De week van Paulien Makkinga

Ik begin deze week op een vrijdag. Vrijdagochtend moest ik al vroeg uit de veren om een laatste halve dag te worden ingewerkt op het advocatenkantoor waar ik sinds kort werk. De taken die ik hier heb verschillen van koffie maken tot jurisprudentie uitzoeken, maar vooral veel brieven uittypen. Oftewel: echt een secretaresse baantje/ de feut. Na de lunchpauze vertrek ik naar Dordrecht waar mijn ouders wonen. Sinds Dordrecht is gebombardeerd tot de grootste stijger op de ranglijst van leukste steden in Nederland, is de stad daadwerkelijk flink verbeterd. De laatste twee maanden schieten de nieuwe koffietentjes als paddenstoelen uit de grond en op plekken waar vroeger eigenlijk alleen maar junks zaten en niks te beleven was, genieten de hipsters van zelfgebrande koffie en zijn er zo waar burgertentjes geopend. Ook nieuw in Dordrecht, en zo’n 100 meter van mijn ouderlijk huis, is restaurant Post. Post is van dezelfde eigenaren als het Rotterdamse Gusto en Oliva. Elke vrijdag houden mijn ouders samen met de buren hier dan ook de vrijdagmiddagborrel. Deze keer mocht ik ook meedoen. De borrel was een groot succes, zo bleven de Gin Tonics maar komen en werd de ene na de andere borrelplank versmaad. ‘s Avonds spreek ik nog af met een paar vriendinnetjes van vroeger (vvv’tjes) om gezellig bij te kletsen over de vakantie.

Zaterdag

Vorig jaar heb ik een commissie gedaan en hier heb ik Roxanne (Rox) leren kennen. Rox deelt dezelfde humor als ik en is altijd in voor een feestje, vandaar dat wij het dan ook erg goed kunnen vinden met elkaar. Rox was laatst 21 geworden en houdt vanavond haar 21 diner. Dit is een diner waar je je jaarclub, vvv’tjes en studievriendinnen uitnodigt bij jouw ouders thuis voor een diner van meerdere gangen. Je kan dan je vrienden uit Rotterdam laten zien waar je vandaan komt en waar je vroeger altijd uit ging. Tussen de gangen door worden er speeches gegeven, zelfgemaakte liedjes gezongen en een groot knutselboek met foto’s (het 21 boek) overhandigd. Bovendien heeft zo’n diner altijd een thema, waar iedereen zich op kleedt. In de middag ga ik samen met een paar van Rox haar clubgenootjes naar de middle of nowhere ergens bij Utrecht voor dit diner. Ondanks dat ik niet bij Rox in de jaarclub zit (ze zit namelijk bij een andere vereniging) is het diner heel erg gezellig. Na het diner gaan we uit in café De Kneus in Utrecht. Om een tot dusver onbekende reden gaan we aan een sneeuwwitje (een combinatie van sprite en bier) en we eindigen in de snackbar. Voor de foto: Ik ben degene in het roze jurkje.

Zondag

Na zo’n ongeveer 2 uur op een warme zolder met 12 anderen geslapen te hebben, voel ik mij op deze zondag alles behalve topfit. Na een uitgebreid brak ontbijtje ga ik weer naar Dordrecht om mijn slaapmatje bij mijn ouders af te geven en hier val ik dan ook prompt op de bank in slaap. Een paar uur later schrik ik wakker en ik vraag me dan ook af hoe het opeens al vijf uur kan zijn en deze dag zo gesneuveld is. Nog even overweeg ik om wat aan mijn scriptie te doen, maar al snel besluit ik dat dit een heel slecht idee is en uiteindelijk stel ik het weer uit. Dit gebeurt wel vaker met mijn scriptie. Wat een intens verloren dag.

Maandag

Omdat ik al een aantal dagen last van mijn oor heb, ga ik in de ochtend naar de huisarts. Ik realiseer mij niet dat dit de eerste dag is dat de huisarts terug is van vakantie en dat iedereen die al een aantal dagen last heeft van iets onbenulligs er ook zit. Het is er dan ook rammend druk. Na 2,5 uur te hebben gewacht, ben ik eindelijk aan de beurt waarna ik ontstekingsremmers bij de apotheek kan gaan halen. In de middag sleep ik reiscommissiegenootje Patrick mee naar de opening van het academisch jaar op de EUR. Lilianne Ploumen houdt een speech over een olifant en dat het toch eindelijk eens klaar moet zijn met de ongelijkheid op deze wereld. Daarnaast krijgt het Erasmus ICT Office krijgt een prijs voor de goede diensten (volledig logisch natuurlijk; de vrijdagmiddagcolleges van rechten zijn altijd goed opgenomen en bevatten altijd geluid #ééntaak) en de student die een prijs ontvangt voor zijn diensten verklaart vooral door de universiteit te zijn tegengewerkt. Desalniettemin is het best grappig om te zien hoe zo’n opening gaat, hoe alle hoogleraren erbij lopen en de Latijnse liederen te horen. We besluiten daarna een sterrenmaaltje te halen bij de H-kantine en zitten nog samen met wat ex-seminargenootjes in de zon. Daarna ga ik samen met wat clubgenootjes naar dansles. Sinds kort heb ik mijn oude hobby ballet weer opgepakt bij de SKVR in Rotterdam. We beginnen met een uur klassiek en besluiten daarna nog een uur modern ballet erbij te nemen. ‘s Avonds plof ik voldaan in bed.

