In Duplo'ers over de grens: Stage in de Caribbean!

Bon dia lieve In Duplo’ers! 

Vanaf 1 september loop ik voor 4 maanden stage bij PwC Curaçao. Natuurlijk vind ik het leuk om mijn avonturen met jullie te delen. Ik mis In Duplo wel hoor (met name de borrels en activiteiten met mijn lieve vrienden)! 

Maar goed, 19 augustus begon mijn avontuur. Na afscheid genomen te hebben van familie en als verrassing ook nog mijn lieve vriendinnen die mij plotseling op Schiphol kwamen uitzwaaien, stapte ik met mijn vriend op het vliegtuig richting Curaçao. Ik ben hier drie jaar geleden al een keer op vakantie geweest en ik moest en zou hier een keer terugkomen. Wat een mooie stranden en een heldere zee! 

Echter kwam ik er snel genoeg achter dat hier wonen toch wel andere koek is dan twee weekjes op vakantie. Er leek geen eind te komen aan de lange wachtrij bij de douane, het zweet stond al op mijn voorhoofd. Een ietwat strenge mevrouw wilde al mijn stagepapieren uitgebreid doornemen maar na een uurtje stonden we dan eindelijk buiten bij het vliegveld, waar we opgehaald werden door een taxi die ons naar onze studio bracht. Vervolgens hadden we ons omgekleed en zijn we meteen naar de Pontjesbrug gegaan, die moesten we dezelfde avond natuurlijk nog even bekijken! Of dat lopen nou zo’n goed idee was weet ik niet, iedereen doet hier letterlijk alles met de auto! 

De volgende twee weken heb ik eigenlijk een beetje vakantie gevierd. Lekker uit eten geweest, de omgeving leren kennen (met name de stranden) en heel erg moeten wennen aan het verkeer. Wat een chaos hier op de weg! Auto’s halen je van alle kanten in, je staat soms een hele lange tijd stil op een invoegstrook omdat je simpelweg niet kan invoegen en met regen is het al helemaal onmogelijk om je auto goed te beheersen. Denk je over een plas te rijden, dan is het ineens een diepe kuil. Het koken hier is ook verschrikkelijk, echt veel te warm. Je hebt bijna de neiging om elke dag uit eten te gaan. Voor 13,50 NAF (6,75 euro) heb je hier al een studentendaghap. Hier hebben we dan ook al goed gebruik van gemaakt. Na twee weken ‘wennen’ op het eiland moest het serieuze leven dan toch echt beginnen. Alhoewel ik stiekem nu nog steeds een beetje een vakantiegevoel heb. 

Ik heb vanuit Nederland mijn stage op Curaçao zelf geregeld. Heel veel stagiaires hier maken gebruik van de organisatie Wereldstage om een stage te bemiddelen. Je komt dan ook vaak te wonen in DE studentenstraat van Curaçao in de wijk Punda: de Nieuwestraat. Maar omdat wij alles zelf geregeld hebben, kwamen wij niet in een heel fijne wijk terecht om te wonen. Inmiddels zijn we dan ook verhuisd naar de Nieuwestraat: veel meer gezellige Nederlanders en een veilig gevoel op straat! Mijn vriend is ook op zoek naar een andere stage; we hebben dus al aardig wat veranderingen doorgevoerd hier. Het voordeel van de nieuwe studio is dat ik binnen 3 minuten lopen bij mijn stagebedrijf ben; ideaal. 

Ik heb inmiddels de eerste week stage bij PwC achter de rug. Wat zijn de mensen aardig hier! Iedereen is erg behulpzaam. Ik loop stage op de Assurance afdeling, wat tot nu toe best interessant is. Ik zit in een kamer met nog 3 andere stagiaires en dat is tot nu toe heel gezellig! Iedereen heeft een eigen werklaptop gekregen. De eerste week bestond vooral uit het maken van ELearns; interactieve traingen op de computer om het bedrijf en de werksfeer te leren kennen. Aankomende week staan er een aantal trainingen op de planning om met de besturingssystemen aan de slag te kunnen. Ik heb wel al gezien in het rooster dat ik voor verschillende grote klanten hier op Curaçao mag gaan werken en waarschijnlijk ook voor 2 weekjes naar Bonaire ga. Een supertoffe kans om zo ook nog andere eilanden in de Caribbean te zien! 

Ik hoop jullie over een aantal maandjes nog meer inhoudelijke dingen te kunnen vertellen over mijn stage! Ondertussen ga ik mij steeds meer thuisvoelen op dit eiland en blijf ik genieten van het heerlijke weer (en stiekem ook van de airco op kantoor)! 

Ayo,
Julia

Sluiten