De week van... Kim Sterkenburg

Allereerst wil ik Patrick bedanken voor het doorgeven van “de week van”. Ik had niet een hele drukke week op de planning staan, maar hier is dan toch wat er van mijn week terecht is gekomen: 

Maandag
Mijn week begon vroeg op maandagochtend. Ik ben een echt avondmens en dus vind ik de maandagochtend altijd het vreselijkste moment van de week. Toen de wekker ging en ik op moest staan om een werkgroep Internationale Economie te gaan geven, stelde ik mezelf dan ook voor de zoveelste keer de vraag waarom ik dit ook al weer wilde doen. Toen ik mij er eenmaal bij had neergelegd dat ik toch echt mijn geliefde bed moest verlaten, begon het haasten. Het is toch wel gênant om als student-assistent te laat te komen dus met een klein ontbijtje op sprong ik op mijn fiets richting de EUR. Om 11 uur was ik alweer klaar en verder had ik zelf geen les vandaag dus ging ik weer naar huis toe om mijn lange broek in te wisselen voor een korte broek. Deze week zou het heel warm gaan worden en dat bleek meteen toen de wolkjes plaats hadden gemaakt voor een blauwe lucht. Ik besloot meteen van dit lekkere weer te gaan genieten en de rest van de middag was ik dan ook op mijn balkon te vinden. Om toch nog iets nuttigs te doen, heb ik later in de middag nog boodschappen gedaan en gekookt voor mijn huisgenootjes. Ik woon samen met twee vriendinnetjes die ik ken van de basisschool en middelbare school en zij studeren ook aan de EUR. Ondanks dat onze roosters nogal uiteenlopen, proberen we toch altijd ‘s avonds samen te eten en vandaag lukte dat. Na het eten heb ik nog wat opdrachten Internationale Economie nagekeken, wat echt een verschrikkelijk werkje is. 

Dinsdag
Vandaag had ik in de ochtend nog niets op de planning staan, dus besloot ik de stad in te gaan om zoals gewoonlijk iets meer geld uit te geven dan gepland. In de middag had ik college. De vraag was alleen: ga ik of ga ik niet? Om 3 uur kwamen de Whatsappjes alweer binnen met de vraag of het een nuttig college zal zijn of niet. Het was daarnaast natuurlijk lekker weer en de colleges worden (als de apparatuur werkt) opgenomen, wat voor een twijfel zorgde. Toch zat ik om 4 uur gewoon in de collegezaal. Ik volg de minor Ondernemen & Belastingen aan de ESE en ondanks dat ik Fiscale Economie en Fiscaal Recht heel leuk vind, valt deze minor een beetje tegen. Deze week was de derde week en er is nog steeds geen nieuwe/onbekende stof besproken. Op zich is het helemaal niet erg dat het tot nu toe makkelijk is, maar erg uitdagend is het ook weer niet. Om 7 uur was ik klaar en vertrok ik hongerig naar huis. Gelukkig was er door mijn lieve huisgenootjes al gekookt toen ik thuis kwam. In de avond ben ik nog met hen een drankje gaan doen in de Oude Haven. 

Woensdag
Vandaag was ik vrij, dus heb ik lekker lang uitgeslapen en de rest van de dag van het zonnetje genoten. Na het avondeten was het dan zover: mijn langverwachte terugkeer in de sportschool. Sinds ik op de EUR zit, is het sporten er een beetje bij ingeschoten. Waar ik vroeger bijna elke dag op de tennisbaan of het hockeyveld te vinden was, volg ik nu vooral veel sport vanaf de bank op televisie. Afgelopen jaar heb ik ook nog een sportpas gehad alleen had ik deze niet veel gebruikt en de vraag was dan ook waar deze gebleven was. Na een kleine zoektocht had ik mijn pas gevonden en gingen ik en twee vriendinnetjes met lichte tegenzin naar de sportschool. Anderhalf uur later ploften we moe maar voldaan op de bank en dronken we nog gezellig een kopje thee. Toen ik eenmaal naar bed wilde gaan, bleek mijn kamer zowaar in een sauna te zijn veranderd. Gelukkig had ik mijn zelf-gemonteerde ventilator die voor wat verkoeling zorgde. Het nadeel was wel dat dat ding een enorme herrie maakt (mijn eigen schuld), wat mijn nachtrust niet ten goede kwam.

