de pan en bak dit ongeveer 1 minuutje mee. Hierna voeg je de kokosmelk, het bouillonblokje, de taugé en 300 milliliter water toe. Laat dit een paar minuutjes koken.  Als laatste voeg je het limoensap toe, haal de pan dan ook direct van het vuur want ander verliest het gerecht zijn frisheid. Het gerecht is dan klaar. Je kan eventueel met zout en peper de smaak nog wat aanpassen.

Dit gerecht hoort niet te pittig te zijn en juist wat zoetzuur en zoutig. Garneer de tom kha kai soep met koriander en server.

 

Recept: Rode curry

Recept voor zes personen. 

Benodigdheden:

500 gr Basmatirijst

1 eetlepel olie

2 zakjes AH fair trade rode currypasta

600 gr kippendijfilet, in stukjes

800 ml kokosmelk

500 gr sperzieboontjes, in stukjes (iets voorgekookt)

1 kippenbouillonblokje

1/2 tot 1 eetlepel donkere basterdsuiker of gewone suiker

1/2 theelepel zout/ peper naar smaak

1 limoen geperst

klein handje korianderblaadjes

 

Bereidingswijze:

Snij 600g vlees in stukjes en roerbak dit in olie op hoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak dit 1 minuut mee en voeg hierna 800ml kokosmelk toe. Op dit moment voeg je ook de kippenbouillonblokje en 500 ml water toe. Voeg hierna de sperziebonen toe en laat de curry sudderen totdat de sperziebonen beetgaar zijn. Voeg meer suiker toe als de curry te pittig is naar jouw smaak. Garneer je gerecht met wat korianderblaadjes.

Sluiten