De week van... Eugénie de Jong

Het is dinsdag 18 oktober 2016, 9.30 uur ‘s ochtends. Voor me ligt het tentamen Internationale economie. Ik vraag me oprecht af wat er mis is gegaan deze week. Waarom heb ik niet heel hard geleerd, zoals ik mezelf had voorgenomen?

Maandag 10 oktober 2016

Het is negen uur, de wekker gaat en wetende dat ik uiterlijk om halfelf moet vertrekken zodat ik om elf uur aanwezig kan zijn op de uni, verzet ik mijn wekker naar tien uur. Als mijn wekker voor de tweede keer vandaag gaat, prop ik snel al mijn spullen in mijn tas, werk een boterhammetje naar binnen en kleed mij aan. Eenmaal aangekomen op de uni loop ik naar M2-03. Het is het twee na laatste college fiscale economie en wonderbaarlijk genoeg lukt het me vandaag om goed op te letten. Na afloop van het college ben ik nogal in dubio. Zal ik in Polak gaan zitten voordat we gaan eten met de MarCo (Marketingcommissie) bij Ria(nne) of zal ik naar huis gaan? Omdat ik een verstandige student wil zijn, besluit ik te gaan zitten in Polak. Nadat ik twee hele pagina’s verder ben gekomen in mijn samenvatting van internationale economie is het al tijd om te gaan naar Rianne. Ik spring op de fiets en rijd naar Bas, aangezien ik had beloofd hem op te halen. Zijn eigen fiets is namelijk gestolen. Als we eenmaal bij Bas weggaan, is het halfzeven. Dit is een beetje jammer, aangezien we al om zes uur bij Rianne hadden afgesproken. Gelukkig vindt Rianne het niet erg dat we zo laat zijn en laat ze ons gastvrij binnen. Na een zeer geslaagde avond met heerlijk eten en ‘burgerlijke’ kopjes thee, zet ik Bas terug thuis af. Als ik eenmaal in mijn eigen bedje lig, is het alweer tijd om te gaan slapen.

Dinsdag 11 oktober 2016

Vandaag gaat de wekker iets eerder dan gisteren. Al om kwart voor acht moet ik mijn oogjes openen. Echter, voor ik het doorheb, ben ik alweer in slaap gevallen. Het is tien uur als ik wakker word. Shit, dat betekent dat ik zowel de werkgroep als het hoorcollege van internationale economie heb gemist! Ach ja, dan maar even wat netflixen. Als ik even later in mijn agenda kijk, zie ik dat ik vandaag een bijeenkomst heb voor het interfacultaire honours programme, dat ik samen met Bex (Rebecca) ga kijken in de C-hal naar exchange programma’s en dat ik daarna nog even een (keepers)training erachteraan moet gooien. Ik voetbal sinds dit jaar bij Antibarbari en ik zit natuurlijk in het allerleukste team: De Beloftes (Dames 2). Jammer genoeg konden we geen keeper vinden en in al mijn enthousiasme riep ik dat ik dat wel wilde doen. De grote grap van het hele verhaal is dat ik altijd links- of rechtsback heb gestaan en dus helemaal geen ervaring heb in de goal. Keeperstrainingen zijn daarom zeker niet overbodig voor mij. Als ik terugkom van de training ben ik gesloopt. Na deze drukke middag en avond heb ik twee dingen geleerd: ik wil volgend jaar ontzettend graag op exchange en inschatten waar de voetbal terechtkomt, is niet mijn sterkste kant.

Woensdag 12 oktober 2016

Vandaag begint de dag rustig een paar kopjes thee en twee afleveringen van Gilmore Girls. Na afloop hiervan, moet ik naar de uni voor mijn vergadering met de MarCo. Als ik aankom op de In Duplo-kamer zegt Pascal dat Bas nog wat fruit aan het kopen is voor het sapje dat hij gaat maken. (Bijna) alle commissies van In Duplo hebben namelijk een traditie bij hun vergadering en die van ons is de Marcomientjes (de naam is nog steeds een work in progress, haha). Vandaag is Bas dus aan de beurt om een heerlijk sapje te maken en zonder horten of stoten maakt hij een heerlijk sapje (kuch kuch). Tijdens de vergadering bespreken we alles wat op onze agenda staat: van het geweldige In Duplo-feest (waar jullie allemaal naartoe moeten komen natuurlijk) tot de oh zo geweldige Erasmus Charity Run. Als ik ’s avonds thuis ben, maak ik gauw mijn opdracht voor internationale economie. Eigenlijk zou het een slim plan zijn om te gaan leren, maar omdat ik best wel moe ben, kan ik mezelf er niet toe zetten.

