De week van... Annelot Vos

Beste lezer,

Allereerst wil ik Anouk Schipper bedanken voor het doorgeven van de pen om ‘de week van’ te schrijven. Met haar heb ik ook het grootste deel van het weekend doorgebracht. Vrijdagavond ben ik namelijk met Anouk en haar zusje naar het geweldige concert van The Weeknd geweest. Zaterdagnacht zijn we naar I love urban geweest in de Maassilo met Anouk, Lisa en Stephanie, waar we de nacht door zijn gekomen met dansen. Zondag ben ik weer helemaal naar het verre Oldenzaal, my hometown, gereisd om carnaval te vieren. Ik weet dat de meesten van jullie nu denken: dat is toch geen echte carnaval!? Oldenzaal bewijst hiermee het tegendeel. Ook al ligt de stad boven de rivieren, carnaval wordt hier groooooooooooots gevierd!

Maandag 27 februari 2017

Omdat ik zowel vrijdag, zaterdag als zondag (lees: 2 uur, half 6 en 4 uur) in bed lag, was ik echt gesloopt. Ik heb daarom ook geslapen tot half drie ’s middags vandaag. Daarna heb ik voornamelijk op de bank gezeten, gedoucht en ben ik naar vriendinnen gegaan om eens lekker gezond (uhum) patat te gaan eten. Voor het carnaval is zo’n vette hap natuurlijk altijd lekker. Hoewel mijn vriendinnen weer een avondje carnaval gingen vieren, vond ik het wel genoeg geweest na al dat gefeest dit weekend. Daarom ben ik maandagavond weer met de trein naar Rotterdam gereisd, omdat hier de colleges natuurlijk gewoon weer begonnen waren en ik vanaf dinsdag weer aan zou kunnen sluiten.

Dinsdag 28 februari 2017

Gelukkig was het college Inleiding Gedragseconomie van 11 uur vandaag verplaatst naar vrijdag, omdat de docent ziek was. Hierdoor hoefde ik pas om 3 uur te beginnen. Van deze tijd heb ik dan ook gretig gebruikgemaakt om nog meer bij te slapen. Zo rond 12 uur werd ik daarom ook wakker. Mensen die mij kennen, weten dat ik totaal geen ochtendmens ben, maar een echt avondmens die héél erg van uitslapen houdt. Daarom ben ik ook heel blij met de college- en werkgroeptijden van dit blok, waardoor ik nooit voor 11 uur hoef te beginnen.  Om 3 uur zat ik in het computerlokaal voor een werkgroep Methoden & Technieken. Gelukkig was dit practicum nog erg makkelijk, waardoor de eerste puntjes, die ook meetellen voor het tentamen, al binnen waren. Daarna ben ik met Stephanie en Lisa naar de supermarkt gegaan, waar we de boodschappen voor het avondeten hebben ingeslagen. We eten vaak met z’n drieën of vieren (plus Priscilla) samen en meestal staan wraps eens per week op het menu. Vandaag was het weer zo ver. We hebben lekker gegeten en zoals altijd weer veel te lang gekletst en gelachen. Daarna zijn Lisa en ik naar huis gefietst, waarna ik ’s avonds nog even aan de almanak gewerkt heb, want ook daarvoor nadert de deadline snel.

Woensdag 1 maart 2017

’s Ochtends had ik om 11 uur een college Methoden & Technieken op het programma staan. Ondanks dat het een prima begintijd is en ik voor mijn doen niet eens zo heel laat in bed lag, heeft het me toch een tijdje gekost om m’n bed uit te komen. Na dit college was het tijd om te gaan lunchen met Lisa en Stephanie in De Etude. Wij kwamen er vandaag pas achter dat het restaurant zo heet. Voor de mensen die niet weten waar dit zit: het is het restaurant naast het Theil Gebouw. Hier kwamen we Ab tegen, waar we even gezellig mee bijgepraat hebben, totdat onze volgende werkgroep van Gedragseconomie om 15:00 uur zou beginnen. Ik weet nog niet veel van dit vak, maar wel dat ik het een heel apart vak vind. Daarna ben ik naar huis gegaan, waar ik weer even aan de almanak heb zitten werken. Om half 8 had ik weer afgesproken met Lisa en Stephanie om roti te gaan eten aan de Westkruiskade. Hier hebben ze hele lekkere roti!!! Daarna zijn we naar Thurston gegaan om een potje te poolen. Hier zou Priscilla ook komen. Pris, Steffi en Lies moeten namelijk oefenen voor het pooltoernooi van B&R dat morgen plaats zal vinden. Om de teams compleet te maken, was ik er voor de opvulling. Iedereen kon meegenieten van onze geweldige (uhum) poolkunsten.

