De week van... Lester Hartelust

Ik was vereerd toen Nino mij woensdag vroeg om een stukje te schrijven voor De Duplomaat in de rubriek ‘De week van’. Bewust van deze belangrijke en grote taak begon ik direct met het nauwkeurig bijhouden van mijn activiteiten die week. Hieronder volgt een inkijkje in mijn eerste week van 2017!

Maandag
Mijn dag begon maandag laat. Na mij twee keer omgedraaid te hebben, besloot ik pas rond 12 uur mijn geliefde bed te verlaten. Het weekend van Oudjaarsavond was het weekend waarin ik ben verhuisd naar mijn nieuwe kamer wat het – zeker in combinatie met een heftige oudjaarsavond- een slopend weekend had gemaakt. Wakker worden met het prachtige uitzicht over de Maasboulevard en de mooiste bruggen van Rotterdam is iets wat ik sinds kort met veel plezier doe. Na nog een paar uur het een ander in mijn kamer geklust te hebben, begaf ik mij naar de universiteit waar ik een afspraak had staan om te squashen. Het blijft verbazingwekkend hoe leuk ik het vind om in een klein hok mezelf af te matten door met een maatje een balletje tegen de muur te slaan. Dit zeer actieve uurtje eindigde met een klein drankje in het sportgebouw.
Na het squashen had ik nog drie uur college ‘Prudentieel toezicht & Governance’ waarna ik snel naar mijn nieuwe huis ging. Daar heb ik de rest van de avond onder het genot van een biertje genoten van het vlammende groene monster uit Vlijmen dat pijlsnel het wereldkampioenschap binnen gooide. 

Dinsdag
Mijn slaapritme was dusdanig verstoord dat ik dinsdag wederom pas rond het middaguur het licht zag. Mijn dag begon daarna bij de Hans Anders waar ik mijn (tijdens de heftige oudjaarsavond) kapotgetrapte bril wilde laten repareren. Met alle geluk van de wereld en een vette knipoog heb ik het gelukkig voor elkaar gekregen om de bril volledig vergoed gerepareerd te krijgen. Mijn dag begon goed!
Vervolgens ben ik naar de universiteit gegaan om daar het kerstpakket op te halen en een koffie op de In Duplo kamer te doen. Ik had mijn sportspullen meegenomen om daarna flink wat energie kwijt te raken in het sportgebouw. Na mijn energiepijl weer flink aangevuld te hebben met een grote avondmaaltijd was het ’s avonds tijd om aan studie te gaan. Ik heb die avond een voorgeschreven paper gelezen voor de dag erna en verder heb ik mij voorbereid (vooral mentaal) op de wiskundeles die ik de volgende dag zou geven aan MD01. Een leuke, enthousiaste maar ook energie rovende groep ;-).

Woensdag
Woensdag begon ik om 9:00 uur met mijn eerste seminar dit jaar. Aangezien ik nog steeds een beetje worstelde met mijn ritme had ik twee bakken koffie nodig om me hier doorheen te slepen. Nog twee koffietjes gaven mij in de In Duplo-kamer na afloop de benodigde energie voor het practicum wat ik die middag zou geven. Op de kamer werd ik tevens overgehaald om die avond mee te gaan met de winteractiviteit van In Duplo. Het practicum is een leuke sessie geworden waarin met veel energie (ikzelf ook stuiterend) aan de opdrachten werd gewerkt. Direct na het practicum racete ik naar Schiedam waar zou worden geschaatst. Onder de indruk van de snelheid waar jonge kinderen alle kanten mee opschoten (en tegen anderen aan knalden) besloot ik al snel dat een biertje langs de kant mij gelukkiger maakte dan het schaatsen. Al met al was het zeker een geslaagde activiteit waarin ik weer met (voor mij) veel nieuwe In Duplo leden kennis heb gemaakt.

Donderdag
Donderdagen beginnen voor mij dit blok met het geven van twee wiskundesessies. Daar ben ik die middag rustig van bijgekomen op de In Duplo kamer. Rond 15:00 uur ging ik weer richting huis om daar te wassen en nog het een en ander voor de twee colleges later die avond voor te bereiden. ’s Avonds heb ik mij ingeschreven voor verschillende activiteiten voor de ERD. De deadline zou immers later die avond zijn. Uiteindelijk was ik pas rond 23:00 uur klaar met het inschrijven op de intens trage site waardoor ik al een paar uur van de Nieuwjaarsborrel had gemist. Vastberaden om mijn bierachterstand in te halen liep ik (ja, ik woon nu op een toplocatie) naar de Oude Haven. Daar heb ik samen met vele In Duplo’ers een leuke, maar vooral ook lange avond van gemaakt. 

Vrijdag
Deze dag had ik het zwaar. Nog steeds niet hersteld van de vorige avond begaf ik mij met sportspullen rond 12 uur richting de universiteit om daar eerst op de Kamer na te genieten van de vorige avond en vervolgens te gaan fitnessen. Dat fitnessen is er uiteindelijk niet meer van gekomen en tot veel meer dan het bestellen van pizza was ik die dag niet in staat. Ik dook die avond op tijd mijn bed in.

Zaterdag
Ik begon zaterdag met het bestuderen van een paper dat ik de week erop zou moeten presenteren. Verder heb ik mijn voornemen van de vorige dag ingehaald en ben gaan fitnessen op de universiteit. Mijn ouders hadden mij eerder die week gevraagd te helpen met het herinrichten van de kamer waar ik tijdelijk gewoond had. Om die reden at ik daar ook gezellig. Na het eten had ik met een vriend afgesproken om een avond te gaan poolen in Poolcafé Blaak. Eenmaal aan het poolen maakten we het plan om in Thoms nog een aantal extra biertjes te doen. In de kelder aldaar hebben mijn benen zich flink uitgesloofd op de dansvloer tot een uurtje of 2 en heb ik mijn avond uiteindelijk ook afgesloten. 

Zondag
Zondag werd ik rond 10 uur wakker; een teken dat mijn ritme weer de goede kant op ging. Na op-en-neer te zijn gegaan naar de Ikea om te kijken of ik een keer de winkel uit kwam met meer geld dan ik er binnen kwam. Mijn broertje dacht tijdens de verhuizing vorige week te zijn veranderd in een Starwars-/lasergameheld bij de zelfscan en heeft in zijn enthousiasme een artikel dubbel gescand. Nadat bleek dat zelfs de beveiliging er bij werd gehaald om mijn verhaal te staven, was ik opgelucht om uiteindelijk toch het geld teruggestort te krijgen.
Na de Ikea ben ik ’s middags gaan squashen met een teamgenoot om vervolgens nog voor een paper te gaan zitten. Vlak voor een gepland etentje in Plan C ben ik met wat vrienden een kleine borrel gaan drinken bij Van Zanten. Een zeer gezellige avond werd uiteindelijk afgesloten met een pool- en dartpotje in het café bij Blaak met mijn jongste broertje. 

Al met al heb ik een leuke, rustige start gemaakt in 2017. Een goed begin is het halve werk en ik heb dan ook zin in de rest van het jaar. Ik hoop dat jullie het jaar ook goed zijn begonnen en wens jullie allen een mooi en succesvol jaar toe!

Sluiten