Donderdag 13 oktober 2016

Voor vanochtend staat er een hoorcollege van fiscale economie op het programma. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zou kunnen navertellen waar het college nou precies over ging. Aan het einde van het hoorcollege sprint ik gauw naar beneden, omdat we vergadering hebben van de Charity Run. Pascal en ik vertegenwoordigen op deze vergaderingen In Duplo. Na deze enerverende vergadering is het tijd om naar huis te gaan en nadat ik een paar lekkere broodjes met ei heb gegeten en nog een afleveringetje van Gilmore Girls er doorheen heb gejast, ga ik in bed internationale economie leren. Dit gaat alleen niet echt van een leien dakje. Ik val namelijk in slaap en word pas om halfzes wakker. Dit gebeurt me ongeveer iedere keer als ik besluit om in bed te leren. Een goede tip dus van mij: leer niet in je bed, je valt sowieso in slaap! Als ik opsta, is mijn huisgenootje heerlijke pannenkoeken aan het bakken voor ons tweeën. Na het pannenkoekenfestijn staat er een voetbaltraining op de planning.

Vrijdag 14 oktober 2016

Na alle drukke dagen die ik heb gehad, lukt het me niet om op tijd op te staan voor de tutorial van internationale economie. Als ik dan eindelijk uit mijn bedje kom, is het alweer tijd om me aan te kleden en naar de uni te gaan. Daar heb ik namelijk een college internationale economie en een college European Union Law. Na deze colleges, waarbij opletten niet hoog op mijn prioriteitenlijst ligt, vind ik het wel weer mooi geweest en sprint ik naar huis. Vandaag is de eerste keer in een maand tijd dat ik weer eens naar mijn ouders ga in Hulst, de grootste uithoek van Nederland. Hoe vaak ik al de grap heb gehoord: “Huh, ik dacht dat daar alleen koeien woonden” wil je niet weten. Maar om even duidelijk te zijn: er wonen ook gewoon mensen. De gemeente Hulst heeft zelfs een eigen snapchatfilter! Dat bewijst naar mijn mening dat Hulst een wereldstad is. Als ik na een drie uur lange trein- en busreis met mijn Hulsterse vrienden eindelijk aankom bij mijn ouders, is het meteen tijd om naar mijn tante te gaan. Zij is vandaag 12,5 jaar getrouwd met mijn oom en dat is natuurlijk wel het vieren waard! Het heerlijke stuk taart dat ik bij haar krijg, is een goede afsluiting van de dag.

Zaterdag 15 oktober

Ook vandaag lukt het me niet om heel vroeg op te staan. Nadat ik eindelijk uit mijn bedje ben geklommen, is het tijd voor een rondje hardlopen. Ik vind het altijd heel fijn om in Hulst hard te lopen. Hier hebben ze namelijk wél echte bossen (niet zoals het Kralingse “bos”) waar het heerlijk stil is. Het rondje rennen doet me goed en na het douchen, heb ik het goede voornemen om hard te gaan leren. Ik zou eerst vandaag naar College Tour gaan, maar dit ging helaas niet door. Aan de andere kant is het misschien ook maar goed dat het niet doorgaat, omdat ik dan wel eindelijk wat tijd heb om te leren voor mijn tentamen van dinsdag. Het leren gaat alleen niet zoals ik had gehoopt. Ik word de hele tijd afgeleid en na een tijdje besluit ik de laatste paar afleveringen van Gilmore Girls te bekijken. Het is een historisch moment als ik klaar ben met alle afleveringen, want ik heb nu in totaal 126 uur naar één serie gekeken.

Zondag 16 oktober

Vandaag heb ik afgesproken met twee vriendinnen uit Hulst om wat details door te nemen voor ons verjaardagsfeestje. We worden alle drie in november 20 jaar en vinden het wel leuk om dat met zijn drieën te vieren. Het vieren van een verjaardag in Hulst is ook altijd een kans om bij te praten met mijn vrienden en vriendinnen. Iedereen van ons woont namelijk verspreid over België en Nederland en dus zien we elkaar niet zo vaak meer. Na het bespreken van de feestdetails fiets ik naar huis om verder te gaan leren voor internationale economie. Als ik zie dat ik nog maar op bladzijde 20 (van de 160) van mijn samenvatting ben, schrik ik me een ongeluk. Wetende dat ik het eigenlijk nooit meer ga redden om de hele samenvatting goed door te nemen voor dinsdag, leer ik de rest van de dag als een gek om er toch nog het beste van te maken. Misschien moet ik eens een plancursus gaan volgen?

Nu ik er goed over nadenk, zie ik wel in waarom ik zo weinig heb geleerd afgelopen week. Ach ja, ik kan er nu niets meer aan veranderen. Laten we er het beste van maken!

Bedankt trouwens voor de pen, Noud. Ik geef hem nu door aan Iris (van der Heijdt). Succes, Iris!

Sluiten