De week van... Patrick van Oevelen

Voordat ik begin met mijn week van, wil ik mijn lieftallige Reiscommissielid Paulien nog bedanken dat ik deze week ‘de week van’ mag schrijven.

Maandag
Mijn week begint op maandagochtend. Ik had niks in de ochtend gepland en kon dus lekker uitslapen tot een uurtje of negen. Na mijn gebruikelijke, veel te lange douchebeurt, pak ik mijn spullen en loop ik naar de metrohalte. Ik verlaat weer mijn prachtige dorp, Nootdorp, om op weg te gaan naar de mooie stad waar wij allen studeren. Er viel een afspraak in de middag vrij en daardoor kon ik nog even het meest nuttige practicum van rechten maken en inleveren. Tegen het einde van de middag kwam dhr. Oassem (awesome) mij bezoeken voor een uitgebreid (lees: 1 gang) diner met uiteraard veel kip. Rond negen uur vertrokken wij richting de WALV van In Duplo. Aangezien ik vanaf mijn huis kan rollen naar Skadi waren wij daar ook vrij snel. Terwijl wij binnenkwamen was de ALV nog bezig met het bespreken van de notulen van de HALV. Uiteraard komen alle vieze, foute en slechte grappen naar boven. Verrassend genoeg werden er ook serieuze opmerkingen geplaatst. Ik had mijzelf voorgenomen om niet al te lang te blijven, maar om de een of andere reden bleef ik toch wat langer hangen dan gepland, ik vervolg mijn verhaal dus op dinsdag.

Dinsdag
De ALV liep naarmate de nacht vorderde steeds verder leeg. Bij de installatie van het achttiende bestuur waren wij nog met vier leden over. Niels, Joël, Kelly en ik lagen meer half te slapen op de bank dan dat er echt een actieve houding te zien was. Om 6:36 uur werd dan toch het nieuwe bestuur geïnstalleerd. Op dat moment was de ALV halverwege de agenda. Echter, door het geringe aantal leden werd er wat sneller door de agendapunten heen gegaan dan in het begin. Uiteindelijk was ik iets voor negen uur thuis. Slapen leek mij geen goede optie, dus nam ik maar een koude douche om wakker te worden. De grote fout die ik maakte was om heel even op bed te gaan liggen en opeens was ik ruim anderhalf uur later wakker. Na wat gegeten te hebben ben ik half slapend in de tram naar Rotterdam Centraal gestapt, aangezien ik met de zojuist geïnstalleerde bestuursleden Hidde en Nino een uitstapje zou maken naar Kijkduin. Uiteraard voor de Pokémon die zich hier bevinden. Het was een langere reis dan we aanvankelijk dachten, maar we kwamen toch al iets energieker aan. Het hoogtepunt was dat er een Blastoise was (voor de kenners onder ons), helaas had ik de laagste met een CP van 99, terwijl Nino er een had van 1000+. Na toch vele en wat minder voorkomende Pokémon gevangen te hebben, gingen we met een voldaan gevoel weer terug naar Rotterdam. In de avond kwam mijn oud- Marketingcommissiegenootje van vorig jaar, Dionne, langs om even wat te eten en bij te praten. Rond een uur of half twaalf was ik vrij moe en ben ik maar in bed gekropen voor een welverdiende nachtrust.

Woensdag
Na te hebben bijgeslapen ging ik iets voor elf uur met Charlotte een klein uurtje een mooi stukje wielrennen door het prachtige Hillegersberg. Het was weer een tijd geleden dat ik op mijn racefiets zat, dus we hebben vrij rustig aan gedaan. Na thuiskomst en een snelle douche ben ik weer op de fiets gesprongen om naar de uni te gaan. Hier mocht ik aan de Almanak- en Marketingcommissie een kleine cursus geven over Photoshop. Na een monoloog van een kleine twee uur, was het grootste gedeelte wel uitgelegd. Daarna heb ik mijn dag vervolgd met een ruim uurtje vertoeven in de sportschool. Daarna ben ik met een vriend van IBA naar mijn huis gegaan om wat te eten, waarna hij vervolgens naar zijn mede- padvinders is gegaan en ik weer mijn fiets gepakt heb voor een tochtje naar het zwembad. Na een kilometertje of drie vond ik het wel weer mooi en ben ik weer op huis aangegaan. Ik was rond een uur of tien thuis en ben toen maar direct naar bed gegaan.

