Alle trappen in kantoorgebouwen moeten vervangen worden door glijbanen

Het volwassen leven is al zwaar genoeg. Een berg rekeningen op de keukentafel, bakken vol verantwoordelijkheid en met een beetje pech ook nog kinderen. Het grote mensenleven zit vol met stressfactoren, iets wat niet bevorderend is voor je prestatiegedrag op het werk. Maar er is een oplossing. Een manier om de sfeer op het werk te verbeteren, je stress te verminderen en je prestatiegedrag een boost te geven: alle trappen in kantoren moeten worden vervangen door glijbanen.

Wat je wil is een afwisseling tijdens het werk om zo de focus en motivatie te behouden. Stel je eens voor, je hebt net een lange vermoeiende vergadering achter de rug en dat op de vierde verdieping. Nog wakker wordend na deze lange zit slenter je langs de lift, rijen tot aan Tokyo, dus dan toch maar de trap. Buiten adem kom je dan eindelijk aan bij je bureau waar de volgende stapel werk op je ligt te wachten.
Hier komt scenario twee: je hebt net een lange vermoeiende vergadering achter de rug en dat op de vierde verdieping. Nog wakker wordend van de lange zit slenter je door de gang je al verheugend op wat er gaat komen: de glijbaan. Dat herinnert je aan je zorgeloze kindertijd. Al glijdend ga je naar beneden, waar je vol nieuwe energie achter je bureau plaatsneemt om te beginnen aan je werk.

Een ander zeer belangrijk punt is de sfeer op de werkvloer. Deze kan vaak nogal statig zijn, maar ik ben van mening dat een vriendschappelijke sfeer het werkklimaat bevordert. Stel je je eens voor dat je net je functioneringsgesprek hebt gehad. Het is lunchtijd en jij en je baas moeten allebei naar de kantine een verdieping lager. Tegelijkertijd met je baas glij je naar beneden, samen lachend om het plezier en genot wat dit kinderspeeltuig nog steeds met zich meebrengt. De glijbaan doorbreekt de stijfheid en de statigheid en creëert juist een open werkomgeving waar collega’s vrienden zijn en elkaar dankzij het glijden op een andere manier leren kennen.

Daarnaast is het ook zeker niet onbelangrijk dat je met een glijbaan een hoop tijd kunt besparen. We kennen allemaal de uitspraak ‘’tijd is geld’’, hoe sneller je beneden bent hoe meer werk je kunt verrichten. Snel naar beneden komen door middel van een trap brengt echter meerdere ongemakken met zich mee. Allereerst is snel traplopen zeer vermoeien. Je wil natuurlijk niet hijgend, rood als een tomaat en bezweet aankomen bij je businessmeeting. Ten tweede is snel traplopen uiterst on-charmant en stressvol. Jij bent weer eens als enige te laat en sprint vol schaamte van verdieping naar verdieping. Maar snel traplopen is bovenal onveilig. Vooral voor ons vrouwen op hakkenschoenen kan een trap oprennen levensgevaarlijk zijn. Een misstap en je bent het komende halfjaar arbeidsongeschikt.
Met een glijbaan zijn al deze ongemakken er niet. Je kan niet struikelen, raakt niet bezweet en je hoeft je ook absoluut nergens voor te schamen, iedereen glijdt namelijk met je mee! Voor je het weet ben je waar je zijn moet.

Een glijbaan zorgt dus niet alleen voor veiligheid, maar ook voor een goede werksfeer. Het brengt collega’s bij elkaar, verbreekt de hiërarchie, de statigheid, zorgt voor focus, ontspanning en motivatie, maar ook is de glijbaan geld besparend door zijn tijd winnende factor. Dus ik zeg Roetsj mee naar succes!

Heb jij een oplossing om weer een verdieping hoger te komen? Laat je idee dan achter in de reacties!

Sluiten