Donderdag
Vandaag zou ik eigenlijk om 9 uur college hebben. Maar omdat ik redelijk moe was (en spierpijn had) en het college naar verwachting ook niet erg interessant zou zijn, besloot ik om lekker in bed te blijven liggen en het college later wel terug te kijken. Omdat dit waarschijnlijk de laatste dag van het jaar zou zijn dat het heel warm zou worden, vond ik dat ik daar nog wel even van moest genieten. Dus zoals wel vaker deze week eindigde ik weer op mijn balkon. Om 5 uur was het tijd om toch maar naar college te gaan. Gelukkig waren Anouk en Patrick ook aanwezig zodat het hoorcollege nog enigszins vol te houden was. Toch moest ik het laatste uur aan mij voorbij laten gaan omdat Feyenoord om 7 uur begon tegen Manchester United. Als ex-lid van kidsclub de Spartaantjes (beïnvloed door Papa) ben ik niet echt een Feyenoorder, maar als Rotterdammer support ik natuurlijk elke Rotterdamse club. Bovendien is Giovanni van Bronckhorst een Krimpenaar, dus een klein beetje trots was ik wel toen er met 1-0 gewonnen werd. Na de wedstrijd heb ik nog mijn werkgroep van vrijdag voorbereid en opdrachten nagekeken. 

Vrijdag
Om 9 uur was het weer tijd om een werkgroep Internationale Economie te geven. Daarna ben ik naar de kamer gegaan om te vergaderen met de Alumnicommissie. De vergadering begon met een overheerlijk stuk taart van Samir omdat hij de dag daarna jarig was. Nadat het traktatieschema voor de volgende vergaderingen was gemaakt, konden we beginnen met vergaderen. Na de best wel productieve vergadering heb ik mijn spullen gepakt en vertrok ik richting Krimpen aan den IJssel, waar mijn ouders wonen. Gelukkig is dit heel dicht bij Rotterdam, je bent er namelijk met het OV of met de fiets binnen een half uur. Vandaar dat ik ook eigenlijk wel elk weekend in Krimpen te vinden ben om een kopje koffie met mijn ouders te drinken. 

Zaterdag
Vandaag was ik nog bij mijn ouders omdat ik ze in de ochtend naar Schiphol moest brengen. Ze gaan samen met vrienden een weekje naar Spanje toe en hadden mij weten te strikken als chauffeur. Met een lichte jaloezie keerde ik daarna weer terug richting Krimpen. Dit was een iets spannender ritje dan normaal omdat de auto van mijn vader, wat ik sowieso al een eng groot ding vind, net twee weken bij de garage had gestaan vanwege de zoveelste foutmelding. Gelukkig ben ik niet stil komen te staan en bereikte ik Krimpen zonder kleerscheuren. Daarna heb ik mijn spullen weer gepakt en ben ik naar huis gegaan in Rotterdam. In de avond had ik afgesproken met een vriendinnetje in Capelle. Samen met nog een ander vriendinnetje zijn we daarna naar Annabel gegaan, waar ik Nino ook nog gezellig ben tegengekomen. De nacht sloten we traditiegetrouw af met een korte stop bij de McDonalds.

Zondag
Dit was een zondag waarvoor ik denk dat hij bedoeld is. Rond het middaguur werd ik wakker en de rest van de dag ben ik eigenlijk in bed gebleven. Voor eten kom ik natuurlijk mijn bed wel uit, dus om 7 uur zat ik met mijn huisgenootje met het bord op schoot klaar voor Studio Sport. Het weekend sloot ik zoals elke zondag af met “Heel Holland Bakt”.
Dit was mijn week alweer. Ik geef de pen met plezier door aan Roos Baas. Ik ben heel benieuwd wat zij allemaal doet tijdens een week!

Sluiten