Hieronder is een foto te zien met Nino voor de opening van het academisch jaar. 

Dinsdag

Alweer zit ik vroeg in de trein naar Dordt (want hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt) om een bezoekje aan mijn andere favoriete arts te brengen: de tandarts. Ik heb nogal een hekel aan naar de tandarts gaan maar zijn praktijk is wel een stuk efficiënter dan die van de huisarts. Vijf minuten later sta ik weer buiten en ga ik naar Rotterdam. In de middag werk ik samen met mijn commissiegenoten van de reiscommissie aan de studiereis van In Duplo. Ondanks het feit dat deze reis nog ver weg lijkt, zijn wij al druk bezig met het plannen en nu vooral om het formele aspect van de reis rond te krijgen. Terwijl Mina en ik druk bezig zijn, komen een aantal In Duplo’ers binnengestormd vanuit de opening van de master Financial Economics. Lichtelijk aangeschoten openen ze de fles jenever in de kamer en gaan ze (volledig logisch om 16:30 in de middag) jenever shotten. Mina en ik besluiten dat we onder deze omstandigheden niet meer productief kunnen zijn en doen gezellig mee.
Omdat ik bij Laurentius zit hebben we elke dinsdagavond clubeten. Je gaat dan met je jaarclub (ongeveer 12 meiden) elke dinsdag bij iemand thuis eten. Na clubeten rijd ik nog even langs Blaak om mijn vvv’tje op te wachten. En terwijl die doorgaat naar het Laurie open feest besluit ik te haken en naar huis te gaan. Ik moet de volgende dag namelijk weer de hele dag werken.

Woensdag

‘s Ochtends vroeg vertrek ik richting mijn werk op de Westersingel. Het leuke aan het kantoor waar ik werk is dat het zeer klantgericht is en je er dan ook van alles tegenkomt. Omdat het verder ook drie advocaten zijn die op andere rechtsgebieden opereren zie je ook heel veel voorbij komen. Van scheidingen, tot aandeelhoudersvergaderingen naar letselschade praktijken. Tijdens de lunch discussiëren we over het feit dat sommige strafrechtadvocaten de terroristen niet willen verdedigen in de rechtszaal. Aan de ene kant heeft natuurlijk iedereen in Nederland recht op een goede rechtsbijstand, maar aan de andere kant is het ook begrijpelijk dat je niet een terrorist wilt bijstaan. In de middag maak ik een dagvaarding op en typ ik nog wat brieven uit. Ik heb geluk want ‘s avonds besluiten mijn ouders met mijn oom uit eten te gaan in Rotterdam en ik mag mee. Het eten smaakt erg goed en daarna vertrek ik weer naar Dordrecht. Ik moet namelijk die dag erna naar de huisarts om mijn oor weer te laten controleren.

Ouders die je mee uitnemen, heel erg chill. 

Donderdag

Waar het vorig jaar het allerbeste idee van de wereld leek om mijn scriptie uit te stellen tot na de vakantie heb ik er nu een beetje spijt van. Na mijn huisartsbezoekje (misschien wordt het eens tijd voor een huisarts in Rotterdam) begin ik wat artikelen door te lezen die mijn scriptiebegeleider heeft gestuurd. In mijn scriptie probeer ik het gedrag van criminelen door een economische bril te bekijken en te rationaliseren. Hierbij hoort ook een stukje Economics of Law Enforcement. Het artikel dat ik onderzoek gaat erover hoe rechters een asielaanvraag beoordelen en stelt dat hoe later op de dag de aanvraag behandeld wordt, hoe eerder de aanvraag niet geaccepteerd zou worden. Dit zou natuurlijk niet waar mogen zijn en ik bedenk me hoe dit in Nederland zou zijn. Er zitten over het algemeen meerdere rechters en de zaak wordt vaak ook al voorbereid. Daarna ga ik naar de In Duplo kamer om nog wat brieven te versturen voor de reiscommissie. In de middag werk ik nog wat door aan mijn scriptie en daarna ga ik door naar de actievenborrel. In Duplo organiseert namelijk een borrel voor alle nieuwe actieven om elkaar alvast te leren kennen. Na deze borrel gaan we nog gezellig met de reiscommissie uit eten bij encore, een steak restaurant. Mina heeft Albert Heijn restaurantbonnen gespaard en daarom kunnen we ook nog eens voordelig een drie-gangen menu verorberen. Ik heb mij helemaal volgegeten, vervolgens ga ik weer naar huis.

Vrijdag

Alweer de laatste dag van mijn week! Ik ben al vroeg op omdat ik naar een verjaardag in Frankfurt ga. De vlucht van Amsterdam naar Frankfurt duurt welgeteld 35 minuten en zit vol met bankiers. In de middag gaan we naar een klimpark in de buurt van Frankfurt. Ondanks dat ik niet heel erg handig ben is het systeem zo gemaakt dat zelfs ik op geen enkele manier naar beneden zou kunnen vallen. ‘s Avonds gaan we naar het Laternfest in Bad Homburg. Dit is een soort van Oktoberfest, maar dan zonder de grote biertenten. Heel erg moe kan ik terugkijken op een geslaagde week.

Hieronder zie je een foto waar ik aan het survivalen/klimmen ben in Frankfurt. 

Sluiten