Actievendag 2016

Afgelopen donderdag was het zover, de Actievendag 2016. Zoals geadviseerd stapte ik met mijn goede, lekker lopende schoenen aan uit de tram bij Centraal waar om halfvier verzameld werd. Fietsen dienden gestald te worden bij Blaak, maar enkele rebellen trokken zich hier niets van aan. Eenmaal bij Centraal werd de groep actieven steeds groter, sommige met lichte vertraging, en al vrij snel werd ontdekt dat iedereen was toegevoegd aan een WhatsApp-groep. Vijf teams waren gevormd door de AC, alle commissies door elkaar gehusseld, een mix van jong en oud, mannen en vrouwen.
Het programma werd uitgelegd door Luuk; de verschillende teams zouden de strijd aangaan in een heuse Rotterdamtocht, waarin zowel kennisvragen als foto-opdrachten aan bod kwamen. De strijd kon beginnen! Ikzelf was ingedeeld in het geweldige team 4, samen met Nathalie, Iris, Arthur en Jurian. De opdrachten varieerden van vragen over godin Flora, naar piano spelen op Centraal, op de foto met Aboutaleb, Feyenoord-liederen zingen in de McDonalds, doen alsof je een hond bent en op de foto met levende mensenbaby’s. Creativiteit en originaliteit waren de vereisten bij het eerste deel van de dag.
Na de slopende strijd kwamen alle teams uit op Blaak, waar ervaringen, foto’s en filmpjes uitgewisseld konden worden, voordat we op de fiets doorgingen naar De Dijk voor een heerlijk avondmaal. Dikke pech voor alle rebellen die hun fiets op Centraal hadden gezet… Binnen bij De Dijk was het eerst noodzaak de handjes weer op te warmen en de voeten wat rust te geven voor de saté werd uitgeserveerd. Bij het genot van een drankje zaten alle actieven heerlijk te smikkelen, kletsen en lachen. Tot het dan eindelijk tijd was voor de prijsuitreiking. Welk team had het als beste gedaan en zou er met die felbegeerde prijs vandoor gaan? Op de laatste plaats eindigde team 3 onder leiding van Hans. Samen met Bas, Wouter, Anouk en Paulien heeft hij de strijd vrij snel opgegeven om te gaan vertoeven op een terrasje. Op de vierde plek eindigde het team van Nino, samen met Joep, Rianne, Stephanie, Samir en Teun, ondanks Nino’s avonturen in de seksshop. De middenmoot werd gevormd door team 5. Ondanks het ontbreken van bestuurslid Pascal, hebben Yasmine, Annelot, Patrick, Mauryn en Annikka het tot de top 3 weten te schoppen. De eindstrijd ging tussen team 2 en 4, het team van Alycia, bestaande uit Kim, Eugénie, Luuk, Jan en Ramon, tegen het team van Nathalie. Met maar liefst een punt verschil, te danken aan de erehaag, heeft team 4 gewonnen! Zij gingen er vandoor met een doos chocolaatjes en fles drank om de overwinning te vieren, terwijl de andere teams verslagen achterbleven. Na deze bloedstollende ontknoping zette het feest zich voort naar de overkant van de straat, waar een bierproeverij geregeld was bij bierlokaal Locus Publicus. De avond werd geopend met een Weihenstephaner, een Duits biertje waarin de smaak van banaan terug te vinden zou zijn en die zijn oorsprong vindt rond het jaar 1040. Het tweede biertje was een zogeheten Texelse Skuumkoppe, een wat donkerder biertje gebrouwen door monniken met een lichte smaak van amandel. Hierna kregen de actieven een herfstbokje voorgeschoteld, waarna een korte pauze werd ingevoerd en een groepsfoto werd gemaakt. De tweede helft werd afgetrapt met een Kasteelbier Rouge, een persoonlijk favoriet van de vrouwen, die de mannen minder wist te bekoren met de zoete smaak van kersen. Onder het genot van dit   een-na-laatste biertje kwamen de actieven van hun stoel en werd het sfeertje wat losser. De afsluiter van de avond was een Karmeliet Tripel en na nog even te blijven hangen, verkasten de nog overgebleven actieven naar Annabel voor de afterparty. Spijtig genoeg was er bij Annabel niet al te veel te beleven, waarna we gestrand zijn bij de Skihut om dansjes te doen tot in de vroege uurtjes.

Sluiten