Donderdag 2 maart 2017

Om 11:00 uur hadden we weer een college op het programma staan. Hierna dachten Lisa, Stephanie en ik slim te zijn om naar de IT-desk te lopen en een code voor STATA aan te vragen. Bleek dus dat we hiervoor onze laptop of een usb-stick mee hadden moeten nemen. Natuurlijk hadden wij dit niet bij ons, omdat we dachten dat het met een code ook wel zou lukken. We zouden dus nog een keer terug moeten komen. Daarna kwamen we heel toevallig Ab weer tegen, ditmaal met Nordin. Nordin hebben we overgehaald om tosti’s met ons te gaan eten bij Stephanie thuis. Ab kon helaas niet mee, omdat hij hard aan het werk was mensen te werven voor de Universiteitsraad van volgend jaar. Na een hoop leuke verhalen en gelach, hadden we onze twee tosti’s per persoon na drie uur eindelijk op. Eten we nou zo langzaam of praten we nu zo veel? Nordin, een jongen met smetvrees, heeft heel lief de uitpuilende vuilniszak voor ons buiten gezet. Je moet er wat voor over hebben om met ons tosti’s te mogen eten ;). Daarna heb ik weer gewerkt aan de almanak. Zijn jullie ook al zo benieuwd naar het eindresultaat? ’s Avonds heb ik gegeten bij de Bazar aan de Witte de With en daarna ben ik naar de film Sleepless geweest in de bioscoop. Dit was een spannende actiefilm, een echte aanrader!

Vrijdag 3 maart 2017

Deze ochtend werd ik wakker met een heleboel berichten in de actievenapp van In Duplo. De bestemming van het actievenweekend was namelijk bekendgemaakt. Dit jaar gaan we naar het Twentse Enschede! Ik kom hier zelf vlak uit de buurt vandaan, dus ik ben al redelijk bekend met Enschede. Na dit weekend zal mijn accent ineens veel meer gewaardeerd worden, denk ik haha. ’s Middags ben ik naar de uni gefietst, waar een vergadering met de almanakcommissie op het programma stond. Het was een effectieve vergadering waarbij we de hele almanak doorgelopen zijn, opgemerkt hebben wat nog moet gebeuren en de taken hebben verdeeld voor dit weekend. Zondag wordt de almanak namelijk al voorgelegd aan het bestuur. Aan het eind van de middag heb ik de trein gepakt en kwam ik na zo’n 3 uur aan in Oldenzaal. Vlak daarna kwam het eerste bezoek al binnendruppelen. Mijn broertje was gisteren namelijk jarig en dit werd op vrijdagavond gevierd met familie en zijn vrienden.

Zaterdag 4 maart 2017

Deze dag heb ik uitgeslapen tot een uur of 11 en toen ik rond 12 uur uit m’n bed rolde, heb ik op m’n gemak ontbeten. Heerlijk om zo het weekend te beginnen. Daarna heb ik me vol gestort op de almanak en hier ben ik ook zo ongeveer de hele middag mee bezig geweest. Omdat m’n ouders niet thuis waren, moesten m’n broertje, zusje en ik zelf voor eten zorgen. De keuze was snel gemaakt, we hebben pizza besteld. ’s Avonds had ik nog een feestje van m’n beste vriendin, die onlangs jarig was geweest. Dit was erg gezellig, maar de plannen liepen iets anders dan verwacht. We wilden namelijk uitgaan bij Index, een van de grootste clubs in Duitsland. Omdat wij dichtbij de Duitse grens wonen, is deze discotheek makkelijk bereikbaar voor ons. Elke zaterdagavond rijdt er een bus die je naar Index brengt, erg handig dus. Helaas regende het die avond, waardoor we door de stromende regen naar deze bus moesten fietsen. Hoewel dit al geen pretje was, reed de bus voor onze neus (!) weg. We hadden dus geen mogelijkheid meer om bij Index te komen. Daar stonden we dan als verregende katjes om half 1 ’s nachts. We besloten om naar de McDonalds te gaan, die tegenover de bushalte zit. Alsof het ons nog niet genoeg tegenzat, bleek deze Mac net te gaan sluiten. We hebben nog een half uur bij de Mac staan wachten in de hoop dat het nog droog zou worden. Dit bleek echter niet het geval, waardoor we weer door de regen naar het centrum van Oldenzaal zijn gefietst. Hier zijn we bij de döner gaan zitten om even te eten en op te drogen. Dit opdrogen lukte echter niet meer, toch zijn we nog even uitgegaan in Oldenzaal. Hier kwam ik vooral vrienden van m’n broertje tegen. Hoewel ze grappig zijn en je goed met ze kunt lachen, lag de leeftijd wel wat lager dan die van ons. Toch hebben we ons wel vermaakt en vonden we toch wel grappig wat we hadden meegemaakt. Rond 4 uur lagen we in bed.

Zondag 5 maart 2017

Vandaag heb ik uitgeslapen tot een uur of 1, waarna ik nog even lekker in bed heb gelegen. Daarna moest ik nog iets afmaken voor de almanak en heb ik als een gek Inleiding Staats- en Bestuursrecht geleerd. Hier hebben we namelijk vrijdag een tentamen van en ik heb er nog erg weinig voor gedaan. Op de achtergrond stond de tv aan met de voetbalwedstrijden van die middag. Hoewel FC Twente gewonnen had, heeft Feyenoord een paar dure punten laten liggen. Toch geloof ik er nog steeds in dat wij 14 mei op de Coolsingel staan! ’s Avonds heb ik weer de trein naar Rotterdam gepakt om maandag weer vol goede moed aan de collegeweek te kunnen beginnen.

Sluiten