De Winteractiviteit!

Wat is de beste manier om het nieuwe jaar te beginnen? Met de In Duplo Winteractiviteit natuurlijk! En dit jaar stond er iets speciaals op de agenda, namelijk met z’n allen schaatsen bij Winterland Schiedam! Op woensdag 4 januari, rond een uur of 5, verzamelden ongeveer 30 In Duplo’ers zich op het treinstation van Schiedam om daarna samen te vertrekken richting de schaatsbaan. Na een ritje met de tram en een korte wandeling kwamen we aan op onze bestemming. Het weer was verre van gezellig, maar dat kon de sfeer niet drukken en gelukkig was de schaatsbaan overdekt! Maar voordat het schaatsen kon beginnen was het eerst tijd voor wat te eten. Dankbaar ging iedereen het Winterland Café binnen, dat nog helemaal in kerstsfeer was, en al snel hadden de In Duplo’ers een plekje veroverd. Het was ondertussen al 6 uur geweest en iedereen was uitgehongerd, dus toen de frietjes en snacks werden geserveerd viel men hongerig aan. Binnen no time was iedereen uitgegeten en was het tijd om een paar prachtig blauwe schaatsen aan te trekken en kon het schaatsen beginnen!

Vol goede moed betraden de In Duplo’ers de schaatsarena, maar deze schaatsbaan was niet zoals andere schaatsbanen. Je kent wel van die stoeltjes voor beginnende schaatsers? Nou die waren duidelijk te ”mainstream” voor Winterland Schiedam, want in Winterland bieden zij elke beginnende schaatser… een tweezits banaan! Het was duidelijk dat de kerstvakantie nog niet voorbij was en de schaatsbaan was daarom dan ook gezellig druk. Maar niet alleen de kleintjes maakten graag gebruik van de bananen. Menig In Duplo’er liet zich graag rondschaatsen, en geef ze eens ongelijk! Op de schaatsbaan ontstonden kleine In Duplo eilandjes met In Duplo’ers die van eiland naar eiland schaatsten. Hoewel veel In Duplo’ers niet heel goede schaatsers zijn, waren er maar weinig valpartijen. Het hielp natuurlijk mee dat de schaatsbaan niet heel groot was en er niet heel veel ruimte was om snelheid op te bouwen, maar dat was waarschijnlijk maar goed ook. Na een paar uurtjes bananen ontwijken was er voor veel In Duplo’ers wel weer genoeg geschaatst en langzaam verruilden de schaatsers de schaatsbaan voor een comfortabel plekje in het café.

Nadat iedereen zich had bevrijd van hun schaatsen en hun dankbare voetjes weer gewone schoenen aan hadden, kon men nog even uitrusten van de zeer inspannende activiteit in het Winterland Café met een biertje of warme chocomel. Toen iedereen weer een beetje bijgekomen was, was het tijd om weer op huis aan te gaan en onze vertrouwde tram 24 richting de Esch bracht de uitgeputte In Duplo’ers weer veilig terug naar Rotterdam.

Sluiten