Donderdag

Ik zou in principe college hebben om negen uur, maar na het bekijken van de slides wist ik dat ik enkel zou gaan om mijn schuldgevoel af te kopen voor het feit dat ik eventueel iets essentieels zou missen. Tegen tien uur was ik toch wel op de universiteit, omdat ik een meeting had met de Reiscommissie om de eerstejaarsreis en studiereis te bespreken. Naast dat hebben we afgesproken om een weekendje Oktoberfest mee te pakken. Op het moment dat dit artikel geplaatst is, ben ik al mijn spullen aan het pakken om de reis naar München te maken. Na de vergadering ben ik samen met Hidde naar Blaak gefietst, om te verzamelen voor de openingsactiviteit. Het evenement betrof lasergamen en karten. Bij het lasergamen is iedereen een paar keer tegen elkaar aangerend, sommigen vonden het daarnaast nodig om tegen een spiegel aan te rennen. Na deze intense activiteit mochten wij ook nog allemaal karten. De verdeling tussen man en vrouw bleek een goede verdeling te zijn. In de eerste rondjes van beide groepen zat een verschil van 20 seconden. Uiteindelijk ben ik samen met Hidde op de vierde plek geëindigd met een mooie tijd. Ik heb de uitslag hieronder bijgevoegd. Hierna was er een uitgebreide maaltijd met kip (altijd mooi!) en patat. Iedereen was aardig uitgeput en rond zeven uur gingen we weer op huis aan. Iedereen kon zich even opfrissen voor de borrel in de avond. Ik had echter al eerder aan een paar jaargenoten beloofd dat we voor de borrel zouden eten bij mij en ik laat mijn afspraken bijna altijd staan. Dus om 20.00 uur stonden er een paar hongerige studenten voor mijn huis. Na meer kip, rijst en wat gewokte groenten was iedereen aan het eten, inclusief ik. Kip is love, kip is life. Na een snelle douche kwamen we bij de borrel aan. Het was een zeer drukbezochte, maar wel gezellige borrel. Na iedereen kort gesproken te hebben was het alweer bijna 1 uur en ging ik samen met Mina en Nino op huis aan (ik had 2 crashers). Hieronder is de uitslag te vinden van het karten:

Vrijdag
Aangezien de beide slapers om 09.00 uur op de universiteit moesten zijn, hebben we snel ontbeten en ben ik meegefietst. Tot iets voor 1 uur ben ik op de kamer gebleven en heb ik een poging gedaan wat werk te verzetten. Vervolgens heb ik een bezoekje gebracht aan het werkcollege van Openbare Financiën. Na een uur vroeg ik mij af wat ik hier aan het doen was en heb mijn spullen gepakt. Ik had het originele plan om hierna nog de fitness in te duiken. Maar door de vermoeidheid eerder van de week, had ik hier niet zo’n erge behoefte meer aan. Ik ben naar huis gegaan waar ik weer een uiterst voedzame maaltijd voor mezelf heb bereid (deze keer geen kip, want dat had ik al in de ochtend gegeten!). Ik heb nog voordat ik weer op huis aanging nog even de serie Suits bijgekeken, aangezien ik de aflevering van afgelopen woensdag nog niet gezien had. Rond een uur of acht ben ik op mijn fiets gestapt naar Centraal.

Zaterdag
Zoals bijna elke zaterdag als ik thuis ben, doe ik de boodschappen in de ochtend. In de middag had ik voor het eerst van de week niks staan en kon ik lekker, aangezien ik daar afgelopen week geen tijd voor had, de Vuelta a España aanschouwen. Veel meer heb ik deze middag niet gedaan. In de avond heb ik samen met mijn broer een mooie maaltijd bereid en ben ik vervolgens in de avond naar een vriend toegegaan, omdat hij een klein half jaar op uitwisseling gaat.

Zondag
Op deze laatste dag heb ik niet heel veel bijzonders meer gedaan. Wat bijwerken van rechten en zaken voor de reiscommissie regelen. Over het algemeen was deze dag op zichzelf niet heel productief, maar zo nu en dan een wat luiere dag is toch zeker geen overbodige luxe.

Ik hoop dat jullie mijn ‘week van’ met plezier hebben gelezen en dat jullie een inzicht hebben gekregen wat deze opdonder zo nu en dan doet met zijn leven. Volgende week zal mijn jaargenootje Kim Sterkenburg haar week van schrijven!

Sluiten