We zijn live in 3,2,1...

Het is eindelijk zo ver. Een spiksplinternieuwe website. Zowel voor In Duplo als de Duplomaat. Alles is geïntegreerd, er is overzicht en het design is natuurlijk flink geüpdatet. Maar wat is er nu precies veranderd?

Als eerste natuurlijk het uiterlijk. Een grijszwarte balk aan de bovenkant van het scherm geeft In Duplo de statigheid die het verdient. Op je achttiende verjaardag ben je immers volwassen geworden. De kopjes zijn minimalistisch, de tekst is duidelijk. Soms zie je bij die hippe sites dat de tekst in lichtgrijs is gekleurd. Als je net zoals ik even veel ziet als een mol boven de grond, is dat simpelweg niet te doen. Gelukkig is die ramp voorkomen en is alles leesbaar. Onze verenigingskleuren zijn natuurlijk ook niet vergeten en hebben een mooi plekje gekregen bij elk kopje.

Als je vanaf de homepagina dan iets aanklikt (zoals de link naar het Duplomaatdebat) kom je in een ander deel van de site. Vanaf hier kun je weer naar het menu. Ideaal toch? Geen gezoek en ellenlange pull-down tabjes meer. Ook deze tabjes zijn natuurlijk in de verenigingskleuren. De advertenties hebben ook een upgrade gekregen, als een kwieke lichtkrant verschijnen ze op je beeldscherm. Je zou al bijna gaan solliciteren.

Maar voor je dat kan doen, moet je natuurlijk zorgen dat je toekomstige werkgever niet alle gênante foto’s van een borrel van je tweede jaar kan bekijken. Gelukkig is daar nu een prachtige oplossing voor: een intern fotoalbum. U hoort het goed, een intern fotoalbum. Geen ongemakkelijke gesprekken met je moeder meer die je studentenleven net íets te goed volgt. “Nee mam, ik ga niet wéér uitleggen waarom die jongen half om me heen hangt.” U begrijpt het wel. Gewoon inloggen met de toegestuurde gegevens en bladeren maar.

Dat inloggen heeft nog wel meer voordelen, zo kun je via je persoonlijke pagina je inschrijven voor activiteiten. Dus niet meer tig keer hetzelfde formulier invullen dat sinds het eerste jaar niet veranderd is. Je kunt hier ook alle leden bekijken. Wist u bijvoorbeeld dat er geen een In Duplo-lid is wiens achternaam begint met een “u”? Ik ook niet. Voeg aan je persoonlijke pagina ook vooral je CV en cijferlijst toe. Het is zélfs mogelijk een foto toe te voegen. Duik dat interne fotoalbum nog maar eens in.

Natuurlijk heeft onze eigen site, deduplomaat.nl, ook een make-over gekregen. De artikelen worden nu schitterend weergegeven. Via de verschillende categorieën vind je altijd wel iets dat je interessant vindt. Ook kun je nu snel per auteur kijken. Zo blijf je altijd op de hoogte van wat je favoriete auteur heeft geschreven. Onderaan de pagina staan zelfs linkjes naar de Facebookpagina en ons YouTube-account. Vergeet die dus ook niet een klikje te geven.

Met deze frisse websites kan onze vereniging weer een tijdje vooruit. Heb je nog op- of aanmerkingen over de nieuwe sites? Stuur dan een mail naar secretaris@induplo.nl

Sluiten