De week van... Noud Eysink

Allereerst wil ik m’n voorganger, Jan Smelik, bedanken voor het doorgeven van de pen.

Maandag 3 Oktober
Kwart voor zeven opstaan, eerst nog even een half uur onder de douche, daarna binnen een kwartier aankleden en ontbijten om de trein te halen. Dit is het ochtendritueel dat ik de afgelopen maand heb opgebouwd! Midden oktober verhuis ik samen met een studiegenootje naar Rotterdam, vandaar dat ik nu nog bij m’n ouders in Bilthoven woon en elke dag op en neer reis. Bij station Bilthoven aangekomen staat er bij het inchecken een aangename verrassing te wachten; voor het eerst staat daar op de incheckpaal dan eindelijk het ‘studentenreisproduct’. Eindelijk mag dan ook deze net 18-jarige student profiteren van onze overheid; gratis met de trein!
Negen uur ’s ochtends: Bestemming bereikt! (waarmee ik niet Laurentius, maar onze oh zo gezellige Accounting werkgroep bedoel). Vervolgens door naar het wiskunde college waar Wagelmans zoveel lettertjes en zo weinig cijfertjes liet zien, dat “het student zijn” op dit tijdstip toch stukken minder rooskleurig is dan dat ik me had voorgesteld. Uiteindelijk verslagen thuisgekomen heb ik dan maar snel m’n tweede douche van de dag gepakt om vervolgens op de bank neer te kunnen ploffen voor Homeland.

Dinsdag 4 Oktober
De dinsdagochtend begon gelukkig een aantal uurtjes later! Niet vroeg opstaan, geen werkgroep, wel een douche! Op het programma van vandaag staat om 18:30 uur de tussentoets van Accounting. Over de rest van de dag kan ik kort zijn: ‘leren, leren, leren.’ Na bijna alle soorten ‘Receivables’ uit m’n hoofd te hebben geleerd, stap ik eind van de middag zelfverzekerd op de trein. Nog steeds in de veronderstelling dat de trein mij netjes op tijd naar Utrecht Centraal zou brengen. Niets was minder waar… vertraging! Hierdoor rijdt de Intercity naar Rotterdam net voor mijn neus weg. Gelukkig had ik rekening gehouden met extra reistijd en kon ik ook nog de trein daarna nemen. Geen paniek! Deze trein liet het echter ook afweten. Vertraging… weer… paniek! Ik zal jullie de verdere details besparen, maar uiteindelijk ben ik 14 minuten te laat gekomen, waardoor ik nog net naar binnen mocht. Met een wel redelijk geslaagde tussentoets was het nog even tijd om met wat vrienden na te borrelen in de Smitse. Na een paar uurtjes wat over de toets en wat andere dingen gepraat te hebben, ging iedereen op huis aan. Na een geslaagde zoektocht met Steven naar een hamburger ben ook ik richting huiswaarts vertrokken. 

Woensdag 5 Oktober
Na nauwelijks zes uurtjes slaap, ging m’n wekker weer hard tekeer. In de trein was het fijn een lotgenoot (studiegenootje) tegen te komen, maar na mijn luide en warme begroeting werd ik direct op het “Silence’’ bordje gewezen. Veel geklets was ook niet mogelijk, want de voorbereiding voor mijn presentatie van later op die dag was nog niet afgerond. Bij een presentatie maken is het kiezen van de achtergrond van de powerpoint het halve werk, wat mij daarom ook de hele treinreis gekost heeft. De achtergrond was gelukkig mooi geworden en is de presentatie verliep prima! Thuisgekomen ben ik vroeg m’n bed in gestapt. 

Donderdag 6 Oktober
Mijn donderdag ochtend begon ik met de door mijzelf bedachte wijze redenering dat ik tot nu toe alle wiskunde werkgroepen geweest was en er dus in verband met de aanwezigheidsplicht nog best één kon missen. Hierdoor kon ik nog een paar uurtjes blijven liggen. Geen wonder dat er veel meer ‘thuiswonende studenten’ afhaken met hun studie; door meerdere uren reizen per dag blijft er niet veel vrije tijd meer over. Gelukkig komt daar voor mij bijna een einde aan. ’s Middags nog even met m’n broertje getoerd (ik wist ook niet dat je het zo schreef) om vervolgens lekker aan te schuiven voor een cordon blue; er zitten natuurlijk ook voordelen aan thuis wonen!

Vrijdag 7 Oktober
Vandaag in de metro naar de uni kwam ik voor een leuke verrassing te staan; Ik moest namelijk deze week al ‘de week van’ schrijven… Mijn voorganger was hier niet zo duidelijk in, waardoor ik nu alles achteraf schrijf. Thanks Jan! Tip voor toekomstige schrijvers: begin op tijd! Vandaag begon tevens het nieuwe blok ‘Inleiding Privaatrecht’. De spreker van dit vak had wat nieuws bedacht; geen slides. Iets wat voor minder afleiding zou moeten zorgen, zorgde er juist voor dat wij de draad na een kwartiertje al kwijt waren. Het ellenlange betoog van onze geliefde professoren zat er drie-en-een-half uur later dan eindelijk op. Waarna ik snel naar huis ging, om nog met m’n ouders lekker uit eten te gaan in het dorp. 

Zaterdag 8 Oktober
Zoals ik al verteld heb, verhuis ik binnenkort naar Rotterdam. Het appartement is al gekocht, maar er moet nog wel wat geklust worden. Hiervoor vertrokken we zaterdag weer vroeg naar Rotterdam. Niet met de trein dit keer, maar gelukkig met de Mini. Dakje open met 130 kilometer per uur was misschien wel beetje koud, maar als het dak open kan dan moet het open! Alles moest worden geschuurd en geschilderd en het servies moest gewassen worden. We waren dus nog wel even bezig en er was dus geen tijd meer dit stukje verder af te maken!

Zondag 9 Oktober
Mijn laatste dag waarover ik kan schrijven. Nu ik mij dit besef, had ik beter kunnen gaan parachutespringen of iets dergelijks, maar dat is er jammer genoeg niet van gekomen. Er moest namelijk nog wel veel gedaan worden, aangezien ik de hele zaterdag al weg was geweest. Vandaar dat ik de hele middag aan Wiskunde & Accounting gezeten heb. Iets minder spannend dan parachutespringen, maar wel een onderdeel van het studentenleven….

Voor volgende week geef ik de pen door aan een ouderejaars; Eugénie de Jong zal de volgende ‘de week van’ verzorgen. Alvast succes!

Sluiten